Megállapodhat a Microsoft és a CMA

  • Írta: pandaril
  • 2023. július 12.
  • Biznisz
Link másolása
Brad Smith tervei szerint a redmondi cég visszavonja a fellebbezési igényét a brit hatóság döntése ellen, azt remélik, hogy sikerül egy kölcsönösen előnyös konszenzust kidolgozniuk.

Még áprilisban történt, hogy a CMA minden várakozás ellenére megálljt parancsolt a Microsoftnak az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán. Természetesen az amerikai cég fellebbezett is, nem túl meggyőzően, azonban a tegnapi bírósági döntés egészen új fénybe helyezte a dolgokat.

Hogy elkerülje a kötbért, a Microsoftnak még július 18-a előtt le kell zárnia a felvásárlást, ehhez pedig a leggyorsabb, ugyanakkor legfájdalmasabb húzás az lenne, ha kivonulnának az angol piacról. Úgy fest, hogy az amerikai cég a másik lehetséges utat, a tárgyalást választja.

Brad Smith legújabb nyilatkozata szerint a Microsoft visszavonja a fellebbezést, hogy tárgyalhassanak a CMA-val a felvásárlást övező aggályaikról. Hogy hogyan fogják ezek a tárgyalások befolyásolni a Microsoft cloud gaming terveit, még nehéz megmondani, ahogy azt is, hogy sikerül-e nekik nyélbe ütni az üzletet július 18. előtt, vagy sem.

1.
1.
Jarl Balgruuf
"Az elnök úr nagyon...kemény volt. De én számba vettem a dolgokat, és végül sikerült kölcsönösen kielégítő megoldásra jutni."
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...