Call of Duty: Modern Warfare 3 előzetes

  • Írta: Daks
  • 2011. május 28.
  • call of duty: modern warfare 3, előzetes
Link másolása
New York, London, Párizs, Berlin. A világ legnagyobb városai támadás alatt állnak, bosszúszomjas terroristák, és halatom-ittas orosz hadvezérek fenik fogukat a virágzó nyugatra, civilizációnk bukásra van ítélve, nem késő még azonban, hogy megállítsuk a tombolást.

A Call of Duty: Modern Warfare 3 ott folytatódik, ahol az előző rész befejeződött. Az amerikai US Delta Force és a brit SAS erők közösen harcolnak a világbékéért, az oroszok viszont megint nem tudnak nyugodtan ülni a fenekükön, Moszkva célpontja pedig nem más, mint az Egyesült Államok. Gigászi méretű hadihajók lövik egymást Manhattan közvetlen közelében, a partmenti felhőkarcolók sorra dőlnek le, a légicsapást pedig gyalogos megszállás követi, a büszke amerikai nép most a saját bőrén tapasztalja meg, hogy milyen érzés, mikor tankok dúlják fel szeretett városuk utcáit.


A játék az invázió nagykeményebb frontjára dob minket, az MI24-esek tisztítótüzének árnyékában elég egyetlen rossz döntés, és már halottak is vagyunk, az Activision zárt ajtók mögött mutatott részleteket a játékból. A demó elején teljes volt a káosz, karakterünk épphogy a tárat be tudta rakni fegyverébe, már húzta is a ravaszt, nem kisebb feladatot kapott osztagával, mint átvágni a belvároson, s visszafoglalni a tőzsde épületét. Égő autóroncsok, és magasból alázuhanó törmelékek kísérnek utunkon, a Broad Streetről már tisztán kivehető a főbejáratot díszítő csillagos, sávos lobogó, bent közvetlen tűzharc vár ránk, az épület tetejére érve pedig a környező házakon megbúvó mesterlövészeket kell egyenként leszedegetnünk, mielőtt helikopterbe ülve elhagynánk a terepet.


Hősünk brutális támadófegyverrel indul csatába, a távcső, és a vörös lézerirányzék egyszerre teszi alkalmassá a puskát közeli, illetve távoli célpontok kiiktatására, a hangulat pedig drámai, adrenalinból hiány ezúttal sem lesz. A Modern Warfare 3 az elődök által jól kitaposott utat követi, a legapróbb részletekig megrendezett eseménysorozatban lesz részünk, a játék minden perce előre meg van írva, mintha egy mozifilmet néznénk, s mindezt még a hangok is fokozzák. A gépfegyverek zajától a csatatér kellős közepén érezzük magunkat, a zene a megfelelő pillanatokban borzolja a kedélyeket, az invázió legnagyobb csapásaként pedig Oroszország beveti a nukleáris rakétákat, P700 Shipwreck töltetek emelkednek magasba egy tengeralattjáró fedélzetéről, hangjuk fülsüketítő, akárhova is csapódjanak be, épségben ott nem marad semmi.


New York mellett a játék premierjén Londont is bemutatták az erre érdemes újságírói seregletnek. Az SAS Bravo Six tisztjeként először indusztriális környezetben kell helyt állnunk, P90-es, hangtompítós fegyverünkkel ritkítva az ellenség katonáit, majd folytatódtak a bevetések, a gyártelepek után egy parkoló, s egy építkezés következett, ezt követően pedig katonáinkat a híres londoni metróalagutakba vetette a sors. Az üldözött ruszkik éppen csak, hogy fel tudtak ugrani egy vonatra, mi pedig stílusosan egy kisteherautóval indulunk utánuk, záporoznak a golyók, nem egyszer centikre száguld el mellettünk a szembejövő szerelvény, a következő megálló pedig vészesen közeleg, több százan álldogálnak a peronon, hétfő esti csúcsforgalom van. Ekkor azonban nem várt baleset történik, a vonat kisiklik, s az oldalára borul, sorra ütve ki maga elől az alagút oszlopait, a beszakadó betondarabok a mi autónkat is eltalálják, hirtelen minden elsötétül, s ami ez után következik, azt jobb nem is elképzelni.


Párizst és Berlint sajnos egyelőre nem mutatták be a fejlesztők, de erről a két helyszínről is szállingóznak már információk, a gonosztevők ezeket se fogják kímélni. Franciaország fővárosát biológiai támadás éri, a mérgező gáz tucatszám szedi áldozatait, a belső kerületek szinte teljesen kihalnak, Németország pedig tankok harcterévé válik, a rozsdás lánctalpak a második világháborús időket idézik, ezeknek a gépeknek a tűzereje viszont többszöröse annak, ami akkor országokat döntött romba. S hogy a négy főváros mellett hol fordulunk még meg? Egyelőre nincsen pontos lista, de annyi biztos, hogy Oroszországban, Afrikában, sőt a Himaláján is lesznek küldetéseink, nem gyenge helyszín egyik se.


A harci járművek szerelmesei igazi katonai parádéban vehetnek részt, az amerikai inváziónál találkozunk majd a Humvee flottát nyugdíjazó JLTV-k első darabjaival, s akadnak majd szép számmal helikopterek, vadászrepülők is, míg a komolyabb földi bevetéseken az M1126 IAV Stryker páncélos lesz a segítségünkre. Érdeksség, hogy Angliában egyszer be kell ülnünk egy Volvo rendőrautó volánja mögé, a németeknél pedig T90-esek és M1 Abrams-ek lövik majd egymást, ami gurul, úszik vagy repül, s fegyver szerelhető rá, az Vladimir Makarov terrortámadásainál valamilyen formában biztosan fel fog tűnni.


A látvány ezúttal sem fog csalódást okozni, nem csak rendezés, de grafika tekintetében se. Igazi hollywoodi hangulatban lesz részünk, repeszek pattognak körülöttünk, a füst mindent belep majd, törmelék és kosz fogja borítani az utcákat, mindez pedig 60 FPS sebességgel kel életre a képernyőkön, hihetetlen, de a Modern Warfare 3-at az a saját készítésű IW Engine fogja hajtani, mely már a Call of Duty 2 óta szolgálja a sorozatot, minden évben fejlődik egy kicsikét, most se ússza meg reszelés nélkül.


A játék nem kis eséllyel pályázik az idei év legjobb FPS-einek táborába, az Infinity Ward, a Raven Software és a Sledgehammer hozza az elvárt minőséget, komoly változásra viszont ne számítson senki. Megállás nélküli, néhány óra alatt, co-opban is végigtolható egyjátékos kampány, és brutálisan jól összerakott, komplex multiplayer élmény lesz terítéken, a recept bevált, felesleges is lenne rajta változtatni, a játék úgy jó, ahogy van. Ezt pedig a számok is igazolják, az Activision 2009-ben ünnepelte az 55 milliomodik eladott Call of Duty játékot, s azóta két folytatás is megjelent, jelenleg úgy 100-nál tarthatnak, a rengeteg DLC-ről nem is beszélve, öt napja jött ki a játék leleplező trailere, s már azt is 9 millióan nézték végig, csak a YouTube-on. Ezek után meri valaki azt mondani, hogy nem érdekli a folytatás?

Kapcsolódó cikkek

104.
104.
kikikus
103.
103.
kakimaki0546
Ebben van egy hasonló ember mint Ghost.
102.
102.
kakimaki0546
hello!Valaki megmondja nekem mikor jön ki?
101.
101.
kakimaki0546
#79: de van csak a tár össze van kettő rakva
99.
99.
Ares
Én előre érzem, hogy ez egy isten játék lesz.
98.
98.
Ares
Üdv! Dicséret a cikk írójának! Egyébként a játékot, legalább annyira várom mint a Far Cry 3-at.
97.
97.
CJgabor
96.
96.
CJgabor
#95: kimoderált üzenet
95.
95.
szuja
#89: Bizoony!! Marcipro
94.
94.
szuja
93.
93.
szuja
#75: kimoderált üzenet
92.
92.
jorgika
#91: igen ugyanaz a story meg minden nekem az első rész meg a második adta de ez lehet jobb leszz mindegyiknél de a másodikban nem washingtont romboltákle ?? ez hogy már manhatant támadják :D elég fura de jól hangzik :D
91.
91.
urbandani
Szerintem biztos jó lesz már csak ez a kis vidi alapján is. Lesznek benne újitások az biztos, legalábbis a multi részében, de az alapja ugyan az: mész, lősz és halsz néhányszor.Szerintem biztos jó lesz és nem olyan nagy szar mint a BO..:)
90.
90.
Specialist
Én nem akarok kötözködni,de szerintem ez ugyanaz lesz mind a második rész,sőt ugyanaz lesz mint az előző 7. Mész-lősz,ritkán halsz meg,ellősz 20000 golyót és mint egyszemélyes hadsereg lelősz pályánként 300 oroszt. Nekem sosem jött be ez a csőbe járkálás. Hat-nyolc óra alatt végig lehet vinni azt a kb. 13 pályát. A történet is lerágott csont,bár mostanában nagyon nem találkoztam eredeti történettel...ez,hogy a csúnya oroszok(megint) lerohanják a világot,bár ezzel még nincs baj. De az,hogy ha Franciaországban meg Németországban harcolunk,akkor miért nem lehet Francia meg Német katonákkal játszani? Miért van az,hogy csak az amcsik?! Ezt már sokan mondták... A másik szégyen az a Multi. Nekem nem volt vele semmi bajom,kidolgozott meg minden. Sőt bevallom én eddig egy COD-ot se vettem meg,csak letöltöttem,de annyi videót néztem az MW2-ről és annyi jó kritikát olvastam róla,hogy azt mondtam: Most úgyis van némi pénzem más játék nem is érdekel,mi lenne ha kipróbálnám ezt a MULTI-s őrületet. Sajnos akkor életem egyik legrosszabb döntését hoztam meg. Már az sem tetszett,hogy nincs serverlista csak randomul bedob valahova,de még ez se zavart. Az első 20 óra jó volt. Aztán egyre több lámával találkoztam. A sok NOOBTUBER,CAMPER,COMMANDO LOW és még ezernyi idegesítő dolog. A végére már semmi sikerélményem nem volt,6 killstreaket nem tudtam elérni és nem vagyok ratyi játékos,csak mindig lelőtt egy NOOBTUBER,belefutottam egy claymoreba stb. Így rászívtam nagyon. Szerintem a BF3 jobb lesz,a grafika is szebb szerintem + rombolható környezet. Meg az egy realisztikus szimulátor,de nem akarom isteníteni. Ez csak a saját véleményem,lehet szidni,egyetérteni vele...amúgy a cikk jó.
89.
89.
Marcipro
mivel az mw 2 a kedvenc fps-em ezért lehet, hogy kicsit elfogult leszek a 3-al, de szerintem kurva jó lesz!!!!!!!!!!
88.
88.
remixboy
#87: vagyis hogy 11.08.11 bocs
87.
87.
remixboy
#86: a végén van irva hogy augusztus 11-én
86.
86.
rangerHU75
Üdv mindenkinek nekem csak az az egy kérdésem lenne hogy mikor jön ki?
85.
85.
gta5
#75: Jó mondod! De a Call of Duty is jó.
83.
83.
Cuppak
82.
82.
CJgabor
#59: köszi a kommentet, legalább nem kellett iylen sokat írnom xD mert egyet értek veled.
#53: senki nem fog megkövezni, de nézz utánna annak amiket írsz...
a CODWAW, MW2, Black Ops, MW3 lényegében mind a COD4 (tovább?)fejlesztése.. ugyanaz a motor. sztem a cod4 óta egy jó codot sem adtak ki.
viszont a BF3 nem a BC2 fejlesztése. a BC1 és BC2 a frostbite 1 motoron futnak, míg a BF3 frostbite 2-n... nézd meg a legújabb BF3 "hogyan készült" viedót (ird be YouTube-ra: EA PWNED Battlefield 3. sztem ki kéne h dobja) láthatod hogy jelentőset fejlődött a játék grafikailag, és még a romboláson is javítottak, RENGETEGET. egyértelműen TELJESEN ÚJ MOTORT használ. a coddal ellentétben. ezen túl már ne mvitatkozom, hogy kinek melyik játék tetszik jobban. ezek tények. am nekem nem jött be a BC2 mielött lefanboyozna bárki is:P
még valami: az eladási számok nem mutatnak meg semmit. a codot tökm1 milyen szar, veszik, mert COD. de sztem ez is csak azért van, mert a COD4 valóban jó volt:D
#51: hogyhogy spoiler veszély? egy előzetesben? csak összefoglalta amit eddig is tudtunk
jééézusom!! ebbe mi a rák volt spoiler? uristen miket mondtok!
#46: az IW játékok valóban minőségibb munkák, de az MW2 óta én már inkább nem nyilatkoznék. cod2/cod4 FTW. :)
#43: annyira de annyira nagyon igazad van. :P
#39: Cod4ig volt jó móka, onnantól agyonhypeolt szar az egész....
ac od4 rengeteg uj dolgot hozott a sorozatba és az FPS játékokba egyaránmt szal STFu... :D
onnantól már tényleg szar a cod sorozat, és mégis nyalják
#20: Teljesen egyet értek, száz százalékig elfogult előzetes és hatásvadász szöveg.
"adrenalin pumpáló" az utolsó 3-4 codra ezt mondták... és nem fostam össze magam az adrenalintól.. az egyetlen télleg adrenalin pumpáló game a cod4 volt, mert az új és remek volt akkoriban, no meg MW2ben mikor száguldtál lefelé a snowmobile-al.. az beteg volt O.o
#16: mi az a multy?
azt nem multiplayernek => multinak hívják??? multy....lol.
#8: ezt honann veszed? mármint a bf3mat?
am meg a new york mániát én a GTA4től illetve a prototypetól kezdeném.. na m1.
81.
81.
CJgabor
ennél nyalizósabb cikket még nem olvastam... "brutálisan jól összerakott, komplex multiplayer élmény" "a recept bevált, felesleges is lenne rajta változtatni, a játék úgy jó, ahogy van." ó igen? és PC nevű platfromról hallottatok már? előre látom mi lesz itt, mint az MW2 idején: dedikált szerverek MEGINT nem lesznek (hivatalos infó - a játék számomra már halott), értéktelen DLCk de kisebb vagyont kérnek értük, tiszta bugos játékmenet, rengeteg hacker, aránytalan különbségek a fegyverek között, gránátvetővel spamol majd minen kis noskill 10 éves, no mod, no skill, régi grafikai motor... "adrenalin pumpáló" de max. 5 percig tartó coop és singlelayer kampány... biztosan kihagyom. egyszerűen nem értem h hogy lehet igy rajongani egy ilyen játékért... a cod4ért még én is rajongtam meg a cod2ért... de azok JÁTÉKOK voltak... részemről ennyi.
80.
80.
biohasard
Elég szép grafja lesz ! Gondolom a játékélmény is az eget fogja verni! Várjuk (Y)
79.
79.
Cuppak
Amúgy észrevettétek hogy amikor tölti a fegyót a tárban nincsen töltény ? :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...