Az Activisioné a ModernWarfare3.com

  • Írta: fojesz
  • 2011. szeptember 9.
  • Érdekesség
Link másolása
Bár alapvetően evidens lenne, hogy egy kiadó igyekszik lefoglalni a játékaihoz köthető internetes címeket, a ModernWarfare3.com esetében megelőzte valaki az Activision, ráadásul duplán tett keresztbe neki: a webcím egy ideig a Battlefield 3 hivatalos oldalára irányította a látogatókat.

Ugye emlékeztek még a nyár egyik legkirályabb csínytevésére? Pontosabban a ModernWarfare3.com története jóval régebbre nyúlik vissza, de balhé csak júliusban lett belőle, mikor a regisztrálója a webcímet a Battlefield 3 hivatalos honlapjára irányította. Miután jó alaposan körberöhögték, az Activisionnek is feltűnt a dolog, a vállalat végül a National Arbitration Forumhoz fordult segítségért.

A probléma most oldódott meg, a Fusible blog jelentése szerint egy háromfős csapat foglalkozott az Activision panaszával, ami a kiadónak adott igazat, és úgy határozott, hogy az URL feletti kontrollt biztosítani kell a vállalatnak. A fórum szerint a legfőbb probléma az volt, hogy az oldal egy közvetlen rivális honlapjára mutatott, ami a szájt üzemeltetőjének mindent eldöntő gyenge érve szerint csupán átmeneti hiba volt.  A ModernWarfare3.com a cikk megírásának pillanatában nem elérhető.

Az oldalt még 2009 márciusában regisztrálták, mint a Call of Duty: Modern Warfare 3 "száz százalékig nem hivatalos rajongói oldala" és mint a cím "paródiája". Az átirányításhoz az Electronic Artsnak nem volt köze elvileg - aztán ki tudja: lehet megbízták az egyik takarítót, hogy ugyan, regisztrálja már be nekik az oldalt...

11.
11.
zero0
jajj geci nem válaszolni akartam :P:D
10.
10.
zero0
#9: poénabb lett volna ha a bf3 oldala helyett a lazy sundays jött vna be
9.
9.
Griffin
#8: Megértjük, de te is értsd meg pls hogy ha ráülsz a WC-re és egy kicsit erőlködsz, majd magad alá nézel akkor amit látsz, az egyértelműen szar illetve fos. Namármost ha a Black Ops-ban belépek egy bármilyen szerverre, ugyanez jut az eszembe. Ha valaki néha durván fogalmaz, pl használja cod-ra a szar, fos jelzőket, akkor valójában nyersen leírja a véleményét, attól hogy csak annyit ír hogy ez egy eszméletlenül rossz játék lesz, ugyanaz lesz a véleménye, csak kicsit szebben leírja. Szerintem innentől kezdve már mind1 hogy melyik alakot használjuk.

A hírhez meg annyit hogy az egész nevetséges... de rohadtul xD
8.
8.
MoRT2195
#3: Nem vagyok fanboy, csupán szeretek a játékot. Ja és a BF-eket is... Tudod nekem nem az az első mindenhol, hogy "fos", "szar" stb
7.
7.
Moldren
#3: már bocs de *cough* fan boy *cough*
6.
6.
ATi0021
Azért kíváncsi lennék rá, az a három fős csapat mennyi dollárt kapott Activisiontől. Most attól, hogy övék lett a cím, a játék még nem lesz jobb. Legalábbis a BF3-nál biztosan nem.
5.
5.
danez11
" A probléma most oldódott meg, a Fusible blog jelentése szerint egy háromfős csapat foglalkozott az Activision panaszával, ami a kiadónak adott igazat " ---manimanimani
4.
4.
NoRush
3.
3.
goblinfing
#2: *cough* fan boy *cough*
2.
2.
MoRT2195
Na helyes, remélem megcsinálja az Acti az oldalt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...