HWSW: Újabb razzia, legalább 8 torrentoldal leállt

  • Írta: fojesz
  • 2010. október 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Október 23. zavargásoktól mentesen telt Magyarországon, a rendőrségnek viszont így is akadt dolga. A hétvégén újabb Bittorrent-tracker oldalak szervereit foglalta le a rendőrség, az anyagi haszonszerzés céljával működtetett SMS-warez és fizetős FTP-szájtok megint érintetlenek maradtak, írja a HWSW.

A hétvégi lefoglalások az eddigi információ szerint két torrentoldalt biztosan érintettek, de szokás szerint több másik szájt is elérhetetlenné vált. A fájlcserével foglalkozó ASVA.info bloghoz eljuttatott üzenet szerint a "BitBarát" szervereit minden előzetes figyelmeztetés nélkül állították le, s vitték el a szerverteremből. Vélhetően az akció menete a szokásos volt, azaz a ProArt feljelentése nyomán a Budapesti Rendőrfőkapitányság illetékesei szálltak ki a hosting-szolgáltatóhoz. Ugyanígy iktatták ki a "Deathlord" nevű tracker szerverét is.

Ákos: a zene nincs ingyen

Az üzemeltetők szerint az október végi lefoglalást az váltotta ki, hogy Kovács Ákos legújabb albumának megjelenése miatt feljelentett több torrentoldalt, hogy megóvja az október 20-án debütált "A Katona imája" című albumának eladásait. Kovács Ákos egyébként a fájlcsere egyik legnagyobb ellensége Magyarországon, s már több mint 10 évvel ezelőtt is emlékezetes kirohanásai voltak a zeneletöltéssel foglalkozó, akkor még épp csak bimbózó weboldalak ellen.

Több más művésztársával ellentétben Ákos nem enyhült meg, s nem próbál konstruktívan hozzáállni a zeneipar átalakulásához. Weboldalán továbbra is CD-t és DVD-t, illetve csengőhangokat árul, de a számokba még belehallgatni sem lehet. A 13 számos új albumát 4000 forintért kínálja, miközben ezért az összegért három hónapnyi Spotify vagy 5 hónapnyi Last.fm előfizetést lehet vásárolni, amivel több millió zeneszámhoz férhetünk hozzá legálisan. Igaz Ákos rajongóknak ez nem megoldás, mert az ő számai ezeken a platformokon nem, vagy csak igen korlátozottan érhetőek el.

Elszántságáról fél évvel ezelőtt is bizonyságot tett, amikor is a legutóbbi jelentős warezrazzia kapcsán nyilatkozva azt mondta, hogy minden fájlcserélő oldalt be kell zárni, mivel a zene nincs ingyen. Az embereket megérti, ugyanis ha "választani kell az olcsó grillcsirke és az ingyen grillcsirke között, akkor az ingyen grillcsirkét választja a tisztelt felhasználó, nem is lehet ezt felróni neki. Meg kell szüntetni az ilyen nem legális és ingyenes forrásokat."

Érdekelnek a fejlemények?

Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

61.
61.
Quent1n
Én meg valahol egyetértek Ákossal. Elég szomorú, hogy így hozzászoktunk ahhoz, hogy ami digitális az ingyen van, mer ott a torrent. Az egy dolog, hogy nálunk a jog furcsasága miatt a magáncélú ZENE, és FILM letöltés ingyen van de csak amíg nem osztod vissza ugye. Ettől függetlenül valahol kéne egy ésszerű határnak lennie és ideje lenne elkezdeni megrugdalni az sms warez siteokat is, sőt főleg azokat.

Sajnos el vannak tévedve a művészek és a kiadók, mert azt hiszik, hogy ha nem töltene le senki semmit, akkor mindenki rohanna a boltba a 4 rongyos cdkért, amiken van 40 perc zene jó esetben. Nagy pofára esés lenne ha a magáncélú letöltés is illegálissá válna és ezzel párhuzamosan megszűnne a jogdíj rendszer az adathordozókra.... Azt hiszem onnantól kezdve gyorsan esnének a zene cdk árai. :)

Az meg megint másik dolog, hogy a kint olcsó lemezekre a magyar forgalmazók mekkora hasznot dobnak rá...

sunstreaker: CD/DVD elavult? Szerinted az mp3-at hogyan készítik?... A gyárban préselt CD/DVD lemez akár 50-100 évig is vígan elvan ha vigyázol rá kicsit. Plusz a minősége nem említhető egy lapon az mp3-éval. A CD nagyon jó nincs vele semmi baj, zenére megfelelő. Persze a zenei BR-ek jobbak, de azokhoz hangcucc is kell keményen. Szóval én nem támogatom a csak mp3azást. Legyen CD nyugodtan csak legyen olcsóbb. Aztán mindenki azt grabbel belőle amit akar. De hogy már rögtön mp3-at vegyek? Hát max ha darabja 50cent.

drakecsaj: A te hszed tipikus példája a mai torrentuszároknak. Fosokért nem fogsz fizetni... Elmondom neked a fosokat nem kötelező megnézni! Ehhez mit szólsz? Lehet szelektálni ám! Meg ez a hülye duma, hogy le lennénk maradva? Miről maradnánk le? A tucat amcsi sorozatokról? Atyaég hát szörnyűséges is lenne!!!! Le vagy maradva 2 évadot hát húhhaaaaa összeomlik a világ.. beszarok komolyan... :P

rodman6: floodhuszár...Szoftvervilág Robin Hoodjai??? Év vicce. Ha ezt visszavezetnénk akkor Robin Hood nem élelmet hanem versenylovakat, meg mindenféle haszontalan cuccokat lopott volna a szegényeknek kb. :) A szoftverekkel pedig kapaszkodj meg PÉNZT tudsz keresni! Nem is keveset akár! Persze gondolom a Photoshop is 10ezerér kéne és a Windows 7 OEM is drága 23ért ami két játék ára kb.. :)

Sokan sajnos abban az álomvilágban élnek, hogy ha valamit nem töltessz le akkor azt meg kell venni. Tévedés! SZELEKTÁLNI kell, és igényesnek kell lenni, nem minden szart megnézni. Arra ott a TV, tudom az meg nem menő már. Nekem sincs pénzem iPhone-ra mégse lopok el egyet hanem mérlegelek mire fussa, ennyi. Nincs 5terra filmem és 1terra zeném se, és minden játékom és szoftverem origi. Nem láttam végig se a Lostot se a Prison breaket... Hát evvan. :)
60.
60.
GeeZa
Mehetsz a fxomba ákoska. Ugyanolyan büdös kurva vagy, mint a volt eddás, ma már csak vajda pataki! El kéne fogadni, hogy nem ti képviselitek az ország zenei élvonalát. Csórikáim... Menjetek haza töltsetek le valami zenét is....!
59.
59.
air 2
Én régen nagy Bonanzás voltam,a mai napig halgatom!Amikor Ákos szóló lett,onnantól már nem jött be a zenéje.Amiket meg az elmúlt pár évben produkál az meg totál nem tetszik.Kicsit elszált magától a fiú!..Ő egy szuper inteligens költő,akit csak kevesen értenek meg.(talán csak saját maga)Szerintem ő nem is ember......egy idegen.
52.
52.
#50: ez azért van, mert m.o. egy olyan ország ahol mindenkit támogatnak csak az átlagembereket nem. reméljük ez meg fog változni.
de ha megnézed a törvény nem is csesztet azér ha torrentezel. ha már pénzért árulod, akkor persze nyakonb*sznak. :D jogosan is, mellesleg.
álszenteskedni nincs értelme, abnormális ami itt megy - ami pénzt elkérnek mindenért az kdurva. fizetések meg sehol, életszinvonal mindenki tudja hol.
amit irtál az is durva, de hogy a 2300ból hogy lesz 5200 azt senki sem tudja!
mert ha 2x annyi, akkor a kedves ember azt feltételezné, hogy azért annyi mert a plusz összeg adó - amit ha kifizet neki is jobb lesz, meg a társadalomnak is. ergo hosszú távon megéri fogyasztani, mert az életszinvonalat is javitja. de itt nem igy megy! :) itt többet fizetsz, és egyre rosszabb--> ez a magyar recept.
nem azt mondom hogy ezt nem mi hagytuk eddig jutni, meg most emiatt mindenki warezojon. de aki hőbörög, hogy be kéne tiltani az ingyen zenét meg a torrentet, az húzza már le magát a mátrixról aztán nézzen egy kicsit körül. és aki tud az tegyen, hogy jobb legyen a helyzet.
ákos meg legyenszives közben jóárasitsa a zenét, akkor majd megveszik.
egyébként amig az ncore, a bithu, a preto megy addig nagybaj nem lehet! :D
50.
50.
SLi
#46: Az a vicces h nem a külföldi fizu hoz van igazítva. PL: Usher új albuma aki azért mégiscsak világsztár stb. Az USA-ban 11.99$ vagyis kb. 2 300 Ft, itt Magyarországon pedig 5 190 Ft-ba kerül. Ez a nem mindegy szerintem, ahol majdnem 3-szor több az átlagfizetés ott fele áron veheted meg a ugyanazt mint itt, szerintem elgondolkodtató.
49.
49.
Pukhi-zik
Egyebkent az egyik legnagyobb gond, hogy egy file letöltesenek az emberek szemeben kb akkora büne van, mint nem elsétalni a 300m-re lévő zebraig, hanem atkelni az uttesten ahol epp vagyok. Tehat semmi.

Egy lemezért max 6-700 ftot fizetnék.
48.
48.
Pukhi-zik
origon mashogy szol eza sztori. Nem Akos jelentette fel. Amugy leszarom, a zene legyen ingyen, a koncin meg szedje meg magat..
47.
47.
huszti
ebből látszik, hogy egy sóher paraszt. az igazi zenész nem a pénzért zenél, te nyamvadt köcsög. bújjál el.
46.
46.
drakecsaj
Imádom mikor mindenki a torrenteket szidja. Ha nem lennének torrentek...háát eléggé le lennénk maradva! Például a sorozatoknál. Én spec nézek jó pár sorozatot, pl. a Supernaturalt: nézzük csak...most megy külföldön a 6. évad, Magyarországon hol is jár? Azt hiszem a 4. évadnál! Szépen vagyunk... (plusz még szerintem a szinkron is egy rakás hulladék, de ez már csak részletkérdés...)
Félreértés ne essék, ha van jó film alap hogy elmegyek rá moziba... de fosokért nem fogok fizetni. Ennyi.
Zenénél meg amennyibe kerülnek itthon az eredeti lemezek...háát...ne csodálkozzanak hogy nem veszik. Úgy értem nem lenne drága, ha az itthoni átlagfizetésekhez passzolna árban (nem pedig a külföldi fizukhoz).
45.
45.
Top Secret
#40: Ha jól tudom egyszer már elvették de vissza adták de ha véglegesen elvennék tényleg kb lázadás lenne akkor is más néven újra indulna!
44.
44.
sunstreaker
emlékezzetek! nyáron is volt razzia, akkor legalább 10 v több oldal leállt, mert lefoglalták a szervereiket, és lám 1hónap mulva már mindegyik ugyanugy ment... szal..

a másik meg h miért ezeket kell cinkelni??? mikor ott vannak a fizetősök!! A K*RVA ANYJ*T AZ ÖSSZES ROHADT F*SZFEJ BEVÁNDORLÓ GYÖKÉR GENETIKAI HULLADÉKNAK AKIK MIATT EZ AZ EGÉSZ VAN!

leszarják azok h mi lesz itten, csak ők járjanak jól!
43.
43.
Motig
#33: azta anyiba? és ezt hogy kalkulálod ki? mert hogy még max 10e rekbe oké de nem millkós összeg(azt rendszerint a szervere forditják és nem meggazdagodni akarnak belőle!)
42.
42.
aludttej
#38: én is besz@artam, mivel az utóbbi napokban vacakolt az ncore, de szerencsére minden helyre állt, nagy veszteség lenne ha végleg leállna.
41.
41.
bsg09
#31: Te elolvastad amit írtál?
40.
40.
K2 The Highest
#38: Én biztos vagyok benne, hogy nem fog:) Ha megpróbálják kinyírni, akkor itt lázadás és öldöklés lesz:D

Egyébként amiket Én hallgatok azokat nem igazán tudom megvenni sehonnan sem...Pedig sokszor szoktam figyuzni a boltok polcain az éppen aktuális kedvenceim CD-DVD-it, de egyet sem találok soha:S Ákossal az a helyzet, hogy régen mikor még nem csak a pénz érdekelte, akkor tudott alkotni...Pl gondoljunk a Tarzan zenéire...Régen azért nagyon jó kis számokat tolt az arcunkba...Mostmár csak szemét...No meg, ha kicsivel olcsóbb lenne egy egy lemez, akkor meg is venném, de így semmi esély, hogy bármit megvegyek...Sokat fizetek mindenféle számlára, meg egyéb dolgokra és nem igazán fér bele 6-7 ezer 8-10 számért cserébe...

Szerintem csak az átverős és fizetős oldalakat kellene lelőni, mert azok ártanak a legtöbbet...
39.
39.
kevinbutler
srácok nem vagytok semmik :D
38.
38.
zsilvolgyi
Remélem Ncore ne fog bezárni.
37.
37.
Bloody Death
Szerintem jogos az állitása Ákosnak "választani kell az olcsó grillcsirke és az ingyen grillcsirke között, akkor az ingyen grillcsirkét választja"
Ez tökéletesen igaz, és helytálló, mert ha minden ilyen szolgáltatást beszüntetnének akkor nem lennének ilyen gondok.
Noha ne nézzetek, egy szentfazéknak, mert én is töltögetek, és nem is keveset, ez csak személyes meglátás.
36.
36.
xICEMANx
Belehallgattam pár számába, sztem egy nagy adag . . . . . . . . . . Nem tudom mit van úgy oda... amúgy a zene INGYEN VAN!... Ez volt a legnagyobb hülyesége amit mondhatott... Sztem ettől nagyobb baromságot ritkán hallani vagy olvasni... A zene nincs ingyen... jah majd befogom a fülemet... idyóta b@rom...
35.
35.
xICEMANx
Mi egy f@sz a csávó... ha akarom leszedem 50x egymás után XD... nem fog itt ugrálni!... :))... fogadok sutyiban ő is szedi a kis filmeket meg az MP3-akat...
34.
34.
lacy8
Fogadunk hogy a zene ingyen van ??????????? !! xDD

Amugy ki a f@.z ez az ákos (direkt kicsivel) :P a büdös életben nem hallottam róla de csak letöltök már 1 2 számát hogy mégis mire van ekkora arca.
33.
33.
ATi0021
Idézet: "A hétvégén újabb Bittorrent-tracker oldalak szervereit foglalta le a rendőrség, az anyagi haszonszerzés céljával működtetett SMS-warez és fizetős FTP-szájtok megint érintetlenek maradtak, írja a HWSW. "

Nem kötekedésből, de a torrent oldalak se tiszta jó szándékból működnek. Az azokon levő banner felület elég drága. Ha jól tudom egy nézett oldal egy nagyobb bannerért már milliós összeget kérhet.
31.
31.
sunstreaker
Ákos, nekem nincs semmi bajom a zenéddel, a maga módján jó az, csak a hozzá állásoddal és a felfogásoddal vannak itt bajok.

1: Cd - DvD ??? hol élsz?? ma már senki vagy csak nagyon kevesek vesznek ilyet, ők is azért mert idióták

2: azért nem vesznek ma már ilyeneket az emberek, mert egyrészt nincs min már meghallgatni, nincsenek már discmen - ek, mint 6-7évvel ezelött v még régebben. Másrészet meg azért mert ha vki elutazik és vinné magával a zenéidet, akkor vinnie kéne azt a tömérdek cd- t is, és hát ki a fene fogja ott a válogatni a cd-ket h most akkor melyiken is van az a szám amit én hallgatni akarok..

3:mp3 - mp4 - mp5 lejátszók!! hallottál már róluk?? több gigányi anyag rájuk fér, és nem kell holmi cd - kel vacakolnunk h most valyon melyik cd-t rakjam be, hanem az összes eddigi albumod föl fér rá, és ráadásul még a zsebbe is elfér, meg lehet mér rajta állítani hangszínt meg mi egyebet...

igazad van h a zene az pénzbe kerül, de ne cd - n és dvd - n áruld őket, mert már ELAVULT!!!!!
haladj a korral, biztosan van másik megoldás is...
29.
29.
pjoco
#27: Na Ákos most töltöttem le az összes albumod! Rohadjá meg! xD
28.
28.
SLi
#26: Teljesen igaz amit írsz csak mondjuk elég vicces pont rá írni ilyesmit h szalaggyártás , nem is művész stb. Nyilván nem a a gk látogatók a célcsoportja, inkább 5-10 évvel idősebbek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...