Feltörték a PlayStation Vitát?

  • Írta: zoenn
  • 2012. szeptember 6.
  • Pletyka
Link másolása
Yifan Lu egy tehetséges hacker, ő törte fel a Kindle Touch védelmét is - legújabb kiszemeltje a Sony fiatalkorú kézikonzolja, a PlayStation Vita. Fontos megjegyezni, hogy Lu nem illegális célokra szeretné felhasználni törését, hanem homebrew játékok futtatására. Vállalkozó kedvű fejlesztők előnyben.

Mielőtt valaki felkapná a fejét, szögezzük le: Yifan Lu törése továbbra sem teszi lehetővé az illegális kópiák futtatását a handhelden, csupán arra szolgál, hogy a későbbiekben házilag barkácsolt programokat is futtathassunk a PS Vitán.

Yifan Lu belevágott legújabb projektjébe, mely a beszédes Usermode Vita Loader névre hallgat. A program segítségével lehetővé válna a homebrew alkalmazások futtatása a Sony kézikonzolján. A fejlesztés Lu saját készítésű exploitját veszi alapul, ám még kérdéses, hogy a törés mennyire hatékony. A munkalatok ezen szakaszában csupán néhány sor kódot írtak meg, és a fejlesztés még korántsem működőképes.

Nem tudni még, hogy mikor kerül a nagyközönség elé a program, Yifan aktívan keresi azokat a fejlesztőket, akik segítenék a projektet.

25.
25.
frenkyboyhun
#7: És ezen a véleményen vagy még mindig?
24.
24.
tabu3x
"Fontos megjegyezni, hogy Lu nem illegális célokra szeretné felhasználni törését, hanem homebrew játékok futtatására."

azé ne legyünk má ennyire álszentek...
23.
23.
#12: "Yifan Lu törése továbbra sem teszi lehetővé az illegális kópiák futtatását a handhelden" - meddig? kábé 1-2 hónapig? nyilvánvalóan, ez után már könnyebb, vagy jobban rá lehet feküdni a dologra. ne mondjátok hogy h itt megállnak hogy szuper, fut a homebrew, de semmi vita játék, és ezzel megelégednek.
22.
22.
markoci555
nem értem miért kérdés a cím, ha tényleg feltörték
21.
21.
l4cyk4
#15: Olvasd el mit írtak a felháborodók! Az egyik a srácot szólja le holott Yifan Lu nem tesz rosszat, a másik meg szarrá hack-elésről beszél. Megérthetőek? Ha kifejezték volna aggodalmukat az ezután előrevetíthető teljes töréssel kapcsolatban mint te az érthető lenne, de így...
20.
20.
maedve
#19: Európai lista elég jónak tűnik... így megjelenés után egy évvel. Amcsi lista spec 9 darabos.
19.
19.
maedve
#17: Lista? Link? Duma sok van aztán kiderül hogy a fele kb sudoku...
18.
18.
crytek
A nap legjobb híre!Várom az okosságot és veszem is a gépet!
17.
17.
turi
#14: "aha alig egy-két játék"
most olvastam ps communityn, hogy kb 50 játék van fönt kissebb változtatásokkal
régiónként.
16.
16.
maedve
#15: Felháborodni lehet, de ha valaki lemegy alpáriba, ne várjon teljesen barátságos választ, főleg ha ebben az esetben teljesen indokolatlan a dolog.
15.
15.
ATi0021
Azért érthetőek a felháborodók is. Aki nem csak szöveget értelmezni tanult meg, de a sorok mögé látni is az tudja ezután mi következik. A PSP-nél is homebrew-val indult a dolog, aztán olyan jól kitanulták, hogy warez lett a vége.
14.
14.
maedve
Végiggondolva, ha lenne egy ilyen törés akkor talán még népszerűbb is lenne a Vita ami pont a Mobil játékplatformok piacán próbál versenyezni. Jelenleg eléggé vesztésre áll. Hogy miért? Nos nézzük.

Kik is a versenytársai a Vitának? Nintendo 3DS és a jelenleg kapható mobiltelefonok és tabletek. Utóbbiból az Android és az IOS, Windows Phone-t most hagyjuk, van neki baja elég.

Vitára jelenleg alig van játék pedig jó ideje megjelent. A beígért feature, hogy PS1-2 játékokat lehet majd rá megvenni és újrajátszani eléggé köhögősen most kezd beindulni talán tizenvalahány címmel régióktól függően. Új címek közül alig van ami közeljövőben megjelenik. Drága, a konkurenciához képest és Sony igazából alig marketingeli ami nagy hiba egy fiatal konzolnál. alternatív marketing az lenne ha haveroknál látnám hogy folyamatosan játszanak vele, de nem.

Sokan megveszik és félreteszik vagy továbbadják, mert nincs mivel játszani rajt.

Ha lenne egy törés amivel mondjuk játékokat írnának rá, vagy mondjuk a Sony lustaságát megkerülve valaki portolná rá a korábbi PS1-2 játékokat, tuti többen vinnék.

Sőt igazából az androidhoz vagy egyéb mobiltelefonos platformokhoz hasonlóan működhetne Vitára is hasonló marketplace amire bárki tehetne fel játékokat, alkalmazásokat, és jöhetnének rá a jobbnál jobb játékok. Vas lenne hozzá.
Tuti vinnék mint a cukrot ilyen áron is.
13.
13.
dcba
enis elgondolkoznek azon h akkor feltorjem de a nagyobb jatekokat azt megvennem pl killzone biztos de az a baj h van egy par jatek amiert nem szivesen fizetem ki azt a 40 fontot mert anniyra nem erdekel pl Rayman oirigins is ilyen h kb 10 fontert megvennem de 40ert siman lehuzasnak erem na a mortal kombat viszont total megerte az arat.Az a baj h gagyibb jatekok is kerulnek annyiba mint egy rendes nagygepes jatek.PL akkor hidaltam le amikor meglattam a dungeon hunter 40 fontert ami alapbol egy par fontos jatek telora es pspre meg 40 konyorgom azert az ilyeneket csak letoltenem mert totla lehuzas plusz ha feltornek akkor nem tartom kizartnak h elindulna mondjuk egy ps2 project es annal semmi nem lenne durvabb ha ps2 jatekokat vinne a psvita azt hiszem az akkor olyat utne nem is ertem miert nem lehet psnetworkon megvenni a regebbi jatekokat akkora lehetoseg es penz lenne benne en kapasbol vagy 15 jatekot mevennek psvitara pl def jam killzone god of war mortal shaolin monks csakhogy par peldaval eljek es szerintem nem en vagyok az egyetlen aki igy lenne vele tovabba sztem a kis gep siman elbirna teljesitmenyben
12.
12.
maedve
#11: Szövegértés feladat 1:
"Yifan Lu törése továbbra sem teszi lehetővé az illegális kópiák futtatását a handhelden"

Szövegértés feladat 2:
"A program segítségével lehetővé válna a homebrew alkalmazások futtatása a Sony kézikonzolján."

Megoldás 1:
Kalózpéldány nem futtatható a töréssel.

Megoldás 2:
Saját készítésű programok futtatására teszi alkalmassá a Vitá-t.

Ha sikeresen vettétek az előző kettő hatalmas akadályt akkor kit is ért bármilyen kár, kinek is hekkelték meg a gépét?
11.
11.
KeXxX
#10: most miért kell bántani? semmi rosszat nem mondott. de te és a barátod gondolom örülnétek ha szarrá hekkelnék a számítógépeiteket.
10.
10.
maedve
#1: Mert több esze van nálad és valószínűleg ambíció is több van benne.
6.
6.
daenath
5.
5.
Sun9us
Még nincs cfv vitára??? :O
4.
4.
mestermagyar
Ha ezek a homebrew játékok alatt nem az angry birds lesz értve, akkor remélem sikerül.
3.
3.
HellaJay
Amekkora bukás a Vita, nem értem hogy a Sony miért nem jött még rá hogy a PSP is csak azért fogyott olyan jól, mert fel lehetett törni.
Meg merném kockáztatni ha rendesen feltörnék a Vitát, fél év alatt beérné a 3DS-t eladásokban.
2.
2.
Skyer
#1: Látom csak a címet olvastad el.
Egyes, leülhetsz.
1.
1.
GameMaister95
Nah grat remélem boldog ,ménem játszik inkább a pö*ével
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...