E3 2014: Microsoft-sajtókonferencia - LIVEBLOG

  • Írta: fojesz
  • 2014. június 9.
  • Bejelentés
Link másolása
Este fél hétkor hivatalosan is kezdetét veszi az E3 a Microsoft sajtókonferenciájával. Szokás szerint liveblogolunk, veletek örülünk és hüledezünk, illetve szakkommentátorkodunk és véleményezünk.

19:58 - Újra Phil Spencer következik, levezeti a showt. Köszönjük a figyelmet, találkozunk az EA konfjánál!

19:54 - És itt a várva-várt Crackdown-bejelentés! Xbox One-exkluzív, egy eddig ismeretlen stúdió fejleszti, a neve Cloudgine - a direktor viszont David Jones, aki ismerős lehet már. A készítők szerint a projekt gyakorlatilag az "újragondolása" az open world játékoknak, és bár az első előzetesből ez még nem igazán szűrhető le, a kedvcsináló jópofa, a Crackdown-fanok szeretni fogják. A cím végén egyébként nincs számozás, simán Crackdownként emlegetik a játékot.

19:52 - Színpadon Hideki Kamiya, a PlatinumGames direktora, Xbox One-exkluzív címet mutat be, amit egy CG-trailer vezet fel: hidrogénezett hajú, Beats-fülest viselő főhősünk óriási szörnyekkel kénytelen megküzdeni, de van egy sárkánya, ami segít neki a feladatban. Ez a Scalebound, hangulatos darab.

19:49 - A metróból kiérve az utcán újabb ügynökökbe botlunk, de ami még rosszabb, néhány rosszarcú is kóricál a környéken. Láthatóan fontos szerepet kap a taktika, és az, hogy milyen kütyüket használunk. Mivel ez szerepjáték elsősorban, a pontos célzás csak másodlagos.

19:46 - Színpadon a Massive, Ryan Barnard direktor beszél - terítéken a The Division. A gameplay bemutató a már szokásos karácsonyi hangulattal vezeti fel a Division-ügynökök új küldetését - a játék egyébként kap olyan tartalmakat, amik Xboxra érkeznek először. A demóban két ügynököt látunk, a New York-i metrót fedezik fel. Baromi látványos, ahogy AR-ben vetítik ki a város térképét, vagy ahogy replikálják, mi történhetett az adott helyszínen korábban. A játék amúgy is elképesztően fest, a Massive motorja lenyűgöző részletességgel párosítja az open world játékmenetet.

19:43 - Ken Lobb, a Microsoft Studios kreatív igazgatója következik. Új előzetest látunk, ez az új Phantom Dust trailere.

19:38 - The Witcher 3 gameplay bemutató következik. Geralt griffre vadászik, miközben egy gyönyörű erdőn rohan át, és az útját más gazfickók is keresztezik. Egy domb tetején küzd meg a szörnyeteggel, a látvány egészen döbbenetes.

19:36 - Új bemutató jön, világpremier, CG-előzetes. Új Tomb Raider? Igen! RISE OF THE TOMB RAIDER! 2015 karácsonyán érkezik. (Gameplay bemutató a konferencia után lesz várhatóan.)

19:33 - ID@Xbox: több mint 100 indie játék jön az Xbox One-ra, ezekből láthatunk egy összevágott trailert. Aztán újabb bejátszás: "My Favourite Game".

19:30 - Újra Phil Spencer következik. A következő előzetes egy 2015 elején érkező játékról szól, ami először Xboxra érkezik, ez a Playdead új játéka, az Inside - Limbo-folytatás? A főszereplő kissrác ugyanaz, a hangulat is a régi, de itt kicsit színesebb a játékvilág - egy trailert láttunk belőle.

19:27 - Bemutatkozik a Halo: Nightfall - ez a Ridley Scott-féle filmes projekt, része lesz a kollekciónak. A Halo 5 bétatesztje idén decemberben indul, ehhez is kapunk egy CG-trailert: 60 fps, next-gen arena élmény, új képességek várnak a játékosokra, a The Master Chief Collection előrendelői férhetnek majd hozzá.

19:24 - A lényeg, hogy az összes eddigi fontosabb epizód megtalálható legyen egy lemezen, elérhető legyen egy kezelőfelületen keresztül, és így a fiatalabb generáció is bekapcsolódhasson a történetbe. Összehasonlító képeket látunk ilyen volt-ilyen lett felütéssel. A csomagban 100 multis pálya lesz, és 4 ezer pontnyi gamerscore-t zsebelhetünk majd be vele.

19:20 - Most pedig jöjjön a lényeg, CG-előzetest látunk Halo-témában, november 11-én érkezik a Halo: The Master Chief Collection! A Halo 1, a Halo 2, a Halo 3 és a Halo 4 is benne lesz a pakkban, ahogy azt pletykálták - a Halo első két része Anniversary-kiadásban érkezik.

19:17 - Xbox One-exkluzív cím bemutatója következik, ez a Moon Studios játéka: a trailer alapján azt tudjuk mondani, hogy az oldalnézetes játék grafika, zenéje és atmoszférája is nagyon szép - a címe Ori and the Blind Forest. (Rövid bejátszás, "Game Characters" címmel.)

19:14 - Újabb rövid bejátszás "Hybrid Game" címmel, utána a Project Spark következik, ami ugye továbbra is csak Xboxon és PC-n játszható - CG-előzetest látunk, rövid ízelítővel a valódi "játékmechanikából", a kreatívabb játékosoknak tetszeni fog. Ja, és Conker visszatér benne!

19:11 - Ne feledkezzünk meg arról, hogy a játékban egy ötödik játékos is küzdhet, de ő a gonosz: ő helyez el mindent csapdát, átkot és ellenfelet a pályán - rövid ízelítőt kapunk az ő szerkesztőfelületéből is.

19:08 - David Eckelberry következik a Lionheadtől, terítéken a Fable Legends: ősszel jön a bétateszt, most pedig megleshetjük az első gameplay jeleneteket az Unreal Engine 4 által hajtott játékból. Természetesen több karakter is bemutatkozik, elvégre a Fable Legends multiplayer-orientált játék: hőseink egy ősi kincset akarnak megszerezni, egy romos terepet környékeznek meg, amit már jócskán visszahódított magának a természet. A karakterek más-más képességekkel rendelkeznek, láthatóan fontos, hogy össze is dolgozzanak - egyébként vicces beszólásokkal mulattatnak bennünket, roppant szórakoztató az egész!

19:07 - A Harmonix következik, a Fantasia: Music Evolved októberben érkezik, de ezt már eddig is tudtuk. Íme, a fontosabb bejelentés: Dance Central: Spotlight, ami kizárólag Xbox One-ra érkezik szeptemberben, letölthető formában.

19:05 - Dead Rising 3 - a korábbi ígéreteknek megfelelően új tartalmat kapunk a játékhoz, ami afféle "arcade" mód: a korábbi Dead Rising-hősök harcolhatnak benne akár négyfős kooperatív módban, a hangulat maximálisan játéktermi lesz, hőseinket a klasszikus Capcom-hősöknek is beöltöztethetjük majd.

19:02 - Ted Price, a csapat fejese mutat gameplay demót az Xbox One-exkluzív játékból. Ha láttad a korábbi gameplay videókat, ez sem tartogat sok meglepetést: színes-szagos open world várost kapsz, amit nemcsak horizontálisan, de vertikálisan bejárhatsz. Ide-odacsúszkálsz, mászol, falra futsz, közben pedig látványos robbantások közepette lövöd halomra az energiaitaltól mutánssá vált egyedeket. A háttérben megy a rock & roll, ez egy ilyen játék lesz. És igen, tényleg lesz nyolcfős kooperatív mód benne! Megjelenés október 28-án.

18:59 - Sunset Overdrive - vérkomolyan indító előzetes, ami gyorsan komolytalanná válik, mikor megérkezik a játék főhőse, és odasúgja a fedezékben kuksoló, rosszfiúk ellen harcoló katonának, hogy "cover mechanic, right?" Humorban erős lesz az Insomniac új játéka.

18:56 - Rövid bejátszás "My First Game" címmel, majd Dragon Age: Inquisition, ami szintén kap olyan tartalmat, ami először Xboxokra érkezik. Látványos előzetes, talán most látunk először ennyire intenzív jeleneteket a játékból - a Frostbite 3 érti a dolgát.

18:50 - Assassin's Creed: Unity! Az már önmagában meglepő, hogy a Ubisoft a Microsoft konferenciáján mutat be, de ami még érdekesebb, hogy az első gameplay jeleneteket a négyfős kooperatív módból (!) prezentálják! A látvány itt is érezhetően javult, hősünk (hőseink?) mozgáskultúrája is finomodott. A tizennyolcadik századi Franciaország hangulatának visszaadása tökéletes: miközben az urak a palotában ünnepelnek, mi rájuk szabadítjuk a tömeget, a zűrzavarban pedig végezzük a feladatunkat. Egyébként a mesterséges intelligencia is emberibben viselkedik, tökéletes az atmoszféra.

18:49 -  Evolve, Xbox-exkluzív bétateszttel és először Xboxra megjelenő DLC-kkel. Gameplay előzetest kapunk, amiben egy - ha emlékeim nem csalnak - eddig nem látott szörny tűnik fel.

18:45 - Most Ralph Fulton jön a Playgroundtól, terítéken a Forza Horizon 2. A már ismert infókat ismételi: Xbox One-on a Forza 5 engine-je fut az open world játék alatt, lesz Drivatar, időjárásrendszer és váltakozó napszakok. Ja, és 1080p-s felbontás. A játék szeptember 30-án kerül boltokba, most pedig trailer következik: a játék gyönyörű, ahogy a korábbi screenshotoknál, úgy itt is előtérbe kerül az időjárás. A kedvcsináló erősen zenecentrikus, elvégre az új rész története is egy zenei fesztivál körül bonyolódik.

18:43 - Most pedig Dan Greenawalt jön, a Turn 10-től. Arról beszél, hogy a Nürburgring is bekerül a Forza Motorsport 5-be, a nulláról kezdték el lemodellezni az Xbox One kedvéért. Ingyenesen tölthető, mától.

18:42 - Lehet, hogy az Advanced Warfare ugyanolyan Call of Duty lesz, mint a többi, de a látvány tekintetében határozottan fejlődött, és ennek csak örülni tudunk! Szóval "power changes everything", november 4-én. Kevin Spacey nem volt. :(

18:39 - A demó viszonylag lassú, a hangsúlyt érezhetően az kapta, hogy letaglózzunk a látványtól, és jó alaposan csodáljuk meg a futurisztikus városban zajló csatározást. Míg az árokban kuksolunk, egy hatalmas lépegető is átmegy felettünk, de a legkeményebb egyértelműen az a drónsereg, ami méhraj módjára támad ránk - nem kell magyarázni, hogy ez mennyire látványos és egyben erőforrást zabáló adalék.

18:35 - Meg kell hagyni, az Advanced Warfare tényleg jól néz ki, érezhetően szebb a játék a Ghosts-nál, a szokásos hangulatfokozó robbantások és scriptelt események látványosabbak, mint valaha - az arcok pedig tényleg nagyon pofásak. A tematikából kifolyólag egy raklap high-tech kütyünk van, a fegyverünkön digitális kijelző mutatja a töltények számát, a katonák egyik-másika exoskeletonnal mászkál, rajtunk jetpack van, ezzel ugrunk fel egy busz tetejére, hogy onnan irtsuk a rosszfiúkat.

18:33 - Call of Duty: Advanced Warfare gameplay bemutatóval kezdünk, Spencer szerint valódi next-gen élményben lesz részünk, ez tényleg egy új érát jelent a sorozat számára. Ofkorsz, mindegyik DLC Xboxra jön először.

18:30 - Kezdődik, a 2014-es E3 elrajtolt! A színpadon Phil Spencer, az új Xbox-vezető. Köszönti a rajongókat, a fejlesztőket, és megköszöni azok támogatását, visszajelzéseit. Az egész show a játékokról szól majd, éljen-éljen!

18:25 - Öt perc!

18:24 - És íme, egy korai bejelentés a pre-showról: Xbox One-ra is megjelenik a Happy Wars.

18:23 - Pár perc múlva kezdődik a show, most már ne menjetek sehova! Ami állítólag lesz: a Crackdown 3, Halo 2: Anniversary, új Dance Central, sőt azt mondják, egy nyolcfős kooperatív módot is bemutatnak majd a Sunset Overdrive-hoz.

18:00 - A pre-show elrajtolt, jó mulatást! (Ezt nem liveblogoljuk, a konferenciára tartogatjuk az energiánkat.)

17:48 - Beköszönünk, egyrészt, hogy az újoncoknak átjöjjön, mi is az a liveblog, másfelől pedig azért, hogy szóljunk: bár a konferencia fél hétkor kezdődik, a Microsoft már hatkor lead egy bemelegítő műsort. Katt az alábbi linkre, ott tudjátok majd nézni azt is!

(18 óra 30 perckor kezdődik a Microsoft E3-as sajtókonferenciája, amit természetesen idén is liveblogolunk nektek. Indítsd el a show streamjét, egy külön ablakban pedig frissítgesd a liveblogot, és kommentelj - jó móka lesz!)

Stream - nézd élőben nálunk!

80.
80.
Ponya
#79: De van:Dance Central spotlight xbox one-ra.
79.
79.
expresss
a kinect-ről egy szó sem esett szomorú vagyok hihetetlen hogy senkit nem érdekel
78.
78.
Yami
És hol az az új sci-fi RPG amiről pletykáltak? :(

Az elején majdnem halálra untam magam, amikor meg a Dance Central-os csóka jött fel a színpadra, egyenesen kiborultam, de legalább nem volt sokáig. :)
A végére viszont egész magukhoz tértek, a Halo-s rész kifejezetten tetszett, és ugyan nem vagyok híve a játékok újra meg újra kiadásának, de ezen legalább látszik, hogy dolgoztak a srácok, ellenben a konkurencia re-produktumainál, ahol örülhetünk ha a textúrák szebbek lesznek.
Sergeant Johnson még sose nézett ki ilyen jól :D
http://static1.gamespot.com/uploads/original/642/6422750/2555047-e3+2014+halo+2+anniversary+cinematic+-+johnson+-+i+know+what+the+ladies+like.jpg

#66: A Sony konferencia még ennél is harmatosabb volt, mégsem fostad tele a hülyeségeiddel... Ennyit rólad, meg a kurva nagy pártatlanságodról.
77.
77.
Yanez
Nem volt annyira rossz, de ezekből engem semmi sem érdekel. Én is vártam a QB-et, de hiába. Remélem legalább a Sony ad némi biztatást, nehogy már póénból vettem meg a PS4-et!
76.
76.
InGen
Phantom Dust!!!!!!!!!!!!!!!!!!
75.
75.
Csoola
#73: Szerintem ez már felejtős, ha éltetik is a konzolt még egy kis ideig, már csak a háttérben, szóval új AAA kategóriás játékot ne várj már rá, maximum "butított" portokat.
74.
74.
JackBauer
#73: Nekem csak PS3-om van, de a Sony konfon sem várok semmit PS3-ra. Azt akarom, hogy meggyőzzenek a váltáshoz.
73.
73.
kazuma1989
Azthittem 1-2játèkot legalább 360ra is bejelentenek:(
72.
72.
DON GONDOCS
Azért jobb lett mint vártam, igaz nem volt meg az az átütő siker, de még ígyis volt meglepi. Crackdown, Scalebound, Assassin's Creed: Unity. Grat MS jó úton haladtok.
71.
71.
kimi101
#60: Ott a pont!
Meg még egy jó motoros játék.....
70.
70.
kopic
De azt el kell ismerni, hogy a 2-3 évvel ezelőtti konfokhoz képest ez sokkal jobbra sikeredett...
69.
69.
Pain
#62: Nem várok sokat a sonytól sem. Ez a konf annyira gyenge volt, hogy ha 2-3 exclusive címet villantanak, már jobbak voltak. Ezek után pedig nem hinném, hogy bárkit is sikerült meggyőzni, hogy a one a legjobb választás.
68.
68.
Hunszi
#63: az meg, hogy nincs konzolom annak mi köze van ahhoz, hogy egy show jó vagy rossz? pontosan, mert nem tartozom egyik táborhoz se tudom reálisan és tiszta szemmel nézni a dolgokat, mivel különösebben se a PS se a XBOX nem érdekel
67.
67.
JackBauer
Kicsit jobb lenne a helyzet ha mutattak volna Forza Horizon és Halo 5 gameplay-t
66.
66.
Hunszi
#63: mégis miért? mert nem rakom tele a gatyám pár "first on xbox" "exclusive content on xbox" szövegtől...a legfanatikusabb rajongó se mondhatja azt, hogy ez a show durrantott volna egy nagyot...ez csak csomó ismert játék és trailer bemutatója volt, de semmi új...lehet ha a Sony se lesz jobb, de annak tudatában, hogy az MS milyen lemaradásokkal számol csak egy ilyen átlagos showal jönni szerintem balgaság volt...
65.
65.
Hunszi
#62: egyetértek...én is vártam, hogy a tavalyi égés után most odab*szarintanak magyarán kifejezve :D de ez nagyon, de nagyon elmaradt, mikor mondta Spencer, hogy idén csak a játékokra fókuszálnak akkor nem épp arra gondoltam, hogy mutatnak rakat multis címet, amit ennyi erővel a Sony vagy bárki más bemutathatott volna, hanem sokkal inkább, hogy most még a leghallottabb címeket is feltámasztják, hogy valahogy eladják a konzolt a lemaradások után. Csalódás volt minden téren ez az egész...egy valami tetszett az meg az új Fable...korrekt ez a coop vs villain dolog. de Sajnos ebben a másfél órában csak ez az egy volt, ami tényleg említésre méltó. Persze Halo Forza mind szép és jó, csak már nem új...a régi rajongókat megfogják vele, de újakat tuti nem fognak szerezni velük.
64.
64.
kopic
Gyerekek.... én ettől vhogy többet vártam.:(:(:( A Halo, a The Witcher 3, a Ori and the Blind Forest, meg a Crackdown 3 volt a legérdekesebb, a Fable Legends eddig elég gyengének tűnik (rohadjanak meg, hogy nem a 4.részt csinálják). A többi viszont nem mozgatott meg, és mégsem volt kint a QB.:/
63.
63.
supair
Véleményez a konzoltalan mintha 100 éve kontroller lenne a kezében.
Köszönöm az ingyen Nürnburgringet is.
Amit látnom kellett láttam.
Halo 2 Anniversary 100 multiplayer map!!!!!!!!!!!!!!
Remélem a Sonysok is megkapják amire vágynak.Hunszi úrnak pedig kívánok egy óriás nagyítót amivel önmagába nézhet.....
62.
62.
Csoola
Egyáltalán nem nyűgözött le, semmi olyat nem mutattak, ami miatt megfordult volna a fejemben, hogy ejj, de kéne egy új Xbox.
A régi franchise-ok közül egyedül a Forza és a Gears of War tud lenyűgözni, előbbinek ez a Horizon spin-offja nem érdekel, GoW-ot meg nem hoztak most, a többi címet maximum elismerem, de nem szeretem, már Xbox 360-as időkben sem nyűgözött le sem a Halo, sem a Fable, sem a Crackdown pl. A mostani exkluzívok közül a Sunset Overdrive most jobban bejött, valószínűleg a humor/stílus miatt, konzolt még nem vennék miatta, de nem tűnik már annyira rossznak, de azért az Insomniac inkább a megfelelő, mintsem a kimagasló iparosmunkákat tett le az asztalra az utóbbi időben, én konkrétan a Resistance sorozattal játszottam PS3-on, nem volt rossz egyik sem, de nem is ezek jutnak eszembe, ha valakinek "PS3 best of" játékot ajánlok.
Leginkább az Inside tetszett, a Limbot nagyon szeretem, sokszor végigjátszottam már. A többi multiplatform cím közül még a The Division ami, ami érdekel egyelőre, a többi nem mozgat meg.
A show maximum átlagos volt, igazából az általam várt "odabaszunk a Sonynak" erőfitogtatás nagyon elmaradt, meg az egész olyan "átlagos" volt. Várom, hogy a Sony mit fog művelni.
61.
61.
MaxiJets
Hmm. Nem gondoltam volna, hogy ennyi multiplatform játék lesz. A Witcher-ből elég sokat láttunk de sajnos nem X-only felirat van alatta. ettől függetlenül ígéretes, de nem emiatt vennék XO-t. A Sunset Overdrive kellemes meglepi + a Division is nagyon tetszett. 2 Forza játék is, új Halo, új Fable. Ez a Platinum Games-es sárkányozás... Igazából nem kell bántani az MS-t. Nem esett le senkinek az álla, hozzák a meglévő frencsájzokhoz az új címeket. Nagyító alatt még 1-2 újdonságot is találunk. Összességében szerintem amit tudtak kihoztak a dologból. Conker visszatér hatalmas pirospont, Crackdown-ról meg annyit, h be is mutatták meg nem is. :/
60.
60.
Falcon
én meg nem váltok generációt míg nem látom hogy jön egy AAA kategóriás rally játék az új generációs gépekre!!!
59.
59.
Scoo
#55: Egy Gears logó azért volt a végén. Én is hiányoltam amúgy. A Quantum Breaket is. Amúgy semmi nagy durranás, bár tény, hogy sok játék tetszett.
58.
58.
roli33
Úgy voltam vele, hogy adok még egy esélyt a One-nak, reméltem hogy meglepnek valamivel. De ez nagyon gyenge volt. Sőt, azzal a marketingszöveggel, amit Phil Spencer lenyomott, egyenesen vicc. Egyelőre látatlanban is a Sonynak adnám a pénzem, ha most kellene konzolt vennem. Se egy új Gears, se semmi. Talán egyedül a Platinum Games exkluzív az, ami miatt 1 pont a One-nak...
57.
57.
simon 555
Amúgy ez a Phantom Dusk mi lesz? Mármint milyen stílusú játék? Valami bunyós?
56.
56.
EBR2000
Ha ez egy jáék kiadó konferenciája (Ubi, EA) lett volna azt mondom hogy ez szép volt skacok!
Viszont ennek a shownak a 3/4-e multiplatform... A maradék játékot meg már ismertük, senkit nem érdekel vagy meg vacak illetve nem feltétlenül tetszik mindenkinek (Dance central).
A Crackdown volt az egyetlen új bejelentés ami engem érdekelt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...