Ilyen vas kell az Alan Wake II alá

  • Írta: osan
  • 2023. október 21.
  • Gépigény
Link másolása
Pár nap és újra rettegésben élhetünk az Alan Wake folytatásától, de előtte azért nézzük meg, hogy milyen PC is kell, ha ray tracinggel szeretnénk élvezni a Remedy alkotását. Spoiler veszély: nem lesz elég a mémmé vált „potato PC”.

Tegnap kaptunk egy fejlesztői naplót a játékról, melyből megtudhattuk, hogy mitől is lesz igazi túlélőhorror-játék az Alan Wake II. Most a Remedy által megosztott képből az is kiderül, hogy milyen PC-s specifikációk kellenek ahhoz, hogy megfelelő minőségben borzonghassunk. Íme:

Az ajánlott gépigény ray tracing esetén:

  • Felbontás: 1080p
  • GPU: GeForce RTX 4070
  • VRAM: 12 GB
  • DLSS/FSR 2: Quality
  • CPU: Ryzen 3700X vagy i7 10700
  • RAM: 16 GB
  • Tárhely: 90 GB SSD

Az ultra beállításokhoz viszont már a kiadó egy GeForce RTX 4080 kártyát ajánl, ami jelenleg az egyik legjobb a piacon. Ha a legjobb formájában szeretnénk élvezni az Alan Wake II-t, akkor valószínűleg fejlesztenünk kell az otthoni masinánkon, főleg ha a ray tracinget is bekapcsolva szeretnénk tartani. Ti be fogtok újítani egy grafikus kártyát a játék kedvéért vagy még vártok vele kicsit?

Az Alan Wake II október 27-én érkezik PlayStation 5-re, Xbox Series S/X-re és PC-re.

14.
14.
xanatos0911
Ezzel a gépigénnyel egyetlen baj van, az pedig a DLSS/FSR sor. Ha azt kivesszük belőle akkor teljesen korrekt a dolog, viszont ennek fejében nem tudom mit lehet várni, majd kiderül pár nap múlva. Deluxe Edition előrendelve.
13.
13.
Kamukaze
"Ti be fogtok újítani egy grafikus kártyát a játék kedvéért vagy még vártok vele kicsit?" Biztos hogy nem! Ameddig a játékok szemmel láthatólag sok esetben max a fél teljesítményét használják a hardvereknek, addig teljesen felesleges. Úgy is arra mennek a kiadók, hogy pár havonta vásárolhass úh alkatrészeket(legfőképp videókártyát) az asztali gépedbe(gépembe) Ami nem képes normálisan elfutni egy 1440-ben egy 3070-el és egy 9700-as procival megfelelő mennyiségű memóriával és ssd-vel, az húzza le magát a wc-n. Ez így nekem biztosan jó lesz medium beállításokkal, viszont ha tényleg AKARNÁNAK optimalizálni, ebből sokkal többet ki lehetne hozni. Dehát ugye a piac és a fogyasztásra való ösztönzés nagyúr... Mondjuk ez a rendszerkövetelmény az átlaghoz képest még egészen elviselhető.
12.
12.
hedzsooo
Orulok neki, a jelek szerint nem felejtettek el, hogy anno hogyan alkottak meg PC-re az elso reszet. (Igenyesen.) Anno akkor az Intel 4 magos zaszloshajonak szamito procijat is vele reklamoztak.
11.
11.
Doomsayer
#4: De hiába nézed a youtube-ot, ha nem vágod, hogy a 60 fps-hez erősebb kártya kell, mint a 30-hoz. 1080p-nek a 177%-a az 1440p és a 30 fps-nek a 200%-a a 60 fps. Simán kellhet erősebb kártya neki.

Amúgy én is szertem az ilyen youtube benchmark videókat, de nagyon ritka, hogy az én gépemet kidobja a gép.
10.
10.
crytek
#9: 12 óra benne van a nevében...nézz utána ez mit jelent.. de segítek 12 óra után 12-öt otthon vagy sőt 12 óra melóban is kb minden percben a kezemben a telo amin van net aztán 2 nap után 2 nap szabadnap is van.. és mint mondtam nekem ez az életem nincs máshol lennem ("neten élek")

Nem mellesleg soha nem hangzott el tőlem hogy non stop játszom. Rengeteget netezek filmezek és sorozatozok is
9.
9.
zoli12i
#8: De hogy lehetsz itt mindig, ha te nonstop játszol és 12 órázol a gyárban. Mindezt mostmár 3 platformon. +mellette a szerencsejátékozás
Én csak azt szeretném, hogy tisztázódjon a kép rólad.
8.
8.
crytek
#7: Rizsát azt egyedül ti nyomjátok, pedig számtalanszor elmondtam itt vagyok ha valamit nem tudtok kérdezzetek.
7.
7.
zoli12i
#3: Már PC-n is játszol, aham. Most ez lesz az új rizsa ? Döntsd már el mit akarsz…
6.
6.
csongor1996
#2: Nem játszok PS-en, de azért még meglehet a véleményem ha egy játék 20fps-sel küzdene rajta, nem?
5.
5.
crytek
#4: Ha jobban megnézzük..
4.
4.
Daniel21
Annyira bugyuták már ezek a rendszerkövetelmény táblázatok, amennyire csak azok tudnak lenni... :D
Nem is értem, 1440p - 30-hoz egy 6600XT, de már 1080 - 60 már 6700XT! Sz'al jah... Ezért nézek inkább Benchmark videókat a YT-n... xd
3.
3.
crytek
#2: Nincsenek helyes információk ismét.. De nem baj kötekedeés indításhoz nem kellenek valós infok tudjuk. De segítek.

PC-n IS játszom.
Nincs többszáz ezres PS-em mivel 185 ezer ft volt ez minden csak nem többszáz ezres.
A buktató az az megint hogy jöttél beszólni meg nagyokat mondani, láthatóan sikertelenül
2.
2.
zoli12i
#1: De mit érdekel téged ? Mit tartozik rád ?
Állításod szerint nem PC-n játszol, csak boxon. De állítólag van egy több százezres PS-d is, amit meg nem használsz.
Sok itt a buktató cry.
1.
1.
crytek
Nocsak egy értelmes proci gépigény ami nem akarja eladatni a legújabb szarokat..úgy néz ki ezek legalább tudják hogy 4k maxhoz rohadtul nem proci kell.
Leborulok előttük
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...