GDC 2012: DX11-gyel és Flashsel villant az Epic

  • Írta: InGen
  • 2012. március 8.
  • Hardver
Link másolása
Nem telhet el Game Developers Conference anélkül, hogy az Epic villantson valami technológiai újdonságot, habár idén inkább a hordozható eszközökre és a Flashre helyezték a hangsúlyt. Ettől függetlenül azért a DirectX 11-gyel megtámogatott Unreal Engine 3.0 még mindig durva dolgokra képes.

Nincs nyilvános Unreal Engine 4.0 bemutató, habár az Epic elmondta, az új engine a következő generációs konzolokon meghatározó játékmotor lesz. Egy video keretein belül viszont bemutatták, mit tud a 3.0-s verzió jelenlegi iterációja, mely már képes kihasználni a DX11 mindenféle extra feature-jét, és rengeteg hasznos eszköz is jár mellé, mely segíti a fejlesztőket.

Az Epic hosszútávú célja egyébként, hogy a tavaly bemutatott Samaritan techdemó fusson Flash alatt is - ehhez a hamarosan megjelenő új Adobe Flash-frissítés, a 11.2-es verzió kell majd, ami már képes kihasználni a grafikus kártyákat is, nem csak a processzort terheli. A bemutatók alapján az Epic Citadel, a Dungeon Defenders és az Unreal Tournament III teljes részletességgel futott böngészőben.

"Ez lesz az az év, amikor minden platformra eljutunk" - összegezte a dolgokat Mark Rein, az Epic Games nagyfőnöke.

19.
19.
kanos005
Amugy az unreal engine 4 mehetne cloudra hisz ott nincs limit. mert ha egy jó ideig nem lesz next gen akkor megkel hogy elégedjünk a lelelelebutitot játékokal :/
18.
18.
metercsiken
Lehet nincs túl nagy igényem, de nekem tetszenek ezek a játékok.
A samaritan kifejezetten durva szerintem!

Az az igazság, hogy nem vagyok válogatós, nekem mindegy milyen motort használ egy game, csak jót tudjak vele játszani! : )
16.
16.
Motig
belegondolok hogy ez csak a UE 3.5... milyen lesz a 4?!
15.
15.
Hubert Cumberdale
#14: A kedvedért rákerestem az összes unreal-os játékra és leírom most, hogy melyek azok, amikkel játszottam:

Bioshock 1-2
Postal 2
Batman: Arkham Asylum
Borderlands
Gears of War
Homefront
Mass Effect 1-2-3
Medal of honor 2010
Mirror's Edge (ezt mondjuk nem is tudtam)
Rainbow six vegas 1-2
Turok
Unreal tournament 3


Ez elég lesz? Vagy most jön, hogy melyiket warezoltam le? Mert ugye annak sok köze van ahhoz, hogy nem tetszik a motor látvány világa, kb. mint annak, hogy hány unreal-es játékkal játszottam, mert ugye még nem találták fel a jutyubot :)
14.
14.
Optimus Prime
Kíváncsi vagyok a fújolók hány százaléka játszott/próbált ki legalább egy Unreal-os címet, anélkül hogy tudta volna, hogy az. :)
13.
13.
randall13
#9: Az már annál inkább, hogy a jól kidolgozott modelleket tömegesen megjelenítse fix fps mellett.
12.
12.
ikaralyos01
Én kifejezetten kerülöm az Unreal Engine-es játékokat. Vmiért nekem sem tetszik.
11.
11.
kopic
#10: *ha a Samaritant elkészítenék.:)
10.
10.
kopic
Nagyon meglepődnék, és örülnék is annak, ha ebből a Samaritanból elkészítenék!
9.
9.
Hubert Cumberdale
Kövezzetek meg, de sosem voltam elájulva ettől a motortól. Jó kis motor, meg jól van optimalizálva, de a makett hatása, meg az egész megjelenítése szabályosan irritál. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért. Nekem csúnya. Csak a jól kidolgozott modellektől néz ki szépnek, de az meg nem a motor érdeme.
8.
8.
gegory
Elnézést lehet, hogy én vagyok a tudatlan de ez mind tudtuk eddig is...mi most az újdonság? Hogy más platformokra is jön meg, hogy a flash ezzel próbálják megmenteni/feltámasztani?
7.
7.
Optimus Prime
Nem semmi. Az Unreal3 szerintem vezető engine a többi mellett. Szép, könnyű dolgozni vele és jól optimalizálható. Ha egy játékról tudom, hogy Unreal3-mal fog futni már nem aggódok, hogy a régi 8600 GT-n fog-e futni.
Ugyan akkor ezen videó látná fáj az, amit az ME3-mal műveltek. :(
6.
6.
Stranger
Amúgy már van DX11.1-es videókártya.. Elkéstek. TROLOLOL
4.
4.
InGen
Végülis kiderült, hogy volt Unreal 4.0 bemutató, csak zárt ajtók mögött, kizárólag a szakmának :)
3.
3.
MaximumGame
Unreal 4.0 nem most jön ezen is látszik :D azért kapott DX11 et az Unreal 3 om :)
2.
2.
Extol
Brutális ez a nagy mennyiségű újítás, ami engem illet a mobilos rész nem érint mert nem vagyok kütyüfüggő és nem is igazán látom értelmét a fejlesztésének ez inkább Amerikában a módi, ott több idő mellett nagyobb pénzekkel bírnak a népek, valsz a munkahelyükön sem szakadnak meg annyira és elpötyörésznek az irodában. Inkább a PC-t kellene még nyomni jobban, hogy minél hamarabb elmosódjon a valóság és a virtuális világ képe. Ettől függetlenül remek munka amit itt bemutattak.
1.
1.
DON GONDOCS
Csak ennyi, a hordozható eszközökre való fejlesztés bisztos megéri, látok benne potenciált, csak lehetnének ezek a játékok tartalmasak is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...