A Ubisoft visszaadott néhány törölt Far Cry 4-et

  • Írta: zoenn
  • 2015. február 3.
  • Hír
Link másolása
Váratlan fordulat a harmadik féltől vásárolt Far Cry 4-kulcsok ügyében! A Ubisoft visszaadott pár törölt játékot azoknak a felhasználóknak, akik már játszottak valamennyit a játékkal. Mégsem olyan szigorúak a franciák?

A múlt héten robbant a hír, miszerint a Ubisoft felvette a harcot az olyan digitális boltokkal, akiktől olcsóbban tudtuk megvásárolni a kiadó sikerjátékait, kiváltképp a Far Cry 4-et. A Ubisoft minden figyelmeztetés nélkül törölte a harmadik féltől (Kinguin, G2A) vásárolt példányokat az érintettek Uplay-fiókjából, mondván azokat hamis bankkártyával szerezték be az Originen keresztül.

Váratlan fordulat történt az ügyben, lévén a Ubisoft most visszaadta a korábban törölt játékok egy részét. Csak azok a játékosok örülhetnek, akik már telepítették és játszottak valamennyit a Far Cry 4-gyel. Mindenki más, aki csak aktiválta a kódot, de még el sem indította játékot, azoknak végleg elveszik a shooter.

A franciák nyilatkozatukban kiemelték, hogy szorosan együttműködnek az EA-vel, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő hasonló esetek. A Ubisoft arra buzdít mindenkit, hogy ezentúl csak a Uplayen, vagy megbízható kereskedőknél vásároljunk digitális játékokat.

29.
29.
névtelenség
#22: > lássuk be, nem tudták azt a minőséget letenni sosem, mint a BioWare

Absolutely Haram
28.
28.
Turley
#25: óistenem, az , hogy egyszer történik egy játékkal egy idióta kiadó miatt még nem jelenti, hogy az összes digitális játék veszélybe van.lehet tiltakozni, de lesz még h csak digitálisan lesznek játékok..
27.
27.
kopic
Nyomorék lúzerek. -.-

#3: Ha így folytatják, akkor még az EA-től is rosszabbak, vagy a szintjükön lesznek

dcba: +1 !.
22.
22.
Spectrum
#20: "Amikor a fejlesztők szabad kezet kapnak és a csillagok is jól állnak, akkor születnek a jó játékok."

Ezzel teljesen egyetértek.

Másfelől sajnos profit-orientált világban élünk, és sokszor sajnos anyagi okokból szólnak bele a játékmenetbe. Például magyarázhatod, hogy csúszni fog a projekt, ha a részvényesek követelik a megjelenést a következő pénzügyi negyedév előtt De manapság bárki, aki dolgozik, pénzért teszi, hülye fejjel én is pénzért dolgozom. Lehet, hogy szemét az EA, mert megvette a BioWare-t, de akkor szemét a BioWare is, mert eladta magát.
Nade ott az Obsidian, akik elvileg sokkal függetlenebbek, zömében épp az EA-s egyesülés miatt váltak ki a BioWare-ből és lássuk be, nem tudták azt a minőséget letenni sosem, mint a BioWare.

Aztán ott van a DLC kérdése is, ami a játékvilág egyik legnagyobb rákfenéje. Persze, DLC nincs az indie játékokban. Itt a Bethesda a hunyó, mert az emlékezetes 1 dolláros horse armor-t ők követték el az Oblivion-ban. Most meg ugye ott tartunk, hogy Day-1 DLC-k, amiket szívem szerint be is tiltanék, mert ez csak lehúzás. Itt ugye a Mafia II-t is mondhatnánk, ahol konkrétan a tartalomból vágtak ki részeket és formálták át DLC-be.

És ez ugye sem az EA, sem az UBI. Ezeknek a nagy kiadóknak rengeteg külső és belső fejlesztője van, egy-egy AC-címen is pl. több stúdió dolgozott egyszerre, kiadó nélkül erre egyszerűen nem lenne pénz és logisztika.
20.
20.
randall13
#18: Mivel ők finanszírozzák, elég gyakran bele is pofáznak a munkamenetbe. Onnantól meg már nem a játék az elsődleges, hanem a profit. Amikor a fejlesztők szabad kezet kapnak és a csillagok is jól állnak, akkor születnek a jó játékok.
19.
19.
Spectrum
#11: Több, mint 30 éve játszom, de nem gondolom, hogy a régebbi játékok élvezetesebbek lettek volna. A maga korában a Manic Miner-t is szerettem, de ugyanúgy mostanság Beyond Two Souls-t is. Miért kellene a hamis nosztalgia csapdájába esnem?
Ugyanígy, persze hogy hatalmas élmény volt annak idején a Test Drive. De ma nem hozza ugyanazt az élményt a Driveclub? Ugyan már.
18.
18.
Spectrum
#10: Felsoroltál egy rakás fejlesztőt, csakhogy ezeknek kiadóik is vannak. A kiadók finanszírozzák a legtöbb fejlesztőt, sokszor több száz, vagy akár ezer ember munkáját előlegzik meg. Divatos dolog szídni a kiadókat, de nélkülük a legtöbb nagy projektre nem lenne elég pénz.
14.
14.
Giggsy
#10: Mondjuk a BioWare az pont EA tulajdon, a Bungie az Activision udvarkörébe tartozik, a Netherrealmst meg nemigen emlegetném egy lapon a fentiekkel. A Bethesdát előbb mondtam volna. Az a gond, hogy az EA, Activision és Ubisoft kiadók (akiknek persze vannak rendesen nevesített fejlesztőik is, te pedig többségében fejlesztőket soroltál. Akiket az EA-Acti-Ubi trióval szembe lehetne állítani, azok a Nintendo, Konami, Sega, TakeTwo, Capcom, SCE, Square...
12.
12.
lickmyhorse
#8: Aha, a kapitalizmus már csak így működik. Ők eltűnnek és marad egy milliárdos piaci rés. Húzd ki a fejed a popsidból ;)
11.
11.
Ecneb
#8: Emlékszel, hogy a régi játékok nem ekkorák voltak, a grafika sem volt ilyen jó, de mégis élvezetesebb volt, mint ezek bármelyike?
10.
10.
dcba
#8: Halistennek nemcsak az UBI EA Activison van (meg is halnek), ott a Naughty Dog, a Rockstar, a Bungie, Rocksteady, Netherrealms, Bioware, ID, Square Enix, CD Project.... akarod meg, h soroljam kik azok akik jo jatekokat csinalnak es nem felkesz vackokat amik raadasul evente jonnek ki minimalis ujjitassal, de ugyanannyi buggal?? Te komolyan azt hiszed, h az Ubi es az EA nelkul nem lenne elet?? Kevesebb lenne a vilag a 33-dik COD-dal vagy Assassin-nal??

A legnagyobb baj az EA-val es az UBI-val, h fantasztikus jatekokat tudnak csinalni, csak elszallt veluk a lo es mar csak a love kell nekik, de nem kivannak barmit is letenni az asztalra.
9.
9.
#8: Köszönjük, alig várjuk. :)
8.
8.
Spectrum
Megy itt a károgás, hogy EA így, UBI úgy, Activision amúgy. Hát, ha ezek majd egyszer nem lesznek, lehet menni fekete-fehér túlélőhorrorokat, meg szuper old-school felülnézeti lövöldözős játékokat játszani. Gyorsan lejönnek majd, mert alig 10-20 mega lesz egy-egy játék, és nem is lesznek annyira bugosak. A gépigény is barátságos lesz. Jó szórakozást hozzájuk. ;-)
7.
7.
hedzsooo
5.
5.
Uplay-en vásároljak, hogyne! WinRAR-t előbb venném meg, mint tőlük (ill. onnan) bármit. De legalább tisztában vannak magukkal. "Uplay-en, vagy megbízható kereskedőknél".
2.
2.
lickmyhorse
Picit zavaros, hogy ezek szerint egy játék nem számít illegálisnak az Ubisoft szerint, ha már játszottál vele. Szép munka.
1.
1.
lickmyhorse
Legyenek kedvesek francia barátaink és mellékeljék a megbízható boltok listáját!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...