„Éheznek” a fejlesztők az MI használatára

  • Írta: osan
  • 2024. május 8.
  • Érdekesség
Link másolása
Legalábbis az Electronic Arts vezérigazgatója így látja a helyzetet. Szerinte nagy szükség van arra, hogy mesterséges intelligenciával felgyorsíthassák a fejlesztési folyamatokat és ezzel hatalmas pozitív eredményeket tudnának elérni.

Az Electronic Arts pénzügyi jelentéséből nemcsak az derült ki, hogy még ebben a fiskális évben megkaphatjuk a legújabb Dragon Age-játékot, de az utána tartott kérdezz-felelek közben Andrew Wilson, a cég vezérigazgatója is mondott pár érdekes dolgot.

Arra a kérdésre, hogy az EA tervezi-e használni a mesterséges intelligenciát a fejlesztésben csak úgy felelt, hogy: „Mint egy cég, mindig is mélyen kötődtünk az MI-hez, már a kezdetektől. Az összes játékunk középpontjában ott volt, az emberi intelligencia kicserélése játékmenet kontextusában. Ha a manapság terjedő alkotó MI-ről beszélünk, ahogy egyre jobban összeolvad a tényleges mesterséges intelligenciával, akkor még nagyon gyerekcipőben járunk...

Szerinte a legelső, és egyben legfontosabb pillére az MI-nek, hogy rájöjjenek hogyan teheti a csapatot hatékonyabbá, hogyan adhat a fejlesztőknek nagyobb hatalmat, és hogyan adhat vissza időt úgy, hogy hamarabb érjenek el az izgalmasabb részekhez.

Wilson azt is kiemelte, hogy az Electronic Arts fejlesztési folyamatainak több, mint felében használhatnának mesterséges intelligenciát, sőt ez is a terv az elkövetkezendő 5 évre: „Számos elemzést folytattunk a fejlesztéseinkkel kapcsolatban és úgy hisszük, hogy több, mint 50%-a a folyamatoknak pozitívan változna a mesterséges intelligencia hatására.

5.
5.
Obi Wan Kenobi
#4: Ez így magában nem igaz.
4.
4.
Nothing
Erre csak a kiadók meg az öltönyös szipolyozók éheznek. A fejlesztő akkor fog éhezni, ha az AI miatt lapátra teszik, pedig már most sem egy életbiztosítás a szakma...
3.
3.
Csoki80
Lesz amikor majd egy AI segít végigjátszani az AI által tervezett játékot, amit csak akkor nézhetünk, ha már lement a reklámblokk XD
2.
2.
crytek
És még mennyi lesz. Ez az az ipar ahol lassan csak a vezetők maradnak a pénzt számolni mindent mást tud a gép...
Jöjjenek gyógyszer alapanyagot gyártani azt max akkor fogja átvenni a gép ha már 1az1-be emberi tudatot lehet gépi testbe átrakni.. az meg nem most lesz
1.
1.
Obi Wan Kenobi
Igen csak ez a fajta éhség a shareholderek oldaláról érkező nyomás a folyamatos és minél rövidebb fejlesztési idővel operáló játékok kiadásából fakad. Ez egy szar megoldás egy önmaguk által generált problémára.

Egyébként ezen kívül tényleg nagyon hasznos a copilot vagy a chatgpt fejlesztéskor, valóban gyorsít ha jól tudod használni, fejlesztőként mondom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...