Megjelent a CoD: Advanced Warfare

  • Írta: zoenn
  • 2014. november 4.
  • Hír
Link másolása
Ma landol a boltokban a Call of Duty 11. része, így csokorba gyűjtöttük a legfrissebb fejleményeket a premier körül. Szó lesz a framerate-ről, az Activision eladási jóslásairól és minden másról, ami érdekes lehet.

A gamervilág szeme most a Call of Duty: Advanced Warfare-t figyeli, ami nem csoda, hiszen ma jelent meg a Sledgehammer Games alkotása. Új fejlesztő, új remények - lássuk, mi foglalkoztatja most a szaksajtót.

Néhány PS4-játékosnak gondja volt a Day Zero Edition előtöltésével, minden jel szerint a konzol legújabb rendszerfrissítése kavart be. A PlayStation Knowledge Center tanácsa szerint a letöltött fájlokat célszerű letörölni, majd újra leszedni a PS Store-ból. A kliens egyébként 39,3 GB-ot nyom.

Az Xbox One-osok online hibákra hivatkoztak. A bug azoknál fordult elő, akik Advanced Warfare-féle konzolcsomagot vásároltak és fel akarták használni a 14 napos Xbox Live Gold előfizetésüket. A Microsoft support oldala szerint a problémát azóta elhárították.

A PC-s változat sem tökéletes, többen alacsony framerate-ről, eltűnő textúrákról és DirectX-es hibákról számoltak be. Azonban minden kényelmetlenség orvosolható, ha követed az alábbi oldalon található utasításokat.

Eközben a Digital Foundry masszív tesztelés alá vonta a konzolos változatokat és arra jutott, hogy az Xbox One-os változat némileg stabilabban hozza a 60 fps-t. A PS4-es verzió sebesség akár 50 fps-re is leeshet a szöuli pályán. Azért azt tegyük hozzá, hogy a Microsoft konzolján 1360×1080-as felbontásban fut a játék, míg a Sony platformján natív 1080p-ben.

Mint ismert, a legtöbb elemző szerint Call of Duty: Advanced Warfare-ből 10-15 százalékkal kevesebb kópia fog fogyni, mint a Ghostsból, ám az Activision Publishing vezérigazgatója, Eric Hirshberg szerint nem eszik ilyen forrón a kását. Az elnök szerint az előrendelések nem tükrözik a termék iránti általános keresletet, és márka iránti érdeklődés nemhogy csökkent, hanem nőtt is a közösségi csatornák adatai alapján.

Update! Többen is beküldtétek nekünk a hírt (amit ezúton is köszönünk!), úgyhogy álljon itt a jegyzőkönyv kedvéért: a játék átvezetőit a magyar Digic Pictures csinálta.

73.
73.
rethrospektiv
34 éves vagyok.Alkalmi játékos.Konzol, PC.Tegnap kipróbáltam egy olyan gépen, ami jóval az ajánlott gépigény felett volt.Minden maxon....A grafika nagyjából a x360 as BTF3 szintjen volt.Es nem értettem, hol a hiba??? Eredeti verzió volt....Másik példa...Destiny.PS4. Kövezzenek meg, de azt a grafikát hozza az x360 és a PS3 is. Nem értem, hogy itt miről áradoznak egyesek, mikor a napnál világosabb, hogy jelenleg a konzolosokat pofátlanul lenyúlják. Egyik cég se tett le az asztalra egy 70 százalékig optimalizált minösegi játékot a konzol mellé.A játékos meg szopik mint az útszéli kurva.Mások meg verik a nyálukat a natív ilyen olyan fölbontással, de a natív szó jelentését sem értik. Ilyen grafikáért nem kell nextgen konzol.Egyik sem.Az erős pistiknek meg ki kéne húzniuk a fejüket a seggükből és észrevenni, hogy az ms, sony, dice stb...évek óta átbassza a fejüket...Aki játszani akar az patcheljen...Ilyen ez a mai világ...
68.
68.
reddevil1015
IMNOOB

150ből nagyon komoly gamer laptopot lehet venni :) pff
Jézuska nem hozott karira xboxot,ezért vagy ennyire pipa :)
Miért nem mindegy a kreténeknek,h a másik kretén mivel játszik?
66.
66.
nomcsa
*jó
65.
65.
nomcsa
Jesszusom nyugalom. A pc és a konzol is jobb, mindkettô más-más szempontból. Az egér+billentyû verhetetlen, és szebb is, de van pár olyan exklúzív játék konzolokra, amiket egyszer legalább érdemes átélni, az már megszokás kérdése ki melyiket szereti, ha kedvem van leülök egy remek stratégiai játékhoz (kizárólag pc-re), ha kedvem van akkor a kanapéra joystickal splitscreenbe nyomni a cod-ot, isten tudja mit. Ennyi.
61.
61.
BrendOoN
"A CoD évről-évre ugyanaz" "A cod4 óta szar" "szar" "Azért a béefhez képest ez semmi". Basszus, hogy ezt tényleg nem unjátok. Látom a kommentelők színvonala még most sem változott meg. Az új Call of Duty remek lett, ezt el kéne fogadni nem pedig baszakodni és maximum 20 perc játék után (ha vette egyáltalán a fáradságot arra, hogy beszerezze és nem csak szidja mert az menő) véleményt mond róla.

#5: +1
#40: Valószínűleg játszanak. Nem gondolod?
60.
60.
Necreon
#25: Azért nem viszonyítási alap, mert ahhoz hogy a megjelenés napján kapható legyen, egy igen hosszas gyártási és logisztikai folyamaton megy át minden, ami dobozos megjelenést kap. Na már most ez minimum hetek, de hónapokban is mérhető. Ahhoz hogy az egész elkezdődhessen, a fejlesztőknek egy sokkal korábbi határidőre le kell rakni az úgynevezett "aranylemezt" az asztalra, hogy na, kész.

Mára általánossá vált, hogy erre a verzióra ráfér némi optiamlizáció, bugfix, foltozás itt-ott, amit te egy steam-es telepítésnél automatikusan megkapsz letöltés formájában. Viszont ha kilopnak egy példányt a gyártás alatt, vagy a logisztika alatt, ami felkerül a netre, akkor lehet, mi több mára valószínű, hogy megeshet hogy köze nem lesz a teljesítményéhez az eredeti példánynak amit day1 patch-el telepítenek azok akik megveszik, még akkor is ha nincs külön bejelentés erről.

Csak hogy tudj ilyet is, "barátom".
59.
59.
kristof97
#56: ARMA 3 pl. :) De egyébként az tényleg igaz a CoD multijára, hogy ha futsz, akkor gyorsabban halsz meg, mintha sétálnál, vagy egy helyben állnál? Ezt barátom állítja, hogy így van, én nem tudok erre mit mondani, de hátha itt vannak "szakértők".
58.
58.
Blueberry
Köszönöm Attaca- nak h észre vette a hozzászólásom,és mennyi időbe telt amíg eldöntötték h kicserélik? Vagy ott egyből a boltban?
57.
57.
Merlinside
#52: Van egy 3-4 éves pc-m, i7 tel és újított vga-val simán elviszi Highon, de én ps4-en is szeretnék játszani néha.

#53 Látom nem tudsz olvasni barátom. Nem attól függ hogy 30 fps- vagy 60 fps te vakegér, hanem attól hogy stabil vagy nem. Sértegethetsz makktető de akkor is észreveszem ha nem stabil. 25 és 60 fps között is van különbség, nézzél videót most már jútúbon is van, hátha ezt így el tudod olvasni 60 fpses videó. Nézed meg azt meg a 30 at. A folyamatos mozgás nem jelenti azt, hogy nem eshet szét a kép 1 vagy több másodpercre, attól még folyamatos lesz csak elcsúszik a vertikális a horizontálistól...
54.
54.
kopic
Aki aktiválta az exoskeleton avatar ruhás kódot !
Ez sajna csak az XO tulajoknak jár, akik megvették az egyedi bundlet. Én is nemrég olvastam máshol.:/
52.
52.
toriell
#49: Erre való egy jól összerakott Pc,a mai konzolokban már nem kell nagyon hinni...:)

Lehet ,hogy drágább,de akkor ott tudom,hogy minden probléma nélkül 60 FPS,vagy több!:) Ámen xd
51.
51.
MikelGun82
0:00-tól toltam, ps4-en, gond nélkül megy, minden csoda 3 napig tart így még nagyon korai lenne véleményt mondani, de sok szimpatikus dolog van benne, pl a cod4 óta aki clanmeccsezett, tudja, hogy egy SD meccs nem 4 nyert körig megy, és nem 3 körönként van csere, végre ezt a noobtámogató hülyeséget megszűntették, és alapból körönkénti oldalváltással, több fordulóval megy... Végre!
50.
50.
captain planet
sztem fasza lett a jatek. eddigi legjobb a mw2 ota, szoval aki meg gondolkodik rajta, nyugodtan vegye meg. am ps4n tolom, es eddig semmi panaszom nincs ra.
ja es multirol beszelek, a single resze nem erdekel
49.
49.
Merlinside
#47: Ne haragudj, hogy egy 128 ezres konzolnál ( direkt írom hogy konzol, mert azt hiszem eddig ez a legdrágább), tehát a csúcskategóriás konzol, nevezhetem így is, 1 év elteltével nem tudnak szolgáltatni egy olyan codot, ami stabilan verné a 60 fps-t. Ne haragudj, hogy már a tököm teli van az ígérgetésekkel és észreveszem a legapróbb hibákat, és nem összezavar de hidd el teljesen mindegy mekkora az fps drop, a drop az drop és látni fogod játék közben, multi közben egyenesen zavaró és múlhat rajta dolog. Ha lett volna drágább konzol akkor azt veszem mondjuk a 2.0 180 ezerért, hogy ne akadjon rajta, de nem volt ezért elvárnám a minimumot, hogy stabil játékot adjanak ki. Aztán lehet nevetgélni de elvárnám hogy ha 18 ezret kib*szok egy játékra, akkor 100%-os munkát lássak benne, vagy legalább egy olyan develop. csapatot aki meghallgatja a közönséget, patcheli az esetleges hibákat nem 3 havonta kiadnak egy dlc-t 4-5000 ért.
48.
48.
DON GONDOCS
Meg milyen az már hogy ilyen cikkeket lehet találni néhány oldalon: PS4 - így javítsd ki a 2.0-ás update hibáit. Azért régen nem volt ilyen gond.
47.
47.
Pizza74
#38: "nekem kifejezetten erre van ráhangolva a szemem"
Ez arany! :D A mátrixot is látod, mint Neo? Te vagy az esőember?
Ha tényleg egy 5-10-es FPS drop ennyire összezavar lelkileg és testileg, akkor én komolyan aggódok érted.

Ha nem tudnak rendesen optimalizálni, akkor igazán használhatták volna ugyanazt az adaptív megoldást, amit az XO-nál. Tudták jól, hogy kifogják szúrni, tudták jól, hogy hiszti lesz belőle, nem ért meg nekik ennyit?
46.
46.
DON GONDOCS
#27: Már több helyen is olvastam hogy ez és az a játék lagol lefagy képhibás stb. Ez nem lenne gond ha idővel patchekkel javítanák, de ez sok esetben ez sokat késik. Azért aki vesz egy új konzolt nem csak azért a 4-5 exkluzív címért veszik. Ezekre a hibákra
jobban odafigyelhetne a kiadó-szolgáltató stb.
45.
45.
Attaca
#14: Nekem hangos volt nagyon, panaszkodtam is itt, visszavittem, garanciában kaptam egy újat. Az már nem hangos.
44.
44.
Raam989
#40: Minden bizonnyal játszanak a srácok...
43.
43.
Raam989
#27: Ha te ilyenekkel vagy elfoglalva, akkor neked PC kell, nem konzol... ott lehet verni a répát a felbontásra, fps-re, meg textúrákra, konzolon nem. Konzolon az van, ami van és kész, felesleges ezen vergődni...
42.
42.
akifourteen
41.
41.
logic5
#40: De jó látni, hogy konzolon legalább működik......
40.
40.
logic5
Most hol a sok COD-os, akik szétfikázták a BF4-et a megjelenésnél? Érdekes, ezzel kb 20x annyi gond van, az legalább ment... Bocs az offért, csak érdekesnek tartom.
38.
38.
Merlinside
#35: #35 Valaki nem látja... nekem kifejezetten erre van ráhangolva a szemem, egyből észreveszem ha akár 2 fps-t esik akkor is. Ergo egy pillantásra szétesik a kép, mert nem stabil az fps és észrevehető a 60 ról 50 re meg már röhejes, aki azt nem látja annak vagy nagyon tetszik a játék, vagy még nem látott tisztán stabil játékot.
36.
36.
fekete kobra
én csak hétfőn tudom kiprobálni akkor lesz meg. alig várom hogy a vén trottyokat daráljam a multyban. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...