HWSW: Itt az előfizetéses YouTube

Link másolása
Napokon belül rajtol a YouTube előfizetéses verziója. Az először az Egyesült Államokban élesedő YouTube Red szolgáltatás felhasználói a háttérben vagy offline is lejátszhatják a videómegosztó tartalmait, hirdetések nélkül.

A YouTube videók előtt sokszor indokolatlanul magas hangerővel elinduló reklámok között csupán elvétve találni olyat, amelynél a felhasználók ne kattintanának gőzerővel az "átugrás" gombra, amint erre lehetőségük nyílik. Valamilyen módon ugyanakkor fizetni kell a hatalmas mennyiségű macskás tartalomért, erre pedig hagyományosan csak a hirdetések megtekintésével van lehetőség - ez azonban most változni látszik, a Google ugyanis október 28-ával elindítja régóta pedzegetett YouTube Red szolgáltatását, amely előfizetési díj ellenében reklámmentes tartalmakat kínál a felhasználóknak. A vállalat a Red bejelentésével párhuzamosan új zenei szolgáltatását, a YouTube Musicot is leleplezte.


A fizetős megoldás első körben, ahogy az lenni szokott, Egyesült Államokban élesedik, ahol havi 10 dollár ellenében lesz igénybe vehető. Ezért az összegért cserébe a felhasználók az összes YouTube-felületen megszabadulnak a hirdetésektől, beleértve a 
YouTube Gaming, a Kids és az új Music szolgáltatásokat is - legalábbis amíg azokat PC-s vagy mobilos böngészőből, illetve androidos eszközről veszik igénybe. A konstrukció ugyan az iOS-es felhasználók számára is elérhető, nekik azonban a fenti 10 helyett 13 dollárt kell majd kicsengetniük érte, legalábbis amennyiben alkalmazáson belüli vásárlásként fizetnek rá elő. Az Apple ugyanis saját platformján mindenféle előfizetésből származó bevételből 30 százalékot zsebre tesz - ezt pedig a Google ebben az esetben teljes egészében áthárítja a felhasználóra. Az Ars Technica szerint ugyanakkor a plusz sarc valószínűleg megkerülhető lesz, amennyiben a felhasználó más eszközről fizet elő, majd iOS-en egyszerűen bejelentkezik az alkalmazásba.

Milyen új funkciók válnak elérhetővé a fizetős felhasználók számára? További részletek HWSW cikkében.

34.
34.
ADMlN
Ha valamiben jó vagy, ne csináld ingyen! Én is fizetséget várok el a szolgálataimért, mint mindenki más, nem értem miért megy a hiszti ha egy cég teszi ugyanezt. Ha valami nem tetszik, jogod van nem használni.

Amúgy meg őszintén szeretném ha mestermagyar kívánsága valóra válna, és tönkremennének a cégek, ő meg mehetne 12 órában földet túrni ahelyett, hogy a kényelmes karosszékéből osztja a pszeudotudományos bullshitet.
33.
33.
#30: En pl wp-n ezert nem internetezek. minden otvar reklamot beenged es az esetek 99%-aban a reklam az elso ami letiltodik jo kis forgalmat generalva.
All az oldal mint fasz a lagzin es varja hogy letoltodjon a tobb tiz mega fos.
Basszak meg az anyjukat az ego ravatalan..
32.
32.
Amugy az adblcker csak fel megoldas.
Mert ugye ettol meg megy a nagytestverhez az info (keresesek, oldal latogatasok a celzott reklamokhoz, stb), nem art kiblokkoltatni a sok szutykot, hogy meg infot se kapjanak errol.
Sz'al. erre ott a ghostery..
30.
30.
dcba
#29: Kiveve, ha vmit ki tudnak talalni az Adblock ellen es kozben a mezei felhasznalot meg addig hergelik a pofatlanabb es egyre hosszabbra nyulo reklamokkal, amig elo nem fizet, vagy inkabb elfelejti a szolgaltatast. Megjegyzem en ha elkezdodik megint a reklamos idoszak, akkor az utobbiak taborat fogom erositeni.
29.
29.
JackBauer
Nekem adblock-al semmiféle reklám nem jött elő videó előtt és közben, szerintem erre kevesen fognak befizetni. Túl drága.
28.
28.
NECROSMOKE
En asszem vagyok annyira turelmes, hogy kivarom azt a 3-5 masodpercet.
27.
27.
Raam989
A youtube fejlesztői minden bizonnyal pornhub felhasználók, ha a redtube szó nem ugrott be nekik azonnal, amikor a szolgáltatás nevén agyaltak... :D
Amúgy szerintem szánalmas próbálkozás. Én biztosan nem fizetnék érte havi 10 dollárt. Évi 10 dollár már csábítobb lenne...
26.
26.
dcba
#25: Total egyetertek veled, sztem is nincs nagyon hanyas a vilagon annal, minthogy agymosnak minket a sok debil reklammal en is pont az miatt az indok miatt talaltam ra az adblock-ra mint amit te is leirtal, mert nevetseges volt, h video kozben is reklam van, sot a legjobb az volt, amikor stream-eltem rendesen a videot es a reklamot vmiert nem tudta tolteni, ezert ott karikazott nekem es nem tudtam vele mit csinalni.

Komolyan en inkabb abbahagyom a tube-ozast ha bejon ez a rendszer, ellenben ha erdemi szolgaltatast tolnak be ezert a 10 dolcsiert (amibol tuti, h 10 font es 10 euro lesz a vegen), akkor fizetni meg hajlando lennek, de azert tuti nem fogok fizetni, h nezhessem a youtuberek videojit.

A masik amit ezzel elernek, h a nepszerubb youtuberek videoi is akkor fel fognak kerulni torrent-re es akkor onnan szedik majd le az emberek. Ami kb 10 evig ingyen volt, azert most hirtelen senki nem fog fizetni, a reklamok meg kb valoban elvezhetetlenne teszik a youtube-ozast, mert annyira pofatlanul vannak megcsinalva.
25.
25.
Prax
Ha jól emlékszem 2011-12 felé kezdtek megjelenni ezek a reklámok(legalábbis ami megszakíthatja a videót). Kb. egy évvel ezelőtt szedtem le az adblockot, amikor már nagyon kezdett az egész elpofátlanodni. Nem csak egy kis reklámcsík alul, hanem 30 secet átugorhatatlan teljes képernyős 2x olyan hangos rohadék reklámok. Másik kedvencem az volt, mikor még néha néztem egy-két igényesebb let's play-t, és olyan 8-12 reklám volt egy szar 25 perces videóban. Mint valami szar ingyenes telefonos alkalmazás, hogy ha csak a menübe lépsz be, még gyorsan nézz megy egy videót is, nah meg még mit nem....
24.
24.
winhate
#17: tecsövröl zenét hallgatni... Miez MTv vagy Viva ?
Hallgas inkább loselesst.
23.
23.
winhate
Telhetetlen ganyé banda....
22.
22.
dcba
Nekem fent van a sima es az adblock plus is es soha nem latok sehol reklamot. Youtube-on napi szinten logok, de miota fent van az Adblock evek ota nem lattam reklamot.

Fogok sirni ha kitalalnak vmit a reklamokblockolo ellen. Nekem nem kell semmi sem ingyen, de a reklamokat nem vagyok hajlando nezni. Anno a TV-t is azer hagytam abba, sot a legfelhaboritobb, az amikor egy DVD filmen is van attekerhetetlen reklam.
21.
21.
mestermagyar
#19: És itt nem a pénzbeli teljes ingyenességről van szó, félre ne értsd. Itt a tartalom szabad felhasználásáról van szó, hogy ha valaki nyit egy youtube oldalt, azt fel tudja bárki használni, építeni rá, mert a GPL megengedi. És lennének, talán vannak már próbálkozások ilyenre.
19.
19.
mestermagyar
#18: A youtube 2006 (indulása) óta nem kért egy vasat sem. Mi változik most? Szerintem ez a havidíj a cégek körforgását hivatott megakadályozni. Ha nem vezetné be, akkor megbukna, viszont más folytatná úgyis.

A "internetet lementő tárhely" (wayback machine) sem kér pénzt. A nonprofit szervezetek messze többre képesek mit gondolnátok. De ti lebecsülitek, és veszitek az OS-t, nézitek a reklámot, előfizettek videóra amikor eddig megvolt anélkül is. És nolám nagyon sokmindenre létezik működő alternatíva, és soha nem láttak reklámot vagy jogi védelmet felhasználás ellen.

Az internetnek megvan a free/libre oldala is (pl. GPL alatt), és igenis látszik mennyivel jobb internet lenne az olyan mindenkinek párezer üzletembert leszámítva.
18.
18.
Cipo3
Bírom az ilyen nyavalygós bandát aki ingyen akar mindent. Megnézném a fejed amikor az egyik fizetésednél üres lenne a boríték és a főnököd csak annyit mondana: e hónapban ingyenes volt a szolgáltatásod.
17.
17.
Extol
Macskás tartalom?

Egyébként valóban idegesítő hogyha zenét játszok le a háttérben és elkezd üvöltözni számváltáskor valami baromság - elég hangosan.
16.
16.
felegyi
#11: Youtube-on nekem sincs, egy két oldalon találkozni velük... de most a tube-ról van szó ahol semmilyen reklámot nem látok... Adblock
14.
14.
markoci555
Nem vágom annyira, most akkor nem lehet majd átugrani a hirdetéseket? Mert akkor remélem a pár csatorna amire feliratkoztam átmegy valahova máshova
12.
12.
GAMEROD
...vagy esetleg a Gamestar oldalára. Ott már hemzsegnek :)
9.
9.
mestermagyar
#4: Az "Ad" meg tönkreteszi az embereket. Én inkább a cégeket tenném tönkre, max lesz egy tucattal kevesebb ember aki villát engedhet meg magának.
8.
8.
Neo1989
#4: A nettes cégek nem érdekelnek a gazdaság meg elég tág fogalom.
7.
7.
GAMEROD
Tegyük hozzá hogy adblock-al ugyanúgy jelen vannak a videókat megszakító reklámok a jutyúbon, na meg a visszaszámlálós rész is a videó elején. Tehát ne nagyon ragadtassátok el magatokat.
5.
5.
GAMEROD
Na azért nem találtátok fel a spanyol viaszt. Minden valamirevaló oldal érzékeli az adblock jelenlétét, tehát berakhatnak valami meglepetést miután beindul a buli.
4.
4.
Szelenas
#3: de az Adblock tönkreteszi a gazdaságot és az internetes cégeket
3.
3.
Neo1989
" amely előfizetési díj ellenében reklámmentes tartalmakat kínál a felhasználóknak"

Adblock Hölgyek/ Urak és nem kerül egy centbe se :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...