The Super Mario Bros. Movie - egymilliárd dolláron is túl

  • Írta: szlav
  • 2023. május 1.
  • Cooltúra
Link másolása
Elképesztő kasszasiker lett világszerte a Super Mario Bros.: A film. A Nintendo bajszos vízvezetékszerelője már több mint egymilliárd dollárt hozott a konyhára.

Igen, Mario már bő negyven éve egy megkerülhetetlen ikon, de arra mégsem számítottunk, hogy a The Super Mario Bros. Movie ilyen lendülettel ugorja majd meg a létező összes rekordot. Az elmúlt hétvége különösen nagy volt a mérföldkövek szempontjából, a Variety adatai szerint ugyanis a film bevételei vasárnap átlépték az egymilliárd dolláros álomhatárt a globális kasszáknál.

Azt pedig tegyük hozzá, hogy ehhez egy teljes hónapra sem volt szüksége a filmnek! Az Illumination Entertainment és a Nintendo közös szüleménye 490 millió dollárt hozott Észak Amerikában, 532 milliót pedig a világ többi részein. Amellett, hogy ezzel Mario filmje lett minden idők legsikeresebb videojátékon alapuló filmadaptációja, az idei év abszolút csúcstartójává is vált.

Az elmúlt években (értsd, a COVID-19 időszaka óta) egyébként csak az Avatar: A víz útja, a Jurassic World: Világuralom, a Pókember: Nincs hazaút és a Top Gun: Maverick tudták megütni az egymilliárd dolláros szintet. A Gombakirályság hősei tehát abszolút a legnagyobb blockbusterek társaságában játszanak.

3.
3.
crytek
#2: Javaslom nézz utána kicsit magyarország anyagi helyzetének. Ennyiért orbánék fel se kelnek.
2.
2.
GAMEROD
Aztán mégis sír a jogvédők szája ha valaki filmet másol. Pedig akkora pénzek mozognak ilyen egy órás rajzfilmekben, hogy még ezt az országot is kirántaná a szarból.
1.
1.
delphijos
Inkább az a szégyen hogy a “ Jurassic World: Világuralom” ennyit kaszált.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...