Brit toplista: tarolt a The Witcher 3

  • Írta: fojesz
  • 2015. május 26.
  • Toplista
Link másolása
A briteknél is tarolt a The Witcher 3, egészen konkrétan az idei évben még egy játék sem tudott úgy rajtolni, mint a CD Projekt RED szerepjátéka. A Farming Simulatort a második helyig lökdösték a szigetország vásárlói.

Gyönyörűen kezdett a The Witcher 3: Wild Hunt az Egyesült Királyságban. A játék az idei év legjobb nyitányát produkálta, az eddigi csúcstartó Battlefield: Hardline eladásaira 53 százalékkal vertek rá a lengyelek. Érdekesség az is, hogy a The Witcher 3 608 százalékkal rajtolt jobban a második résznél, igaz, az kezdetben PC-exkluzív volt, és nem is kapott ekkora felhajtást.

Az ezüstérmes a Farming Simulator 15 lett, a játék a frissen megjelent konzolos változatoknak hála kapaszkodott fel idáig. A GTA V még mindig tartja a harmadik helyét, míg a Project CARS és az új Wolfenstein (az előző hét másik két dobogósa) az ötödik és hatodik helyre csúszott le. Lássuk a húszas listát:

  1. The Witcher 3: Wild Hunt
  2. Faming Simulator 15
  3. Grand Theft Auto V
  4. FIFA 15
  5. Project CARS
  6. Wolfenstein: The Old Blood
  7. Battlefield: Hardline
  8. Mortal Kombat X
  9. Call of Duty: Advanced Warfare
  10. Destiny
  11. Bloodborne
  12. Dying Light
  13. Minecraft: Xbox Edition
  14. Minecraft: PlayStation Edition
  15. Final Fantasy X/X-2 HD Remaster
  16. WWE 2K15
  17. Terraria
  18. Far Cry 4
  19. Halo: The Master Chief Collection
  20. Forza Horizon 2

36.
36.
HellRomero
Ezt halálos olvasni.... a lényeg pedig, hogy szájbavert jó játék lett a Witcher 3! Csak így tovább Projekt Red, maradjon a minőségi, élvezhető játék (tök mindegy, hogy milyen platformon). Remélem ebben az évben még sok élvezetes kalandot, látványt kapunk ebben a világban a fejlesztőktől. És ha ilyet tudnak, keressék magukat rongyosra, megérdemlik.
35.
35.
Spectrum
#30: Itt senki nem trollkodott. Neked viszont sikerült összehasonlítanod egy évtizedek alatt kiforrott platformot (PC) és egy alig egy éve piacra került konzolt (X1).

Ugyancsak sikerült egy 2007-ben megjelent játéknak és a 2011-es folytatásának összesített eladását összehasonlítanod egy 2014 márciusában megjelent játékéval.

Leírhatod 100-szor is a jelentéktelen szót, csak nem értem, mire reagálsz vele, mert én ezt a szót nem használtam. Sőt, nem is gondolom, hogy ne lenne súlya a Witcher PC-s eladásainak. Soha nem állítottam ilyet. Szóval ezzel a troll-dumával vegyél vissza kérlek és inkább próbáld értelmezni az általam leírtakat.
34.
34.
Ruga
Mennyi f@szságon vagytok képesek vitatkozni.. :D
30.
30.
#26: Látom csak a lényeget nem sikerült megérteni, semmi baj...

Azt azért sejtitek, hogy például a legjobb eladások X1 -en PS4-en sem érik el egyenként sem ezeket a számokat, nem hogy együtt. Ezzel a 2.1 és 2.3-al mindkét platform legsikeresebb játéka lenne mind a két Witcher... :DDD

Jelentéktelen....

X1-en a Titanfall vezetett 2014 végén : 2 millióval,
a második a COD-Ghost : 1.8 millióval,
a harmadik Battlefield 4 már csak : 1.3 millió eladott példánnyal büszkélkedhet.

Jelentéktelen...

Ha 8 millió körül ment el a két játék és a PC-re 4.3 millió ment el ( ebből 2.1 pc exkluzív ), akkor marad az eladások 40%-a.

Jelentéktelen...

Ugyanígy kimatekozható, hogy ha eladnak 10 milliót a harmadikból ( nem fognak :) és marad a PC- 2.5 millió körül ( több lesz :) akkor is a piac 25%-át adja a platform. Ez három platform esetén alig marad el az egyenlő súlytól ( 25 nem sokkal kevesebb ám, mint 33 :), szóval még így is jelentős bevétel...

Jelentéktelen...

Persze a leghülyébb én vagyok, hogy leállok trollot feedelni... sebaj! :D
24.
24.
Spectrum
#21: "Aztán egy másik infó: az első két részből 8+ millió ment el, ebből wikipedia szerint 4.3 millió a PC-s eladás."

Azt ugye tudod, hogy az első rész kizárólag PC-re létezik, a második rész pedig PC-re és később portolták X360-ra.
Vagyis PC-re eladtak sok év alatt 4,3 milliót, X360-ra pedig jóval rövidebb idő alatt 3,7+ milliót.
Nem véletlen, hogy a CDP ebben a körben már a konzolokat tekintette elsődleges platformnak.
22.
22.
AlexSchneider
#5: Teljes mértékben osztom, ezt a csapatot érdemes támogatni, mert szívvel-lélekkel csinálják a játékaikat.

Kíváncsi lennék a másik ígéretes címjükből, abból a cyber játékból (Cyberpunk 2077) végül lesz-e valami...
20.
20.
Hunszi
#15: Nálunk (Románia) átszámítva 17.000 volt a lemezes változat, a megjelenés első napjától kezdődően.
18.
18.
#17:

Nem mondanal ilyet ha lenne par regebben full aron vasarolt jatekod ami a szuper lemezes starforce vedelem miatt nem megy...
En most hajitottam ki parat beloluk.
Crack mar nem elerheto hozzajuk.
A steames valtozat fut (na), de veszi meg meg 1* akinek a kozepso anyja janos.
Az egyik pont a lengyel jatekgyartas termeke.
No support, no javitas.
Hogy szopn@nak le....
17.
17.
arcadia
#6 csak lemezt, kazettát használok:) nem szeretem az arctalan tárgytalan letöltött dolgokat! Nekem kell, hogy ott legyen a polcon a ritkaságok a vitrinben néha letörölgessem vagy átlapozzak egy egy psx vagy épp sega saturn rpg kisfüzetet stb stb.. Természetesen érthető ha nincs a gépben vagy csak szimplán játszani akar valaki akkor arra tökéletes a digitális változat is de az átlag régimódi játékos még mindíg szereti kézben tartani a játékot amiért fizetett:)
16.
16.
kazuma1989
15.
15.
kazuma1989
Witcher 3 ps4: digitális 17.500,lemezes:20,000FT-volt.
14.
14.
Sznfctm
#6: Itt nálunk belföldön az új PCs lemezes kiadások lényegesen olcsóbbak, mint akármelyik külföldi online bolt, gyakran kedvezményekkel együtt is. Plusz, egy tonna ingyen cucc járt a Witcherhez. Plusz, utána még mindig beírhattad a kódot gog.com-ra, és letölthetted, lemezcserélgetés helyett. ;)
12.
12.
Spectrum
#11: PC-n is pörög a használtjáték business.
11.
11.
frankdelgado
Konzolon biztosan sokkal több a lemezes h kèsőbb eladható legyen. (Legalizàlt warez). :)
10.
10.
randall13
#7: Közel sincs arányosság a dobozos és digitális eladások közt. PC-n az eladások 92%-a digitális. Konzolokról nem találtam számot, de biztosan nem ennyi, kb a felére saccolom.
#1: Egyébként honnan vannak ezek a számok? Én még a legutolsó pletykalapban sem találtam eladási adatokat. A Steamen jár félmilliónál a steamspy.com szerint.
9.
9.
izolee69
#6: Peldaul en.:-) Nagy ur a kenyelem, hogy barmikor csak egy kattintas es es nem kell lemezezni. ;-)
Egyebkent meg nem nagyon erzem meg az arkulonbseget mert en betartom azt a bizonyos 3-as szabalyt, amit egyik jatekos tarsunk nagyon talaloan fogalmazott meg par hettel ezelott, s aminek egyik pontja, hogy semmit nem veszek meg rogton megjeleneskor, altalaban varok par honapot a vasarlassal, igy mire digitalisan megveszem, addigra altalaban egy arban van, ha nem olcsobb, mintha megjeleneskor vettem volna meg lemezesen.


8.
8.
Levente008
A Farming Simulator 15 megelőzte a GTA V-t. :D
7.
7.
izolee69
#4: Igen. Valoszinuleg ezek a szamok (attol fuggetlenul, hogy csak a dobozos eladasokat tartalmazzak) nagyjabol tukrozik a teljes eladas platform-eloszlasi aranyait.
(En is a konzolos digitalis vasarlasi oldalt erositem, szinte csak azt veszem meg dobozosan, ami nincs digitalisan, bar ez egyre kevesbe fordul elo.)
6.
6.
Sun9us
#4: És érdemes azt is megemlíteni, hogy konzolon drágább a digitális kiadás, mint a lemezes, (ki az a hülye, aki azt veszi meg?) Míg PC-n olcsóbb a lemez nélkül. Egyáltalán van ember, aki használ még lemezt?
5.
5.
Gykrizsi
Örülök. Megmutatták, hogy a tisztességes munka is meghozza a gyümölcsöt, nem csak a tízezredig cod-ból lesz megint rekorder.
4.
4.
KeXxX
#2: És azt is érdemes megjegyezni, hogy konzolon is van digitális eladás! :P
3.
3.
Sznfctm
Azért az az 53% elég komoly. Mge az is, hogy a BF Hardline vezette a listát, ezek tényleg bármit megvesznek a brandért. :P
2.
2.
randall13
#1: Azt is érdemes megjegyezni, hogy ez csak max a dobozos eladás.
1.
1.
elderath
Érdemes megjegyezni, hogy 63% PS4re ment el, 32% boxra és 5% PCre.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...