Melyik platformon mennyit telepít a Rage?

  • Írta: InGen
  • 2011. szeptember 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Úgy látszik, sokak számára még mindig nem teljesen tiszta, hogy melyik platformon hány lemezen és mekkora telepítési igénnyel jön a Rage. Ám ami még ennél is fontosabb, hogy miért? Nos, Tim Willits az id Software-től most elmagyarázza nekünk szépen.

Ugyebár az alapfelállásunk az, hogy az Xbox 360-as verzió három lemezen jön, míg a PS3-as változat egy darab Blu-rayen. Innen azonban a PlayStation 3 verzió esetében lesz egy 8 GB-os telepítés: "A PS3 esetében feltelepítjük az összes textúrát, mégpedig a legjobb minőségben. Az a jó PS3-ban, hogy ez mindenhol egy platform: mindegyik gépben van merevlemez és Blu-ray olvasó. Míg a többi rendszer esetében nem ez a helyzet, így például az Xbox 360-nál is felmerül a kérdés: feltelepítsem, ne telepítsem?"


Willits még elmondta egyébként, hogy a Sony általában nem engedi a hasonlóan nagy telepítéseket, de a Rage esetében kivételt tettek. Az Xbox 360-nál azonban kicsit más a helyzet: Willits szerint ajánlott feltelepíteni mindhárom lemezt, de nem muszáj mindegyiket egyszerre. Ha éppen helyszűkében vagyunk, akkor installálhatjuk az első lemezt, ami a játék első fejezete, majd ha azzal végeztünk, akkor letörölhetjük, és telepíthetjük a második lemezt.

Persze felmerül a kérdés: mi van akkor, ha vissza akarok menni valahova? Nos, Willits szerint ilyenkor vissza kell majd tenni az előző lemezt, de igazából a játékosoknak nincs oka visszamenni a korábbi területekre. Az úriember egyébként még hozzátette, hogy a Rage-technika könnyen skálázható felfelé, s az engine bizonyos részeit még akkor évtizedekig is használni fogják majd.

20.
20.
simon 555
#14: az már csak a fejlesztőktől függ,hogy ők ki akarják e belőle sajtolni mert az egyértelmű,hogy a PS3 hardvere erősebb mint az Xboxé csak az a baj,hogy a fejlesztők vagy tényleg nem képesek normálisan rá fejleszteni vagy az MS megdobja őket némi lóvéval...
18.
18.
metercsiken
14.
14.
dzsiádzsó
#12: Pl Crysis lassabban fut, GTA meg kisebb felbontáson hogy az apróbb játékok közül emeljek. Látható különbség van, számottevő nincs, nem biztos hogy ráböknék éppen melyik verziót látom, talán mindegy is. Csak nem értettem a RAGE fejlesztők ujjongását, amikor rendre nem sikerül azt kisajtolni a ps-ből amit a boxból, remélem most fordul a kocka ennél a játéknál.
12.
12.
simon 555
#11: nekem van mind a 2 konzolom és bátran állíthatom,hogy az Xboxhoz képest semmivel sem rosszabb.a felbontás ugyan akkora mindennél ahogy az FPS is.sőt vannak játékok amik PS3-on még jobban is néznek ki(pl BC2 Xboxon "undorítóan" néz ki a PS3-hoz képest),de a lényeg az,hogy én még olyan játékkal nem találkoztam ami ténylegesen jobban nézne ki és több FPS-el futna Xboxon mint PS-en.
11.
11.
metercsiken
Lehet, hogy Ps3-on nem annyira "szépek" a játékok,és talán lassabban is futnak.
Bár nekem nincs összehasonlítási alapom,( csak a kommentekből következtetek)én tökéletesen meg vagyok elégedve vele!
Az pedig kifejezetten jó a ps-ben, hogy nem kell cd-ket ki-be rakosgatni!
Egyszer feltelpítem és mehet.....
A Rage pedig tutira fel is települ majd! : )
10.
10.
#8: jah, de ps3-ra csak az exkluzivakat érdemes megvenni ami azt illeti. a többi nagyrészt játszható pc-n is!
ok, évek mire az ember eljut addig hogy legyen neki pl két konzolja meg gépe is.
én most pl ott vagyok hogy van box és ps3 is. gép egyedül azért nincs még, mert eddig a két konzol kb mindent lefedett. de őszintén megmondom, ami multiplatform az sokkal jobb gépen. ez is jobb lesz, a skyrim is, a mass effect is, lehetne sorolni.
9.
9.
Obiwan HUN
Nagyon várom már ezt a játékot, mindig is nagy ID fan voltam.
Viszont én maradok a hűséges kis Xboxomnál, nem mozgat se a PC, se a PS3!
A 640es vinyómon meg lenne hely 15 lemeznek is ha annyi kéne. :D
Nem nagyon tud meghatni ez a lemez mizéria! ;)
8.
8.
dzsiádzsó
Tényleg marha jó a ps3 csak minden multipaltform cím kisebb felbontásban, vagy alacsonyabb fps számmal fut...
Lemezesdi meg nevetséges, ha egy skyrim egy lemezes, akkor ez a vacak miért nem fér rá? Pedig néztem skyrim videókat eléggé bűntettek azok is, és nem hinném kisebb játék lesz :)

7.
7.
givi6
#2: szerintem én is pc-n fogom kipróbálni...
már maga mass effect2 -ben is majdnem tökön szúrtam magam lemez váltáskor xD
akkor ezt úgy sem bírnám ki...
meg hát az boxom most elég szarul van,
sajna a microsoft nem a minőségi értékeiről híres
6.
6.
Mortis
Valószínűleg box-on a lemezekkel való szerencsétlenkedésért vonnak majd le pár százalékot a teszterek.
5.
5.
LnB
#4: CoD nagyon nagy része még mindíg a Q3 engine. pedig már az sem fiatal.
4.
4.
V1SoR
#1: A Quake 3 motorjának bizonyos részeit mai napig használják egyes játékokban pl.: Call of Duty. Abban is biztos vagyok, hogy a Tech5 is örökölt tőle dolgokat.
3.
3.
Goofey84
Rohadjon meg a sony, hogy nem engedi fullra feltenni a játékokat a hdd-ra, pedig lehetne kímélni az olvasófejet, ami ugye a ps gyenge pontja! Ezt a tulajdonságot nagyon irigylem a boxból
2.
2.
LnB
Nem értem teljesen, nekem 20-es winyóm van, (x360-ról van szó) akkor egy lemeznek rá kell férnie, de a korábbi hírek szerint 20gb-ot telepít. Ha jól gondolom akkor az mind a 3 lemezre vonatkozik... Érdekes dolgok ezek.. Lehet inkább pc-n fogom kipróbálni.
1.
1.
hedzsooo
Azert az az evtizedek eros kifejezes, 20-30 ev mulva gyakorlatilag kizart, h ezzel az engine-el menjen majd 1 PC-jatek, kiveve, ha retro-jatekrol lesz szo. Azok a bizonyos reszek is mar teljesen le lesznek cserelve, lehet, h mar 1 evtized mulva is akar..., hiszen 10 ev mulva mar sokkal komolyabb hardverek lesznek, elmeletileg.


Amugy a PC-verzio mennyi helyet is foglal majd a mega-texturakkal, 25 Gb-ot ?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...