Úgy tűnik, két irodát is bezár a Take-Two

  • Írta: aronsz
  • 2024. május 2.
  • Gyászhír
Link másolása
A múlt hónapban a Take-Two is komoly leépítéseket jelentett be, most pedig úgy tűnik, hogy bezárják az Intercept Games-t Seattle-ben és a Roll7-t Londonban.

Április közepén érkezett a hír, hogy az egyik legnagyobb kiadó, a Grand Theft Auto-sorozatért is felelős Take-Two elbocsátja a munkaerejének 5 százalékát. Azt már akkor tudni lehetett, hogy a “fejlesztési és kiadási folyamatok racionalizálásának” céljával bejelentett leépítés több játék elkaszálásával fog járni.

Most egy “bezárási jelentésből” derült ki, hogy bezárják a Seattle-ben található irodájukat. Apró kitérő: bizonyos amerikai államok, így Washington esetében is előírás, hogy a közzé kell tenni, amikor valamelyik vállalat komolyabb leépítésre készül, ez történt ebben az esetben is.

A figyelmeztetésből az derül ki, hogy június 28-tól kezdve 70 munkavállalótól válik meg a Take-Two Interactive, az ok pedig bezárás. A Rock Paper Shotgun kiemeli, hogy Seattle városában az Intercept Games tartozik a kiadó vállalat alá, amely éppen a Kerbal Space Program második részén dolgozott.

A játék 2023 februárjának végén korai hozzáférésben jelent meg. Eleinte úgy tűnt, hogy ezzel a teljes verzióról már le is mondhatunk, azonban az IGN-nek küldött válaszában a Take-Two jelezte, hogy a No Rest for the Wicked megjelenése után felszabaduló Private Division veszi át a játék támogatását.

A Bloomberg pedig nem sokkal később már arról írt, hogy az Intercept Games mellett a londoni Roll7, az OlliOlli és a Rollerdome fejlesztőcsapata is hasonló sorsra jut. A Take-Two több médiumnak is megerősítette, hogy a bezárások a nemrég bejelentett leépítésekhez kapcsolódnak.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...