GTA V - az új javítás után nem működnek a modok

Link másolása
Április közepén jelent meg a GTA V PC-s verziója, mely szépen sorban kapja az újabb javításokat. A legfrissebb patch letöltése után azonban használhatatlanná válnak modok, a Rockstar így szeretne védekezni a csalók ellen.

Az elődjével ellentétben optimalizálás szempontjából ezúttal jobban sikerült a PC-s Grand Theft Auto V, de ezúttal más jellegű probléma került az előtérbe.

A PC-s platform egyik legnagyobb előnye, hogy a játékokat moddolni lehet, így a játékosok és a lelkes közösség rengeteg új funkcióval bővítheti az adott címet. Remek példa erre a Skyrim vagy a Cities: Skylines, melyek modjai segítségével egy teljesen új játékot ismerhetünk meg. A GTA-sorozat mindig is népszerű volt a modding közösség körében - a több mint 10 éves Vice City-hez is máig készülnek kiegészítők.

A GTA V többjátékos módja sokkal nagyobb volumenű lett, mint az előző epizód esetében, és a nagyobb népszerűséggel együtt a csalók is megszaporodtak. Az GTA Online-ban használt csalásokat a modokhoz hasonlóan lehet aktiválni egy Script Hook V nevű program segítségével. Az új patch letöltése után azonban a játék nem támogatja tovább a Script Hookot, ezért nem csak a csalások, de a modok nagy része is használhatatlanná válik.


A modding közösség szerint az egyetlen megoldás az lehet, ha downgradeljük, azaz egy korábbi verzióra állítjuk vissza a játékot (itt megtalálhatjátok a régebbi fájlokat). Így a modok újra használhatóak maradnak, de csak offline módban lehet játszani. Még az egyjátékos mód esetében sem érdemes online módba kapcsolni, mivel úgy is bannolhatnak. A Rockstar Gamest többen is megkeresték már az üggyel kapcsolatban, de még nem kommentálták az eseményeket. Egyelőre tehát csak a játék korábbi verziójával működnek a modok.

16.
16.
goblinfing
#13: ökörségeket ne hordj össze ember..
13.
13.
ssemtexx
Istenem, kit érdekelnek ezek a modok, egy ennyire jól eltalált es jól optimalizált játékhoz felesleges ilyen baromságokat gyártani. Lényeg hogya multi fusson tökéletesen és nincs gond.
12.
12.
rappit
Baszki rockstar. Külön mappa a modoknak és azt a mappát csak singleben éri el...
11.
11.
FrankBlack
http://www.dev-c.com/gtav/scripthookv/

"Note that it doesn't work in GTA Online, script hook closes GTA V when player goes in multiplayer, see details in the readme."
10.
10.
FrankBlack
Már tegnap megoldódott ez a probléma. Alexander kiadott egy friss verziót a scripthook-ból, ami már működik az új patch-el is, és elvileg az online-ra való fellépéskor lelövi magát.

9.
9.
markoci555
Mintha lett volna nemrég egy kb ugyan ilyen hír nem?

Egyébként mi a f*szért nem tudják szétválasztani az offline-t meg az online-t?
8.
8.
simon 555
Valahogy nem tudom megérteni, hogy egy akkora volumenű csapat mint a R* ne tudná megoldani, hogy csak online tiltsa le a programot, offline ne.
Vagy pl ha modokat használ valaki, ne engedje fel a rendszer online.
2.
2.
Gyula93
Na, ez egy jó hír!
Az, aki módolni szeret, az maradjon is az offline részénél! Mivel a sok Vér Pisti, csak elrontaná mások játékát, úgy mint anno a GTA IV multijában!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...