A ChatGPT írhatta a Gollam-játék bocsánatkérő levelét

  • Írta: osan
  • 2023. október 9.
  • Pletyka
Link másolása
Kimondhatjuk, szörnyű bukás lett a The Lord of the Rings: Gollum és a mostani állítások szerint még kellemetlenebb a helyzet, mint azt a játék állapota sejtetni engedte. Egy interjú során kiderült, hogy valószínűleg a bocsánatkérő levél, melyet a fejlesztőcsapat tett közzé, a ChatGPT-vel íródott.

A német GameTwo készített interjút több ex-Daedalic alkalmazottal, és természetesen a Gollam-játék volt a fő téma. Az interjúból – amit itt tudtok megnézni angol felirattal – kiderül, hogy a játék megjelenését követő bocsánatkérő levélről nem tudott semmit a Deadalic csapata, és teljeskörben a Nacon, a kiadó intézte ezt a remekbe szabott PR fogást. Elméletileg nemcsak, hogy nem tudtak semmit a közleményről, de az a mostanában elhíresült és sokak által támadott MI-vel, a ChatGPT-vel íródott.

A majd’ 40 perces videóban azért többről is szó esik, például Paul Schulze, a Daedalic volt vezető fejlesztője elmondja, hogy szerinte a pénzhiány miatt lett olyan az alkotás amilyen, de az időkeret sem segített rajtuk, hiszen szörnyen sok karaktert, animációt és mechanikát kivágtak a játékból, hogy ki lehessen azt adni időben.

A The Lord of the Rings: Gollumról aligha érdemes többet beszélni, ahogy kritikánkban is olvasható, egy kapzsi, hitvány és szánalmas vergődés lett a játékból, amit azért is sajnálunk, mert Tolkien karakterei jobbat érdemeltek volna.

7.
7.
Doomsayer
#6: Jó ötlet, toljátok. Ha meg valami félremegy, akkor én majd írom a bocsánatkérő levelet, amiben mindenki mást hibáztatni fogok :)
6.
6.
shorty123
#5: nem rossz ötlet. Ha kifizeted a jogdíjakat én megírom a forráskódot :)
5.
5.
Br1sk
fogjunk össze és csináljunk egy lotr játékot és lesz belőle pénzünk
4.
4.
crytek
#3: Akik csinálták csak szinte csak jó játékaik vannak, de nem ebben a kategóriában.
Arcane mond valamit? Dishonored királyság után a ms -se gondolta emiatt egy percet se nézett a cégre mi is lesz a Redfall pl. Szóval itt is gondolták mi rossz sülthet ki abból hogy egy full mást kell lefejleszteni mint amit ezer év alatt fejlesztettél...
De lassan csak eljut majd a "munkaadók" agyáig is hogy a játékfejlesztés az nem olyan hogy ha van pár jó játékod pl point and clickbe akkor te attól még nem fogsz egy atomüber kasszasiker tpst lehozni.. Előfordulhat a dolog ,de ritkaság..
3.
3.
Br1sk
engem az lep meg hogy ez egy nagyon nagy márkanév és csak így rábízták ilyenekre nem csináltak semmi felmérést hogy milyen brigád akar vele dolgozni vagy ilyesmi.
2.
2.
Extol
Ennyi nem volt bennük, hogy legalább érdemben reagáljanak - hatalmas csalódás. A színvonal kb az minthogy az egész játékot a ChatGPT programozta és gyártotta le.
1.
1.
crytek
Remélem hamar bekerül a szentháromság egyikébe
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...