Vadiúj részletek a multiplayerre kihegyezett Far Cry-ról

  • Írta: zoenn
  • 2023. október 24.
  • Pletyka
Link másolása
Lapértesülések szerint egy második Far Cry-játék is készül a Ubisoft berkeiben, amit teljes egészében a többjátékos módra hegyeznek ki. A kimenekítős mókára kihegyezett anyag még a Far Cry 7 előtt megjelenhet.

A mindig jól értesült Insider Gaming úgy tudja, hogy egy Extraction módra, multiplayerre kihegyezett Far Cry is készülőben van. A mellékág teljesen elkülönül a szintén fejlesztés alatt álló Far Cry 7-től, jóllehet ez nem volt mindig így.

Ahogy arra 2023 januárjában fény derült, a francia kiadó két Far Cry-projekten is dolgozik, amiket a Ubisoft Montréal vezet. Míg néhány évvel ezelőtt mindkét játék egyetlen projekt volt Talisker kódnéven, a menedzsment időközben megváltoztatta az irányokat. Az eredmény két különálló Far Cry lett: az egyik a teljes értékű hetedik rész Project Blackbird munkacímen, addig a többjátékos móka Project Maverick belsős néven fut. 

Az évek során a Maverick számos változáson esett át, a jelenlegi tervek szerint a manapság divatos kimenekítős shooterrel lesz dolgunk, amely egy kitalált alaszkai régióban, Alashnicában játszódik. A sztori szerint a játékost a szabadság ígéretével csábítják ide, hogy felfedezzék a káosz világát, ahol törvények nincsenek, az emberek közötti bizalom nem létezik.

A játékosoknak különféle erőforrásokat kell gyűjteniük a túléléshez, ilyenek az állati bőrök a felszerelések készítéséhez, vegyszereket a különféle kütyük craftolásához, illetve gyógynövényeket is az orvosi csomagokhoz. Ezen kívül számos fegyveralkatrészt és lőszert is felkutathatunk mordályaink fejlesztéséhez.

A játékban lesz egy búvóhelyünk is, amely egyfajta műveleti bázis, ahol elrejthetjük a megszerzett cuccainkat, de ide térünk vissza megpihenni is. Nyilván a multis Far Cry-t nem csak egyedül érdemes tolni, csapatba verődve közös búvóhelyünk lesz és a zsákmányon is osztozkodunk a barátainkkal. A cél az, hogy minél több értékes felszerelést összegyűjtsünk és kimenekítsük, ami után szintet lépünk és perkeket vásárolhatunk. A szintlépéshez játékon belüli szerződéseket kell teljesítenünk.

Természetesen ha a terepen meghalnánk, az azonnali halálhoz vezet, elveszítjük a cuccainkat és a perkeinket és az addig megszerzett XP-nket. Egyedül csak a búvóhelyen korábban elrejtett felszerelésünk marad meg.

Nem most lesz, mire a multis Far Cry megjelenik, a Ubisoft 2025 áprilisára tervezi a premiert jelenleg, de mindenképpen a Far Cry 7 előtt. Ha a kiadó tartja az ütemtervet, hamarosan többet is megtudhatunk a játékról.

10.
10.
markoci555
engem érdekel, ha nem ilyen fos cod dmz vagy mi a neve másolat lesz
9.
9.
crytek
#8: Az a Crytek azért legalább megmutatta hogy lehet szintet lépni grafikában most meg topográs van egy helyben azt a nulla kinézethez is 4090 kell lassan.
8.
8.
Br1sk
#7: ja a crytek szintjénél nem volt nehéz tovább lépni :)
7.
7.
crytek
#6: Lehet nagyott fejlödött de ott mintha más lett volna a fejlesztő :)
Meg az lett a gaggázabb rész is mind közül no meg a pók úrnál sose fogod olvagatni hogy ugyanaz hiába ugyanaz mert jobb élvezhetőbb lesz mindig a far cry copy pastejéval ellentétben.
6.
6.
Br1sk
#5: a far cry sokkal nagyobbat fejlődött az 1. ről a 2. részre... de ez már a 6 plusz kitudja mennyi mellékszál résznél jár. a pók sehol nincs ehhez képest
5.
5.
crytek
#4: Én is bírom amikor ilyenek vannak leírva..pókember 2 is full ugyanaz mint a pókember 1 volt mégis sok dolgot tettek bele amivel felülmúlta az elő részét. Nem igen látom hogy ott felhoznák ezt. És a pókember 3 meg még jobb lesz.. de ez a far cry nem tud jobb lenne egy sablon van azt zene.. csak amíg az ubi szarik rá mert így is kellően fogy nem fognak belenyúlni soha
4.
4.
Br1sk
birom hogy senki nem érti a frechizeok lényegét. a farcry attól farcry hogy olyan mint a far cry. a Cod meg Cod. ha másmilyent akarsz nyomni keress másik frenchizet. ez tök logikus.
3.
3.
crytek
#2: Pedig az is ugyanaz volt mint a többi csak a korszak volt más.
Nyilván a többihez képest sok volt a változás korszak és ahhoz hű fegyverek de minden más kb full ugyanaz. Ez egy biztonsági játék ami a 3 óta full egy kaptafa..
Ez a széria már nem is igen fog változni főleg hogy ennyi rész után kb ugyanazt kaptuk.
Pedig pl jó lenne egy ww1-ww2 kicsapongás de az is csak korban lenne más ugyanugy outlostot lennének amiket el kell foglalni meg minden más is ami a többiben volt.
De valahol érthető ha ennek van egy fix bázisa és amit termel elég az ubinak akkor kinek reformáljon meg bármit is
2.
2.
Kopaszpapa
Nem is értem... Újabb mullti, ahelyett, hogy végre valamit valtoztatnának a Far Cry unásig ismert menetén, sztoriján... Úgy gondolom, lassan elengedtem, olyan mégegy úgysem lesz mint a Primal
1.
1.
crytek
Remélem belebuknak ebbe is
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...