GDC 2011: Scrolls - új játék a Minecraft készítőjétől

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 2.
  • Bejelentés
Link másolása
San Franciscoban végre lehullt a lepel a Mojang új játékáról, mely a tavaly szabályos hisztériát kiváltott Minecraftot követi a sorban. Az egészen egyedi megoldásairól híres előző projekttől eltérően, a Scrolls egy digitális úton gyűjthető kártyajáték-táblajáték hibrid lesz. Az ingyenes alpha verzió már idén elérhetővé válik.

A Scrollst Marcus "Notch" Persson jelentette be tegnap a GDC-n. A svéd illetőségű cég alig pár alkalmazottat foglalkoztat, de ebből is sülhet ki egészen élvezetes próbálkozás, tekintve, hogy a Minecraft is egyetlen ember munkája, mégpedig a fent nevezett Perssoné. A Scrolls munkálataiban az úriember mellett együttműködik még Jacob Porser és a történetben segédkező Jerry Holkins, akinek a nevét a népszerű Penny Arcade képregények kapcsán ismerhetjük. Az arculat kialakításában a Jnkboy fedőnevű művész segédkezik, akinek korábbi munkáit a deviantarton meg is tekinthetitek.

A Scrolls ügyesen lavíroz a gyűjthető kártyajátékok és a táblás játékok között, a hivatalos oldal szerint új és egyedülálló élménnyel kecseget, ahol az ellenfél eszén kell túljárni a csatamezőn, amely lényegében egy sakktáblára hasonlító terep. A mágikus tekercsek segítségével összetett taktikákat állíthatunk fel az ellenféllel szemben, és pusztító támadásokkal söpörhetjük el annak védelmét. S mivel a tekercsek gyűjthetőek, így az alap felhozatalt a későbbiekben bővíthetjük is - tutira nem ingyen. Egyjátékos kampánnyal is fel lesz vértezve a Scrolls, ám a hangsúly a multiplayeren lesz, amihez online bajnokságokat, sőt világbajnokságot is rendeznek majd a fejlesztők, ahova a nyeremények biztosítása érdekében szponzorokat keres a Mojang. Szoros egy-egy elleni küzdelmek várhatóak, Ranked szervereken is akár.

Egy ingyenes alfaverzió még az év folyamán letölthetővé válik, a Minecraft megvásárlói már alapból részt vehetnek a bétatesztben.

4.
4.
Mortis
Szeretem az ilyen táblás-stratégiai-logikai játékokat, csak mostanában nagyon megszaporodtak. Mondjuk a Minecraft nagy plusz...
3.
3.
a3a
Ha bejön az ötlet és a gyűjthető dolgok tényleg valós pénzbe kerülnek, akkor hatalmasat fognak kaszálni.
1.
1.
JcGross
Na, kíváncsian várom!

Amúgy meg nem Notch a fő készítője a játéknak, sőt, had idézzek töle "...I won’t be involved in the day to day development of Scrolls. Jakob, one of the guys I started Mojang with, is developing it, and has been since we started the company."
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...