Óva int a Ubi a The Crew első napi tesztjeitől

  • Írta: Arell
  • 2014. november 25.
  • Érdekesség
Link másolása
A Ubisoft gőzerővel készül a The Crew megjelenésére, és egyben arra figyelmezteti a játékújságírókat, hogy a kiadás napjáig nem lesz hozzáférésük a játékhoz az elhamarkodott értékelések megelőzése érdekében.

A Ubisoft a szezon harmadik nagy játékának kiadására készül. A The Crew című közösségi versenyszimulátor ugyanis egy hét múlva startvonalhoz áll és a ma kezdődő utolsó bétateszt után élesben is megmutatja magát a világnak. Addig is, az Ivory Tower és a Ubi közös játékának végső változata rejtve marad a kritikusok árgus tekintete elől.

"Bár teljesen megértjük (hé, mi is olvasunk kritikákat!), a The Crew kezdettől egy élő játszótérnek épült, tele autórajongókkal, így a játékunkat csak ebben a valódi felhasználókkal teli környezetben lehet megfelelően értékelni" - kezdi mondandóját a kiadó. "A valódi felhasználókat pedig úgy értjük, hogy több ezer játékos - valami, amit nem tudunk szimulálni néhány fejlesztő és a sajtó tagjainak közös tesztjében. Pontosan ezért, a The Crew a média kritikusai számára is december 2-án válik elérhetővé."

Bár az indoklás a játék jellegét tekintve jogosnak tekinthető, az éremnek a gyanakvó érintettek szerint egy másik, sötétebb oldala is lehet, melyet leginkább az Assassin's Creed: Unity és a Far Cry 4 kiadása körül kialakult kellemetlen helyzetek körül szaglászva fedhetünk fel.

A Unity teljes értékű játékká vezető útja hibákkal, optimalizációs bakikkal és ezáltal kínos képekkel és videókkal volt kikövezve, ami nyilván nem segítette a kompánia marketinggépezetének olajozott üzemelését. Míg a Far Cry 4 néhány buggal (többek között a PlayStation 3-on tapasztalható adatkorrupciós hibával) csak még több olajat tett a tűzre.

Hogy a Ubisoft a hasonló helyzeteket akarja-e megelőzni a The Crew esetében hozott döntésével, azt nem lehet tudni, mindenesetre a cég egy másik közleményében arra figyelmezteti a kritikákat olvasó potenciális játékosokat, hogy "bár számítunk rá, hogy találkozni fogtok értékelésekkel közvetlenül a kiadás után - melyek jórészt a bemutatók és a bétatesztek anyagai köré épülnek, amiket az elmúlt hónapok során a befejezetlen játékban láthattatok -, ezek nem az optimális körülményeken és a végleges játékon alapulnak majd."

60.
60.
crashpipi
Nálam a FC 4 például olyan szinten hibátlan, hogy a sebesség sosem ingadozott 15 óra alatt, és én 3 bugot láttam eddig össz-vissz. Az outpost épületében, ahol a szekrényünk van és az ágy, a plafonon lógó szélcsengő bele tud lengeni a falba, valamint amikor egy Golden Path-os elüt egy vadat, amikor a közelükbe érek, a csóka a kocsi előtt matat a földön és mögötte hever a vad, majd közeledve eltűnik és megjelenik a faszi előtt, ahol tapizik. Meg a Kyrat Fashion vadász küldik közül a borzosat csak többedjére sikerült elfogadnom, mert nem csinált semmit.
És ennyi. Gyönyörű, jól optimalizáld, a sztori fogyasztható, a hangulat dícséretes. Leköt élvezem és bőven megérte a 17 ropit. Szóval nem temetem el az Ubit még.
59.
59.
crashpipi
#58: Sokat számít, ha a médiából mindenhonnan a reklám folyik, aztán kijön egy vállalható, de középszerű játék. Semmivel nem volt rosszabb, mint a Sleeping Dogs például, csak azzal úgy játszottam, hogy kb semmit sem tudtam róla, csak azt, hogy a GTA szinthez próbálják hasonlítani sandbox témában, de az indzltak még kategóriában versenyez...
És nem volt rossz. Mint, ahogy a Watch Dogs se... csak azért egy GTA 5 mellett mind a kettőn lehet egy jó nagyot mosolyogni. :D
58.
58.
#55: De mert vartak tole csodat?
Mert ugy adtak el.
Az mas kerdes, hogy a sok barom be is cumizta.
Amikor irtam hogy mese habbal meg en voltam, budosrosszindulatuhitlerstalinmaoantikrisztustrollgeci a" kurva anyamat"....
57.
57.
#54: Azert azt el kell ismerni hogy a ubinak kb egy ertekelheto minosegi alkotasa volt iden.
Ez pedig a valiant hearts.
Tuti valami indie banda csinalta mert a tobbi fejleszto studioja valami irbital suttyo munkat vegez.
Valoszinu nem ok akarnak szart csinalni hanem a fejetol buzlik a hal ( mint mindig).
Siman megerdemelnenek egy csodot az idei atrakcioik utan.
52.
52.
Lizard0828
#51: Tudod akivel tudok kulturáltan eszmét cserélni érvekkel alátámasztva a mondandót azzal nincs is semmi gond.....lásd:)
Viszont amikor az eszetlen irogat, és ragozza a sz.rt amit mástól hallott, meg most ez a menő ha szidjuk az Ubisoftot......khm.....na jó persze ez benne van ebben a műfajban:D
Valahol ezért is szeretem...;)
51.
51.
#47: Elolvasni el lehet, meg velemenyt alkotni is, ezert is lehet irogatni.
Lehet neked ez faj, de kenytelen leszel megszokni.

A jatekaikat nem kell megvenni!!!!!!!!!!!!
Ez a lenyeg.

Persze, hogy nem ok a legundoritobbak alapbol, de a jatekiparban a ok legsuttyobbak ez teny.
49.
49.
crashpipi
10 percig bírtam a betát. :) Ez vállalhatatlanul csúnya és a sebességgel is gondok vannak PS4-en. Egy Forza Horizon 1 megeszi ezt reggelire. Egy független csapat első próbálkozásának kb megállná a helyét. Fizika nincs. Az autó aszfalton, füvön és a kukoricatáblában is ugyanúgy úszik.
A törésmodell sok évvel ezelőtti, ráadásul a forgalom autóin csak minimálisan érvényesül.
Nem értem, hogy gondolhatták 2014 végén, hogy ennek így van létjogosultsága. :S
A Horizon 1 arcade, na de ez akkor mi? Új kategóriát teremt! :D
48.
48.
vnm51
#26: Akkor ebbe én is beszállok: Most váltottam 64 bit-re. Ünnepeljetek és haverkodjatok velem!
47.
47.
Lizard0828
#44: Természetesen én sem futok azonnal,hogy Ubi játékot vegyek ez tény, csak már nagyon unalmas ,hogy az összes fórum ezzel van tele: Ubifos, Uborkafos, a legszarabb kiadó a világon, undorito banda stb.....persze van erre is megoldás....ne olvassam el:D
Csak néha már kibaxot sok szerintem.....és azért nem az Ubisoft a legundoritobb dolog a világon,csak a Pistikéknek.....
45.
45.
#18: Most oszinten ugy gondolod az ilyeneknek kene baratno?
Neadjisten, veletlenul esetleg szaporodjon.
En adok neki uj gepre penzt csak ne tegye :D

Amuyg szerintem vagy kamuzik vagy ilyen ujgazdag kis toki esetleg az apja gepe csak engedik ele ulni.
44.
44.
#8: Baszki lehet rosszindulatuak, de te cseszdmeg, vagy a leghulyebb ember vagy a vilagon, vagy ubi alkalmazott. :D

Nyugtass meg, hogy egyik se es csak szarkazmus volt.

A ubi idei eve a kopi/paszte es amugy totalisan bakloves, ritka bugos szarokrol szolt.
Aki ezek utan elso nap vesz, vagy elorendel ubi jatekot, az konkretan csak arra jo, hogy elszivja a levegot a normalisbja elol.
43.
43.
#38: Hagyd ra szerintem .
Eleg baj a kiscsakonak, hogy beveszi a parasztvakitast. Tortenetesen azt, hogy jatekra az i7 ar/teljesitmeny aranya a legrosszab tekintve, hogy ugyanazzal a konfiggal par fps-t nyer egy i5-hoz kepest (persze ha kicsi a cerka nem marad mas csak az fps es akkor nem mindegy hogy 80 vagy 86).
De az iparnak kellenek a hulyek mert beloluk elnek :D.
39.
39.
reddevil1015
Miért nem találom ps store-ban a béta tesztet? Tudja vki?
36.
36.
A beta alapjan sztem sokan visszamondtak az elorendelest...
35.
35.
kopic
Lassan hánynom kell a Ubifostól.
33.
33.
shooter1234
Pont az ilyenek miatt nem rendeltem elő, de a béta alapján bejövős a cucc. Na meg az miatt is, mert mostanság tényleg elég nagy gebasz van a cég játékai körül. Inkább megvárom amíg megjelenik, és az összes hibát kinyírják belőle, ez talán karácsonyig meg is valósul, karácsony körül meg lesznek nagyobb leárazások, akkor fogom megvenni.
31.
31.
"Csináltunk egy újabb szart, de most már esélyetek se lesz tudni előre." Már aki első nap vásárol, ugye.. Én azért ezt tervezem beszerezni egyszer, szóval remélem nem lesz olyan rossz ez.
30.
30.
Leland Gaunt
#22: " Abban reménykedtem hátha itt haverokra, multiplayer társakra találok, de mindegy mostmár."

Hát öcsi, akkor elég szarul indítottál! ;)

"kórájhét" - sírok bmeg... :D
27.
27.
Blackhard89
#23: Haver látszik hogy mág amatőr vagy nem szabad (hülyeség) ilyeneket írogatni hogy ilyen meg olyan gépem van senkit nem érdekel... Ráadásul egy oda nem hozzá ilő témában ne csodálkoz hogy ha utána kapod az oltást. Erre a jóképeségű joskára meg ne hallgass persze ő tudja kinek milyen gépe van
23.
23.
DangerFix
És mégegyszer, elnézést!
22.
22.
DangerFix
Ki is törlöm a profilomat, mert úgy érzem itt nem akarnak elfogadni az emberek, pedig azért regiztem ide mert a többi site túl idióta, hazug lett. Abban reménykedtem hátha itt haverokra, multiplayer társakra találok, de mindegy mostmár.
21.
21.
DangerFix
Akkor elnézést kérek mindenkitől akit esetleg megbántottam
20.
20.
Lizard0828
#16: Akkor most azt javaslom keress egy tükröt, nézz mélyen bele és kezd el ünnepeltetni magad micsoda f...a gyerek vagy;)
19.
19.
Blackhard89
#17: Senkit nem érdekel milyen géped van. Vannak itt egy páran akiknek nagyon brutál gépük van még sem hozzák fel. Ráadásul nem is ez a téma. Örülj neki hogy jó géped van jó játékot hozzá, de ne dicsekedj vele mert gyerekes es nagyon buta dolog. Vann itt egy pár ember akiknek közel 1 millió forintos gépük van minden extrával, még sem verik a mellüket.
18.
18.
Ecneb
#16: És barátnő nulla? Amit viccesnek tartok, hogy az ilyen config huszárok, mint te valahogy sosem adjátok meg az életkorotokat, mintha szégyellnétek, hogy még csak 9 múltál vagy nem tudom.

B@szogatást félretéve igen, futni fog az erőműveden a game (ami a kutyát nem érdekli), ami nem gond, a gond, hogy ubi mostanában elengedte magát, egyre szarabb játékokat adnak ki, optimalizálatlan, félkész vackok szinte nulla kreativitással (FC4 ami az FC3 új köntösben, AC sorozat stb...) és most kezdik érezni, hogy szorul a hurok a nyakukon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...