Megoldás bannolt Xbox 360 gépekre!

  • Írta: Daks
  • 2007. november 14.
  • Hardver
Link másolása
A hackerek nem alszanak, ezt mindenki tudja jól. A közelmúltban két megoldás is született rá, hogyan lehet ismét ismét internetre vinni a bannolt Xbox 360 gépeket.
A hackerek nem alszanak, ezt mindenki tudja jól. A közelmúltban két megoldás is született rá, hogyan lehet ismét ismét internetre vinni a bannolt Xbox 360 gépeket.

A Microsoft a legnagyobb bannolási hullámát a Halo 3 bétája alatt eszközölte - aki illegálisan jutott hozzá a programhoz, és merészkedett fel vele LIVE-ra, azt azonnal, örökre kicsapták, még akkor is, ha ne adj Isten, ez volt barátunk első és utolsó warez játéka. Jelenleg két megoldás terjed az interneten, hogyan lehet a kizárt gépekkel újra neten játszani.

Az első megoldás kicsit drasztikus, és nem kevés mérnöki tudást igényel. A bannolt gépeket az alaplap száma alapján tiltották ki a LIVE-ról, amit elvileg, és eddig gyakorlatilag sem lehet megváltoztatni szoftveresen. A megoldás az, hogy szét kell szedni a gépet, majd leforrasztani róla egy kis alkatrészt, és újat tenni a helyére. Ezt senkinek sem ajánljuk, mivel a beavatozás illegális, és kedvenc konzolunk így örökre el is veszti garanciáját.

A másik megoldást is csak fél sikernek lehet elkönyvelni. Ennek a lényege, hogy nem LIVE-on játszunk, hanem egy virtuális LAN-on, ami persze igazából maga az internet. Ahogy a PC-s Hamachi program, az XLink Kai is készít egy virtuális LAN hálózatot otthonunkba, így ha egy Xbox 360 játékon Local Play-t indítunk, akkor a szokásos LAN meccsek helyett internetes szervereket találunk. Ez úgy működik, hogy az Xbox 360-at egy 10/100-as kábellel össze kell kötni a PC-vel, a Windows-ban megosztani az internetet, és már indíthatjuk is a programot. A Kai kilistázza, hogy milyen játékot hányan játszanak éppen, és ha csatlakozni akarunk, akkor csak belépünk a szobába, Xbox-unk pedig már látja is a futó szervereket. Persze így sem a LIVE-on vagyunk, a programmal csak a bannolt gépek tudnak egymásra találni - tudtuk meg az NFOrce-ról.

Mindkét megoldás működik, jövője és értelme a másodiknak lenne inkább, de egyelőre piszok kevesen használják a Kai-t. A bannolt közösség természetesen annak örülne a legjobban, ha a Microsoft F8-at nyomna a központban tárolt összes alaplap sorozatszámnak, és megengedné, hogy újra netezzenek azok, akik anno a Halo 3 béta miatt ki lettek zárva. Amíg ez nem történik meg, addig lehet választani a fenti két lehetőség közül, vagy venni egy új masinát.
66.
66.
aklop
lehet választani a fenti két lehetőség közül, vagy venni egy új masinát.......venni egy uj masinat es ha azt is megcsippeltetném akkor mar nem bannolnanak le ??? vagy ugy is ?? vagy mar csak az az egy lehetoseg van hogy venni ujat es csak originalt gamekkal
65.
65.
Gamebr3ak3r
de a játéknak amivel játszom eredetinek kell lennie?
64.
64.
ChainGun112
3. megoldás:van már az új Xtreme Firmware ami teljes biztonságot nyújt a moddolt 360 as live számára
63.
63.
p_milan
user1 jó munkás ember. :) CtgrewogSdsfgsgAfdgdKasdfAsfagfZasdfAasdfNasdfYafgJhsdfÁasdfTasdfKtsadtaEasdfaLasdfLasdfEasdfNasdfEasdfMasdfEasdfGasdfBasdfAdsfgSsdfgZsgfNasdfIasdfSasdZasdfÁasdfJasdfBdsfgA Ha érted mire gondolok :)
62.
62.
Game Fan
Há minek kell bannolt játékkal játszani?!
61.
61.
wargapityu
de jó örülök hogy x-nél már ez is meg van "oldva" bár nekünk találnának már valamit a warezre (PS3) már nagyon ideje lenne...
60.
60.
user1
glek:

"Ezzel csak az a gond hogy fingod sincs az egészről, feltehetőleg azért, mert a Media Markton kívűl nem találkoztál ilyen masinával..."



Ez a mondat is ugyanolyan hülyeség, mint amire rákérdeztem az előbb. Ott világosan leírtam hogy miért......
59.
59.
Glek
Jajj jajj user1, hát mit kezdjek én veled... Látom nem értetted amit mondta... pont azért írtam le még1x mondandómat, mert te is leírtad, és így TALÁN esélyt láttam rá hogy eljut a pici agyacskádig... :)

Hááát nem így történt, nah mind1. Hülyéket nem lehet meggyőzni ép érvekel se, ez van... beletörődtem nagy nehezen... :P

Közöd: Nah megpróbálom úgy leírni hogy te is felfogd. Ez azt jelenti hogy leírhatoda véleményed, meg minnél objektívebben az álláspontod. Namármost te azt csinálod, hogy folyamatosan szubjektív dolgokat szajkózol, hülyének nézel mindenkit, minden hírnél fikázod az Xboxot. Ezzel csak az a gond hogy fingod sincs az egészről, feltehetőleg azért, mert a Media Markton kívűl nem találkoztál ilyen masinával... Remélem mostmár felfoktad. ;)

Részemről téma lezárva... (brühü beletörődtem hogy hülye vagy :'( ... ) Nah majd a következő témánál újra megpróbáljuk okés? :D Úgyis tudom mi lesz a kommented, bármi hír is legyen az .... :P
58.
58.
user1
glek:

"de amég KÖZÖD nincs az Xbox tulajokhoz"



Kérlek írd le nekem mit is jelent véleményed szerint az hogy "közöm" van a tulajokhoz.

Bár nem is igazán tudom mit akarsz ezzel, engem ugyanis nem érdekelnek a tulajok. Én a gépről írok, és igyekszem megmutatni a vásárláson gondolkodóknak hogy épp hibát követnek el.... És ez nem is fog változni. Természetesen ellenvéleményt lehet nyilvánítani, kár hogy a hozzád hasonlók csak a személyeskedésben látják a megoldást hogy saját igazukat bizonygassák....
57.
57.
user1
t.roli:

Az az igazság hogy a fidesz minden tagjának is van elég vaj a füle mögött, nem bíznám rájuk ezt az ócska szemétdombot sem, amit szülőhazának hívunk....:)

Az lenne a legjobb ha ez a sok régi politikus a betokozódott kapcsolataikkal, és a rengeteg titkával együtt eltűnne, és teljes mértékben lecserélődne a vezetőség. Metr azt azért senki nem gondolhatja komolyan hogy pl a két pártvezér valóban ellenfél volna. A háttérben ezek az emberek valahol mégiscsak jóbarátok. A sok nyilatkozat mind csak nekünk szól, míg ők nagyon jól megosztják egymás között amit lehet.

Plitikai megbeszélésnek ezennel vége...:)
56.
56.
user1
glek:

Most majdnem ugyanazt írtad le, amit az előbb is, csak a sértések változtak, tehát nem sikerült megértened amit írtam neked. Nagy kár, de abban azért igazad van hogy ez meddő vita. Amiben tévedsz, az az hogy kinek is a hibája mindez.....
55.
55.
Glek
LOL tök poén vagy user1 ahogy próbálod használni azt a kis cuccot az agyad helyén és azt az eredmény szerűséget ráeröltetni másra... :D :D :D Jókat mosolygok rajtad... :P

1: megint leírod a hülyeségedet sokadjára is... tudjuk hogy átverés... naés? Ha itt rinyálok attól nem lesz olcsóbb... de még mindíg nem érted... 1000 ft-on vered a nyálad... vedd már észre magad haver.

2: véleményed lehet... de amég KÖZÖD nincs az Xbox tulajokhoz addig ne fikázd, csak azért mert te ilyen kúrvaokosnak hiszed magad...

3: a fütyis megjegyzéssel próbáltam leacsanyodni a szintedre... hát nem sikerült... de nem is jutott el az agyadig a célzás... :P De tök poén mintha a falnak beszélnék... :D :D :D Bemegy az információ a fejedbe, aztán mivel nicns ott semmi, csak légüres tér... távozik is nyomban... :D Jót beszélgettünk kedves user1... Már értem miért olyan hosszúak a vitáid t.rolival... mert ő is beszélhet neked, úgyse érted meg... általában pár hsz után lesz egy végeredménye egy vitának, beszélgetésnek. Persze csak ha te nem vagy a résztvevője... További szép estét ;)
54.
54.
t.roli
Tb-t fizetjük, a vizitdíj meg csak ürügy, h az állam kevesebb pénzt rakjan az egészségügybe, és elrakhassa a zsebébe.... Nem baj h korházak menek tönkre, nem lesz ellátás, mert bázárnak mindent. Nem gond. Tudom miena többiztosítós rendszer, kb arra jó, h ha egészséges leszek egész életemben, akkor mosolyognak rám, ha bajom van meg kérika lóvét, és ha enm adok...

NEM KELL SE TÖBB BIZTOSÍTÓ SE VIZITDÍJ!!! OLDJÁK MEG MÁSHOGY AZT, AMIT ELCSESZTEK!!! Én azért ajánlom ha fideszre szavaz, h nehogy megint az 1% os SZDSZ irányítsa az országot úgy, h tönkreteszik az egészségünket! Mert ezt a hülye kóka, gyurcsány, meg a mégrosszabb horváth ágnes mondja... Nem véletlen írta a kis drágákat kicsivel... ÁÁÁ!!! Ezek is kiakasztanak... EZEK A HÜLYÉK JOBBAN MINT BÁRMIEN GAMEKAPCSOS KOMMENT!!! MERT EZEK AZ ÉLETÜNKKEL JÁTSZANAK!!!!
53.
53.
spytechq
Politika, szegénység, gazdagság, meg..........



Úgy látom kezd alakulni a hely, nélkülem is :D!!!!!!!!
52.
52.
user1
glek:

"álandóan csak azt hallgatjuk hogy szerinted miért szarz az Xbox... holott kúőrvára de semmi közöd az Xboxhoz és azok tulajaihoz amég nincs sajátod.."



Ha végig gondolod ezt a mondatot, rájöhetsz hogy teljesen hülyeség. Az ember ismerhet valamit attól hogy nincs sajátja, sőt véleményed lehet az ég világon mindenről. Ha nem így lenne, nagyon kevés ember mondani véleményt bármiről is, hiszen senki nem vásárolhat meg mindent. Ha nem alkothatnánk véleményt vásárlás előtt, akkor minden vackot meg is vennénk nem? (pl egy xbox -ot...:))

Hidd el nekem, van közöm hozzá, és éppen ezért nem vennék egy darabot se.... Ezt a kérdést talán le is zárhatnánk, mert már nem is tudom hány ilyen értelmetlen megjegyzéssel támadtak itt néhányan, és mindíg ugyanazt kell válaszolnom...:)
51.
51.
user1
Glek:

Ígyis, úgyis átverés, ez volt a lényeg. Ha nem érted meg, hát nagyon sajnálom.

A fütyis megjegyzésed pedig igazán alacsony értelmi szintre utal. A 9 éves unokatestvérem is mondhatta volna, de tőle még el lehet nézni az ilyesmit. Egyszer majd kinövi ahogy mondani szokás. Talán te is ki fogod.....
50.
50.
Glek
Jah és van az ezer ft kb-ra... lehet szerezni olcsóbban is... nem mindenhol 16 000 az éves gold... :P Pffff okostóni....
49.
49.
Glek
user1... te egyre röhejesebb vagy :D Hogy lehet összehasonlítani a gázáremelést és a live-t... Hát ez kib*szott nagy LOL :D már bocsánat a szóhasználatért :P De míg ha nem fizeted a gázt, akkor megfagysz és az kicsit cumi... nagykabátban jeges vajaskenyeret enni... addig ki nem szarja le ha nincs pénzem live-ra?

Nem az a baj hogy mindenhová írsz... hanem az hogy HÜLYESÉGEKEt... és álandóan csak azt hallgatjuk hogy szerinted miért szarz az Xbox... holott kúőrvára de semmi közöd az Xboxhoz és azok tulajaihoz amég nincs sajátod... Ez főleg azért igaz, mert FINGOD NINCS AZ EGÉSZRŐL. Max akkor lenne ha lenne egy a tulajdonodban.



"Miért kéne? Nem kell megvenni az ócska xbox -ot...."



Szánalmas ember vagy... menj játsz a fütyiddel ha másra nincs pénzed... ;)
48.
48.
user1
t.roli:

Mindenesetre a TB ugyanolyan fontos intézmény, mint a rendőrség, vagy a tűzoltóság. Így kell működnie. Mind adunk egy keveset azért, hogy ha valamelyikünk beteg lesz, azt meggyógyítsák. Mindenki egyszerre nem lesz beteg, és lehet hogy egyesek soha nem lesznek, ám ha eljön a napja, egy ember nem tudná előteremteni a pénzt, ami kell. Ez így jó ahogy van. És az mszp egyetlen igazi nagy baklövése hogy ezt képes lenne tönkretenni. (a magánbiztosítónak az az érdeke, hogy pénzt keressen. Akkor keres sokat, ha csak adom neki a pénzt, de ő nem gyógyít meg. Ezért nem jó ötlet magánkézbe tartani, üzletet csinálni belőle, mint ahogyan amerikában)

De most már azt sem tudom mire szavazzak, mert a fidesz -nek is vannak hajmeresztő ötletei, és beszélni egyébként is jobban szeretnek mint cselekedni.
47.
47.
user1
....mondjuk a segélyt is én keresem nekik, amiből fizetik a 300ft -ot, és a pálinkát a kocsmában.
46.
46.
user1
t.roli:

Azért inkább a vizitdíjat fizetem minthogy a végén olyan egészségügyi biztosítási rendszert hozzanak létre amilyen az USA -ban van. Ott ha nincs pénzed, vagy ha problémád van a biztosítóddal (merthogy ott az eü. biztosítók is a klasszikus rendszerben dolgoznak) akkor meghalsz akkor is ha rutin műtéttel megmenthették volna az életed.

Itt azért ha beteg vagyok bemehetek az első kórházba amit meglátok, és meg is gyógyítanak. Ott még az sem mindegy melyikbe tévedek épp.

Megaztán. Ha van vizitdíj, ami gyakorlatilag a tb járulék megtoldását jelenti akkor a cigányok is fizetnek valamit, és nem csak abból kapnak amit én munkával szerzek nekik.
45.
45.
t.roli
Sztem ez lehetetlen kérés egymástól...

Én tudnék vizitdíj nélkűl élni... MERT NINCS RÁ SZÜKSÉG!!! INKÁBB A LIVOT FIZETNÉM!!!! ANNAK VAN HASZNA IS!!!
44.
44.
user1
spytechq:

"Ha én is itt moderátor lennék, akkor már én is réges régen kitiltottalak

volna"



Csakhogy te személyes indokból tennéd, míg fordított esetben akadna bőven ok arra hogy te ne légy itt. Amit nekem írtál az imént, az elég komoly sértés, és ezt egy ilyen oldalon nem szabadna engedni.



"miért folyamatosan majdnem minden x360-as cikkhez??????"



Mert ehhez van éppen kedvem. Hogy visszakérdezzek. Téged miért zavar hogy ezekhez a hírekhez is írok? Nem kötelező elolvasni. Egyébként nem szokásom szelektálni a híreket. Ha ellátogatok egy híroldalra, sorban olvasom el a híreket, függetlenül attól hogy kategóriákra vannak -e osztva. Tehát nem az "xbox -os hírekhez", hanem bármelyikhez írok ha ahhoz van kedvem. És egyáltalán nem foglalkoztat ha ez bántja egyesek izlését, mivel az oldal szabályzatának maximális betartása mellett teszem mindezt, veled ellentétben. Egyezzünk meg abban, hogy egymás kommentjei -re nem reagálunk a jövőben.
43.
43.
spytechq
user 1



"Gondolom te felkérésre írogatsz ide, és minden egyes látogatót személyesen ismersz, ezért tudod annyira hogy kinek a kommentjei nem érdekelnek esetleg senkit. Gondolom roppant népszerű vagy a kötöszködő, sértegető, káromkodó stílusoddal, és nyilván sokkal több ember olvassa szívesen azt amit írsz, szemben azzal amit én írok ide."



Ez így van :P!!! Sose tagadtam, csak miattad vagyok itt!!!!!!!!:P

Ha én is itt moderátor lennék, akkor már én is réges régen kitiltottalak

volna :P!!!!!!!!! :D:D:D:D
42.
42.
spytechq
User 1



Amúgy azt nem értem, ha szerinted "ócska az x" akkor miért folyamatosan majdnem minden x360-as cikkhez?????? A PC-s hírek talán nem olyan izgalmasak ;)??????????És miért zavar téged ha itt vannak emberek akik esetleg vesznek X360-at és talán még vásárolnak is egy évre live előfizut????????

Meg neked az miért gond hogy az MS ezért pénzt kér??????Ha eltudja adni, akkor ez miért zavar téged????

Amúgy ha neked drága az havi nem 1000 huf, hanem 1300 huf....:P akkor miért van neted??? Az nem havi 1300 huf :D!!!!!!!



Miért vagy írigy arra akinek van pénze?????? Vagy megengedhet magának dogokat???? Lásd X360 tulajok, MS!!!!!!!!!!



Azért remélem te is XP-t használsz :D:D :P ;), és megvásároltad legálisan!!!!!!!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...