A színészek szakszervezete megállapodott a stúdiókkal, véget ért a sztrájk

  • Írta: zoenn
  • 2023. november 9.
  • Cooltúra
Link másolása
A SAG-AFTRA egy nagy lépéssel közelebb került a négy hónapos sztrájkjának befejezéséhez, hiszen tegnap jóváhagyták a filmstúdiókkal kötött hároméves próbaszerződést. Mától pedig dolgozhatnak a színészek.

Lassan pont kerül a négy hónapos huzavona végére, a színészek szakszervezete, a SAG-AFTRA a tegnapi szavazáson jóváhagyta a nagy filmstúdiókkal kötött megállapodást - számolt be róla a The Hollywood Reporter. Ez azt jelenti, hogy a sztrájk ma, azaz november 9-én véget ér. Holnap viszont az ügyletet jóváhagyásra a szakszervezet országos elnöksége elé terjesztik, így hivatalosan csak akkor kerülhet pont az ügy végére.

A SAG-AFTRA közleményéből kiderült, hogy a délutáni szavazáson egyhangúan hagyták jóvá az AMPTP-vel kötött előzetes megállapodást, amely véget vet a 118 napos sztrájknak. A részletek jelenleg nem állnak rendelkezésünkre, de a következő napokban minden kritikus pontot nyilvánosságra hoznak.

Legutóbb október 2-án ültek le egymással a felek, de a stúdiók akkor nem bólintottak rá a szakszervezetek kívánságaira, majd október 24-én újra találkoztak, amikor a stúdiók felajánlották a színészek béremelését, ám a mesterséges intelligencia kérdésében továbbra sem tudtak megállapodni. A becslések szerint legalább 6 milliárd dolláros bevételkiesést okozott Kalifornia államnak a munkabeszüntetés.

1.
1.
Shao Kahn
Nyalják ki a színészek a seggemet mindannyian! A baj már megtörtént, ki tudja hány filmet veszítek még jövőre ezért!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...