Itt a The Martian első előzetese

  • Írta: zoenn
  • 2015. június 8.
  • Cooltúra
Link másolása
Azt már tudjuk, hogy Ridley Scott filmet forgat a A marsi című regény alapján, a főszerepben pedig Matt Damont láthatjuk majd. Most végre befutott a részben Magyarországon forgatott The Martian első trailere.

Mi is imádtuk A marsi című regényt, így tűkön ülve várjuk a filmadaptációt Ridley Scott rendezésében. A vörös bolygón rekedt asztronauta kálváriájáról szól a történet, ám Mark Watney (Matt Damon) nem az a figura, aki belenyugszik a patthelyzetbe. Minden szaktudását latba vetve próbál meg életben maradni a kietlen Marson.


Több millió mérfölddel arrébb a NASA mérnökei azon fáradoznak, hogy Markot valahogy hazahozzák. Megkezdődik a versenyfutás az idővel.

A The Martian november végén kerül a mozikba.

11.
11.
TimEmmerich
Ősszintén szólva szerintem az Elysium harmat gyenge volt, Gravity érthetetlenül túlbecsült, és az Interstellar túl hypeolt (talán pont az inetstellarnál tanultam meg, hogy ne legyenek elvárásaim a filmekkel kapcsolatban hanem "csak nézem őket" ha már pénzt adok kiérte és elmegyek a moziba) A téma kimondottan tetszik ennél a filmnél, a könyv is beszerzés alatt. Matt Damon nekem még mindig gyenge színész hiába játszik nagy filmekben, azt az áttörést várom nála mint Matthew McConaugheynél a True Detectivebe vagy is közép szerű színészi játékot felváltani egy zseniális játékra. Talán majd itt. De mi előtt bárki megnézné a filmet, ajánlanék elmúlt évek kedvenc sci-fi-ből: Exmachina, Moon, Sunshine, I Origins, Predestination
10.
10.
Yetikoma
A könyv jó vólt, remélem nem lessz akkora csalódás mint az Interstellar és a sok maszlag helyett végre egy jól átgondolt sztorit és scifit kapunk.
9.
9.
#8: A könyvhöz nem volt még szerencsém, de a film eléggé komoly hangvételűnek tűnik ennyi alapján, A marslakó, mint cím pedig hihetetlenül idétlen önmagában is, nem hogy egy ilyen filmnek. Az angol megfelelővel ellentétben a magyar marslakó szó sokkal inkább utal a három szemű, antenna fejű kis zöld lényekre, mint pusztán egy a bolygón élő intelligens létformára. Inkább legyen szokásos béna magyar cím, minthogy egyenesen elijesszék a közönséget.

Egyébként a könyvvel régóta szemezek, ez is nagyon ígéretes, úgyhogy rohadtul város.
8.
8.
balint23h
#7: A Marsi nagyon furán hangzik. Mint valami női név becézése. Én maradnék a közvetlen fordításnál és legyen marslakó a film címe. Lenne benne utalás rá, hogy gyakorlatilag ott lakik jó pár hónapig is na meg egy kis vicceskedés is ami teljesen megy a könyv stílusához.
7.
7.
giga321
A Marsi cím már nem menő. Elvileg Mentőexpedíció lesz a magyar cím. Gratulálok.
Remélem premierig még meggondolják magukat. Mint anno a Pain and Gainnél.
6.
6.
aRkye
Matt egy bitabg jó színész! Talán még egy harmatgyenge mozit is jóvá tud tenni az alakításával. Eme bemutató alapján pedig ez tuti jegyvételes lesz.
5.
5.
Benjago
A könyv egy mestermű, ez meg nagyon jónak tűnik! Szerintem érthetőek voltak a könyvben leírt matematikai/fizikai számítások, magyarázatok, de tény hogy én sem vagyok egy matekzseni... De elcsodálkoztam, hogy mennyi kutatómunkával és részletességgel lett megteremtve ez történet. EPIC.
4.
4.
anarchoid
tulsagosan spoileres a trailer, ne nezze meg senki szvsz
3.
3.
giga321
Nagyon jó lesz a hype vonatra már fel is ültem szépen. 260. oldalon járok a könyvben és 3 napja kezdtem el (már rég kiolvastam volna, ha nem kellene melóba menni no meg persze kockulni hehe)
Nagyon élvezem a könyvet és Matt Damon tud poénkodni is ha akar hiszen Mark nem egy elveszett figura, ha humorról van szó és találékonyságról.
Bár az író nem tudom mit gondolt, hogy aki olvassa ezt a könyvet az mind fizika, kémia, meg matekdiplomával rendelkezik mert néha olyan számítások voltak, hogy csak fogtam a fejem, hogy wat? (bevallom nem értek ezekhez a dolgokhoz és a matek mindig is az ősellenségem volt).
De feldobta és ellensúlyozta Mark törekvése, humora és a kis akció is.
2.
2.
medson
Ez valami eszméletlenül jónak tűnik, remélem a "science this shit out" valóban arra enged következtetni hogy ez egy ízig vérig tudományos film lesz akció elemekkel megspékelve. Nem úgy mint az interstellar ban ahol igen felületesen lett bemutatva a tudományos háttér.
1.
1.
Yanez
Matt az utóbbi időkben csak ilyen sci-fi félékben játszik, ám mi tagadás, jól áll neki. Ilyen téren nehéz hozni egy Interstellar élményt, s bár ez kissé más vízeken mozog, már most sokkal jobbnak tűnik, mint mondjuk az Elysium.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...