Survarium - játékmód a S.T.A.L.K.E.R.-rajongóknak

  • Írta: fojesz
  • 2015. február 9.
  • Hír
Link másolása
A Vostok Games leleplezte a Survarium Freeplay játékmódját, ez az a játékfajta, ami az ígéretek szerint a S.T.A.L.K.E.R.-élményt nyújtja majd, csak éppen MMO-sítva. Részletek és képek beljebb!

Megérkeztek az első részletek és képek a Survarium Freeplay játékmódjáról, ami nemcsak arra hivatott, hogy elmesélje a játék történetét, de az ígéretek szerint a cím ezen része hasonlít majd igazán a S.T.A.L.K.E.R.-játékokra - már azzal a különbséggel, hogy ide MMO-elemekből is jutott.

A Survarium "évadokra" osztva ismertet meg bennünket a sztorijával, az első évad pályája a fejlesztők szerint sokkal nagyobb lesz, mint egy átlagos PvP-térkép. A feladat a szokásos: ezt a terepet kell majd felfedezni, küldetéseket kell teljesítenünk, és minél jobb felszerelést kell összerántanunk annak érdekében, hogy előbb-utóbb olyan helyekre is eljuthassunk, ahova gyengébb cuccban nem tudnánk.

A dolog pikantériája, hogy a bejelentkezés után egy esélyed van: ha meghalsz, visszakerülsz a lobbiba, az időközben összeszedett szajréd pedig ottmarad a holtested mellett, szabad zsákmánnyá válik a többiek számára. Ez a megkötés azt jelenti, hogy valaki a túlélésre játszik majd, mások pedig minél gyorsabban végeznének - időben persze nem leszel behatárolva.


Hogy a hangulatra is adjanak, a fejlesztők csak korlátozott számban engedik be a játékosokat a különböző szerverekre, az a cél, hogy rendkívüli esemény legyen, amikor összefutsz másokkal. A többiek semlegesek kezdetben, rajtatok múlik, hogy barátkoztok vagy inkább megpróbáljátok lelőni egymást, azt mindenesetre nem árt tudni, hogy lesznek olyan küldetések, amelyek szembeállítanak benneteket, például azért, mert eltérő frakciót képviseltek a játékban. Hogy ne érjenek a meglepetések (például egy random fejlövés a távolból), egy bizonyos területen belül minden játékos közeledéséről figyelmeztet a program, itt az a karmamutató is látszódik majd, ami aszerint mozdul el pozitív, illetve negatív irányba, hogy az illető hogyan működik együtt a többiekkel.

A Freeplay módban sztoriküldetéseket, frakcióküldetéseket és egyéb, kisebb feladatokat vállalhatsz majd, és alapvetően hatással lesz rájuk a Survarium világának dinamikája: amikor nem játszol, az események akkor is zajlanak itt, a küldetések pedig attól függően lehetnek nehezebbek vagy könnyebbek, hogy melyik frakció mennyi embert tudhat maga mögött.


További érdekesség, hogy két óránként végigsöpör majd a játékon egy vihar, a cél persze azt, hogy ezt túléljék a szerveren tartózkodók. A vihar előtt 15 perccel figyelmeztet a játék (innentől a vihar utáni első 10 percig nem is enged be új játékosokat), a cél pedig az, hogy fedezéket keress vagy kilépj a játékból (vagyis vándorolj el a pálya szélein elhelyezett speciális pontok egyikére), ha pedig túlélted a dolgot, irány felfedezni, a vihar nyomában értékes jutalmakra bukkanhatsz.

7.
7.
paraszt
Eddig egész jónak tűnik, de rengeteg helyen el lehet szúrni.
6.
6.
crytek
http://www.peticiok.com/cold_fear
5.
5.
crytek
http://www.peticiok.com/cold_fear_hd_remasterd
4.
4.
crytek
Kell a tökömnek MMO. Stalker az világ életében single feeling volt.Takarodjanak a multis fosukkal.
3.
3.
Szőrös Car
#1: Jó bizony! Örülünk neki.
2.
2.
br1Koo
#1: hát visszatértél..
1.
1.
Ronaldo-o-o
Rajongók! Örüljünk! Jó a Stalker!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...