Állítólag készül az The Elder Scrolls IV: Oblivion-remake

  • Írta: pandaril
  • 2023. július 31.
  • Pletyka
Link másolása
A Virtuos egyik korábbi munkatársa osztotta meg Redditen, hogy a stúdió a Metal Gear Solid 3 remake-je mellett a TES-sorozat ikonikus részének újraalkotásán is dolgozik.

Azzal nehéz vitába szállni, hogy a The Elder Scrolls-játékok generációkon átívelő rajongótáborral rendelkeznek. Ha az egyes címek nem is nyerik el mindenki tetszését, attól még vitathatatlanul sikeres és népszerű alkotásokról van szó. Azonban jelenleg a Skyrim sokadik kijátszása és a The Elder Scrolls Online mellett nem igazán jut sok újdonság a rajongóknak. Todd Howard a hatodik részről úgy beszél, hogy az lesz az utolsó játéka, ami jelentheti azt is, hogy pár év múlva visszavonul, de lehet, hogy a "nyugdíjig meglesz" frázis cizellált változatáról van szó. Annyi biztos, hogy még legalább öt évet kell várnunk rá.

Addig eltölthetjük majd az időt a 2025-ben megjelenő Skyblivionnal is, ami egy tíz éve készülő rajongói mod, és ami a negyedik részt teljes egészében újraalkotja a Skyrim motorjában. De úgy látszik, hogy nem csak a moddereket foglalkoztatja az Oblivion.

Egy azóta törölt felhasználó szintén törölt posztja szerint a Virtuos Games európai stúdiója már dolgozik a játék remake-jén vagy remasterén, a szivárogtató nem egyértelmű. Hogy mennyire lehet hinni a pletykának, kérdéses, azonban a felhasználó valóban a stúdió volt munkatársa. A Virtuos jelenleg öt projekten dolgozik állítása szerint, ebből egyről tudjuk, hogy a Metal Gear Solid 3 remake-je.

Az Oblivion-remake várható megjelenése ebben az esetben is legkorábban 2024 vége, vagy pedig 2025 eleje lesz, így érdekes lesz nézni, hogy a rajongók modja vagy pedig a hivatásos fejlesztők alkotása lesz-e a jobb.

10.
10.
Extol
#9: A 76-ért nem is lett volna kár
9.
9.
Heldengeist
#8: Szerintem egyáltalán nincs így. A Skyrim 2011-ben jött ki, pár hónap híján 12 évvel ezelőtt. Azóta jött egy Fallout 4 2015-ben és egy Fallout 76 2018-ban, meg két vagy három Skyrim Remaster. Simán beáldozhatták volna a Skyrim Remastereket és a Fallout 76-ot és akkor 2020-2021-ben jöhetett volna TES6.
8.
8.
Extol
Épp hogy Starfield-et kéne szidni inkább, amiatt nem készült el a hatodik rész.
7.
7.
Heldengeist
#6: Oblivion? Nem így betűzik a Skyrimot.
6.
6.
silkgoat
Khmm..az oblivion a leggagyibb Elder Scrolls. Inkabb elfelejteni kene, de nagyon :D
5.
5.
markoci555
Csináljuk meg a régebbi Morrowind-et, amire tényleg ráfér az újítás és akár a teljes harcrendszer átalakítása? Áh nem, jó lesz az Oblivionra ráhúzni egy új kinézetet, aztán eladjuk jó pénzért a hülyéknek.
Gratulálok, megint sikerült egy szériának a legkevésbé remaster/remake igényes darabját kiválasztani, miközben a fanok kitesznek magukért.
4.
4.
Extol
Az öt év az egyenesen sokkoló, eddig erről nem tudtam de most kb az életkedvem is elment
3.
3.
TrishtanAG
Mert van egy erre szakosodott csapat, ami évtizedek óta ezzel foglalkozik? Meg így olcsóbban kijön, mint házonbelül.
2.
2.
crytek
Hát én nem tudom... a ms miért adná ki másnak a remake/remastered készítését?

Mondjuk szó se róla egy UE5 alá tolt Oblivion király volna..
1.
1.
Orarugofelpattano
Nem tudom miért írjátok többször is ezt, de Todd Howard nem mondott olyat, hogy az elder scrolls 6 lesz az utolsó játéka, csak annyit mondott, hogy ez lesz neki az utolsó elder scrolls amit készít. Utána még más játékokon fog dolgozni (pl fallout 5, ha azt tervezik be utána)
Persze kicsit félreérthető az interjú, de rá is kérdeznek nála, és pontosítja, hogy csak az elder scrollsból lesz az utolsó.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...