Durva szivárgást szenvedett el az Insomniac Games

  • Írta: zoenn
  • 2023. december 19.
  • Pletyka
Link másolása
Miután az Insomniac Games nem fizetett kétmillió dolláros árat a Ryhsida nevű hackercsoportnak, a fenyegetést valóra váltották, több mint 1,3 millió fájt tettek közzé az interneten, és egy csomó projektre és dátumra is fény derült.

Ahogy arról egy hete beszámoltunk, ransomware-támadást szenvedett el az Insomniac Games, a Rysida nevű hackercsoport pedig aukcióra kínálta a megszerzett adatokat, ám senki nem volt hajlandó kifizetni érte a 2 millió dolláros árat. Így aztán tegnap 1,7 terabyte-nyi adat került fel az internetre. Számos bejelentésre váró játék megjelenési dátuma szivárgott ki,  ahogyan a közelgő Marvel's Wolverine látnivalói is.

Ami viszont roppant elszomorító, hogy számos érzékeny információ is megtalálható a fájlok között, beleértve a belső alkalmazottak HR-dokumentumait, adózási információkat, belső levelezést, felmondási űrlapokat, de még útlevéladatokat is. Nyilván ezeket nem tesszük közzé.

A Cyber Dailynek eljuttatott üzenetében a hackercsoport elmondta, hogy szándékosan célozta meg az Insomniacot, mivel szerintük az ilyen játékfejlesztők "könnyű célpontok", ezért nem is kellett hozzá sok erőfeszítés, hogy bejussanak a stúdió belső hálózatába.

Ami már sokkal érdekesebb, hogy 2021 júliusában kötött megállapodást a Sony és a stúdió összesen három X-Men játékról, ám a 2025-ös és a 2030-as üzleti év között összesen öt játékot dob piacra az Insomniac. Az első, amiről tudunk, az a Marvel's Wolverine, amely a jelenlegi tervek szerint 2026 folyamán jelenik meg.

Erről egy korai animációs videót linkelünk, míg a második anyag a játék 2021-es állapotát mutatja, ám egy nagy adag koncepciós képet is fellőttek a netre. Aki a teljes szereposztásra kíváncsi, ide kattintson, aki pedig a helyszínekre kíváncsi, ide. Ám mivel ezek durva spoilerek, mindenkit óva intenénk tőlük.

A 2025-ös üzleti évben várható az önálló Venom-játék, amiről már pletykáltak egy ideje; a Spider-Man 3 pedig a 2028-as üzleti évben érkezik, egy évre rá érkezik a Ratchet and Clank következő része, míg az első X-Men játék a 2030-as üzleti évben. Természetesen bármelyik időablak változhat a jövőben, hiszen számos tényező befolyásolja a munkálatokat.

Egyelőre sem a Sony, sem az érintett csapat nem kommentálta a masszív szivárgást.

9.
9.
norbi27
#5: +1
Ha egyik gamer oldal sem csinálna hírt belőle, nem lenne értéke a hackeknek. Hiú ábránd, kell a klikk, főleg a hirdetésmogul gamekapcson.

Remélem lesittelik az összes férget.
8.
8.
Hoki György
#7: Én már belefutottam egy-két IQ betyárba, akik ríttak össze vissza hogy mennyire szarul néz ki minden - sőt, volt olyan komment is, hogy "ez a gameplay olyan, mintha valami szar fanjáték lenne, nincs is textúrázva minden" szóval már is dolgozik a hülyeség az emberekben :D
7.
7.
Nate Hope
Alig várom a "de sz*r a grafika" kommenteket Facebookon.
6.
6.
Hoki György
Nem egészen ilyen "bemutatóra" gondoltam, mikor úgy voltam vele hogy most decemberben talán hallunk a játékról, de mivel érdekel és a TGA-n nem volt trailer, belenéztem. Igazóból a gameplay meglepően jól áll, főleg a 2026os tervezést nézve. Mindig érdekes ilyen devcuccokat nézni, miből lesz a cserebogár, satöbbi, általában az emberek lefőnek tőle, hogy "hogynézezkideszar" de itt még ebben se hiszek annyira, mert egész kompetens már most is. Még a régi Wolverine origins játék egyes mozdulatait is felfedeztem benne (ami nem rossz, ha valaki még nem tolta volna, és szereti a karaktert, mindenképp érdemes).
5.
5.
delphijos
Írjátok nagy kegyesen hogy HR meg útlevél infokat nem linkeltek, de azért megjegyzem a játékokkal kapcsolatos szivárgások “publikálása” ( linkek a cikkben, stb… ) is az ilyenek malmára hajtja a vizet, nekik publicitás. Ez elég gáz szerintem. Hiába “intetek óva” mindenkit, ha a linket meg beteszitek.
4.
4.
crytek
Rachet... bele se merek gondolni PS6-on mit fognak létrehozni. A rift apart az valami kegyetlen jól összerakott game lett.
3.
3.
hedzsooo
Az azert mar FAJhat elegge! XD

A kis elirasra probaltam szep csendben, finoman felhivni a figyelmet. :)))

Tokmindegy egyebkent, Rozsamak kedvenc, ha jon PC-re, + korrekt tyutyerka lesz mint pl. a jelenlegi pokfejes jatekok, akkor ugy is megveszem majd. A szivarogtatasokkal meg nem szivatom magamat ugy sem, nem erdekelnek spoilerek.

Azert remelhetoleg majd 1x lecsukjak a suttyokat
2.
2.
Doomsayer
#1: Sokszor előfordul, hogy eszükbe jut valami játékot csinálni, aztán már verik a tamtamot, de úgy, hogy még azt sem döntötték el, hogy autós, vagy repülős, vagy mászkálós lesz a cucc. Esetenként nem hogy egy sor program, de még egy cetlire kézzel leírt mondat sincs, hogy mi lesz az a játék. Olyan ez, mint most a TGA-n a Blade bejelentés, aztán egy héttel később kaptunk 3 db paint-tel rajzolt képet, hogy nesze, ilyen a játék.
1.
1.
cyberstaker
Nem azt szivárogtatták ki legutóbb, hogy 2024-es lesz a megjelenés? Ez a 2026 kicsit távolinak tűnik. Minek jelentették be 3 évvel ezelőtt akkor? És akkor most várjunk még rá még 3-at. Ezek szerint kb a fejlesztés első napján bejelentették.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...