Megbüntették a Sonyt az utángyártott kontrollerek hátráltatása miatt

  • Írta: pandaril
  • 2024. január 4.
  • Biznisz
Link másolása
A francia hatóságok döntése alapján versenyellenes az az évek óta tartó gyakorlat, amellyel a Sony igyekezett ellehetetleníteni a harmadik féltől származó PlayStation 4 kontrollereket.

Már megkezdtük a jelen generáció negyedik évét, azonban ez nem jelenti azt, hogy az előző generációban ne lenne még pénz. Főleg, hogy ha az ember nem játszik tisztán. Ezt állapította meg a Francia Autorité de la Concurrence (gyakorlatilag a GVH megfelelője) a PlayStation 4 harmadik féltől származó, utángyártott kontrollereit érintő vizsgálatában.

A hatóság arra a megállapításra jutott, hogy a Sony duplán is megkárosította a kisebb versenytársakat, akik PlayStation 4-hez gyártottak kontrollereket. 2015 óta ugyanis hardveresen korlátozták az ilyen irányítók funkcionalitását, ami legtöbbször kapcsolódási problémák formájában öltött testet. A másik hátráltató tényező, hogy a Sony kérésre sem közölte a gyártókkal a megfelelő működéshez szükséges paramétereket. Ennek eredményeként lutri volt, hogy ha valaki egy utángyártott PlayStation 4 kontrollert vásárolt, hogy az vezeték nélküli módban hogyan, és legfőképpen meddig fog működni.

A francia hatóság a piaci verseny elferdítése és a pozíciójának kihasználása miatt 13,5 millió euróra bírságolta a Sonyt. A japán cég egyelőre nem reagált a dologra, bár azért érdemes megjegyezni a bírság összegét tekintve nagy valószínűséggel gond nélküli ki fogják tudni fizetni azt.

22.
22.
Darkenkhal
De jó lenne ha az eredeti és az utángyártott közt nem lenne akkora ár különbség...Azt látom hogy a nagyok kicsinálják a kicsiket és egyeduralkodóként utána a csillagos ég a határ anyagilag...Az Intelnek is nagy arca volt amig az amd össze nem szedte magát...és még sorolhatnám. Már rég nem a kontrollerekről szól, hanem arról hogy csak az aktuális cég adhasson el...szóval ki is itt a fillérbXXXszó?
Írhatunk mi ide bármit , akár személyeskedhetünk is ( ahogy lejjebb olvastam ) de teljesen felesleges , mert olyan mintha kis papírgalacsinnal dobálnád a falat. Akinek elfogynak az épeszű érvei, az elkezd sértegetni és bántani másokat! Köszönöm hogy elolvastad-
21.
21.
DragonBleacPiece
Én az emagról és az alzáról ahányszor eredeti ps4 kontrollert vettem 22 ezerért az elmúlt két évben (3 alkalom), mind okádék állapotban érkezett és vagy bevoltak ragadva a gombok vagy működésképtelen volt. De jófogáson vett ps4 kontrollert érdekes módon 2017 óta használom és élvezet nyomni rajta a gombokat, olyan jó pattanós. De még ennek ellenére se vennék 10 ezerért valami fost más gyártótól, mert valszeg csak én voltam szerencsétlen..
20.
20.
Shame.
#5: Karácsonykor vettem pár mese dvd-t, hogy a pici tudjon majd mit nézni. Na mondom bekapcsolom a PS-t, megnézni hogyan is játsza le a dvd-t. Hallod két napot baszakodtam az alig használt kontrolleremmel (tényleg alig használt, másodlagos kontroller volt), mire megpróbáltam minden lehetséges módot, hogy reseteljem, kábellel, bluetooth-val kutyafasza. Odáig jutottam, hogy vettem egy utángyárott kábelest, hogy legalább bekapcsolni tudjam, és valahogy a bluetooth beállításokban elintézzem… nem sikerült. Azt hozzá kell tenni, hogy az eredeti kontroller az iphone-ommal tökéletesen működik, csak a PS-re nem csatlakozik. Na mondom az anyádat, elővettem a telót, rácsatlakoztattam a kontrollert, be a ps remote-t és így közvetetten, de tudtam használni a gyári rohadékot a PS-en… szerinted nem kaptam agyfaszt? Ilyenkor mi a teendő? Vegyek egy gyárit 60 fontért, azért, hogy félévente bekapcsoljam?
19.
19.
crytek
#18: Élem az életem. Nincs mit megjátszanom. + neked is ajánlom a troll szót mint fogalom átnyálazni,mert nagyon nem az amire te használod :)

18.
18.
Ca$Hman
Biztos boldog volt anyád covid idején, mikor a ge*is vászonzsebkendődet összemosta a szájmaszkjával :) Amúgy tényleg te vagy a legnagyobb troll az oldalon, és az a durva, még csak meg sem játszod magad.

Egyébként genyózást félretéve, értem mit akarsz mondani, van egy alap létbiztonság , kötöttségek nélkül az általad felvázolt életben, a gond csak az, hogy az olyan létnek mi értelme van?
17.
17.
crytek
#16: Vászon zsebkendőm van azt lehet mosni.. ismétlem pazarlás nincs.
És ja, jó is lesz az a munkamentes élet..(feltéve ha megélem ezt mindig hozzáteszem) 43-45 évesen teszem majd le a lantot tőzsdétől függ mennyi lesz az annyi :)
16.
16.
Ca$Hman
Munkamentes élet, jah, majd egész nap otthon ülsz és fillérekből kockulsz,a filléres szarjaiddal, olcsó kaját eszel, meg olcsó zsepibe hokizol, miközben semmilyen valódi élmény/inger nem ér. Én se értem a többi embert, miért nem akarnak ilyen balfaxge*ik lenni. :D Ha nem olvasnám régóta az oldalt, azt hinném csak troll vagy, de az a durva hogy komolyan is gondolod ezeket az eszmefuttatásokat, és hirdeted is keményen.
15.
15.
crytek
#14: A munka mentes későbbi életnek ára van..de szépen haladok a cél felé.

"Ha ez faszság, akkor az egész életed faszság?" Ismétlem magam, a felesleges pénzköltés nálam nem pálya. Az hogy sok magyarnak ez az alap törvénye hogy ahogy van pénzt mindegy milyen áron de el kell verni az engem valahogy nem tud érdekelni :)
14.
14.
Ca$Hman
De ember ez az életed, semmi másod nincs csak a gaming xd. Ha ez faszság, akkor az egész életed faszság? Mert ezenkívül eszel néha valami olcsó kaját meg szarsz néha egyet. Akkor mi nem faszság, a wc papír? Gondolom abból is az érdes, dörzsöli a segged de legalább olcsó.
13.
13.
crytek
#12: Faszságokra és felesleges dolgokra sajnálom igen.. nem véletlen van sok tartalékom nem a madarak hordják össze :)
Nem mellesleg 10k körül mennek ezek a nem eredeti kontrollerek..
12.
12.
Ca$Hman
11: De neked nem mindegy? Azt mondod neked csak ez az életed semmi más nem kell... Az életed értelmére is sajnálod a pénzt? Most őszintén azért a 10k különbségért mit veszel? Elite kontrollert szóba se hoztam.
11.
11.
crytek
#10: Szerencsére én nem tartozom azon buta emberek sorába akik azt hiszik hogy azért mert valami drágább már sokkal tovább fogja bírni.
A sok birka meg veszi pl az elite-et is 50k-ért azt kb semmivel nem jobb meg nem bír többet mint a sima ugyanúgy elba**odik az is ha kedve van.

Igaz még sose volt nem eredeti ,de lehet kéne venni valamit ,hogy legyen viszonyítási alap. Mert az én series x kontrollerem már kétszer halt be. Amennyiért javítják kb lehetne venni egy új "bowlit" belőle.. azt lehet többet is bírna.

10.
10.
Ca$Hman
Azt hittem csak az igazságtalanság zavar, hogy ha egyik céget baszkurálják, a másikat miért nem, emiatt írtad lentebb amit,ezzel én is egyetértek. De látom félreértettem, és ettől függetlenül te is az igénytelen kutyák sorát erősíted, akik sajnálnak plusz 10k-t valamire amit évekig használnak :D Mi a jó azokban a szarokban, és kinek nincs 2 vagy több évente 10 ezre pluszban, aki nem egy totál balfék?
9.
9.
crytek
#8: Valamit benéztél akkor mert én pont kiállok mivel érdekes a sonyt büntetik a MS mint mondtam aki körbehaknizta a világot hogy ellene van lófaszt se kapott..
Egyébként jó dolog ha nem csak a nyomorék 20 ezres gyári van hanem olcsóbb verziók is..
8.
8.
Ca$Hman
crytek: Hogy ne csak mindig a savazást kapd: pozitívum, hogy ennyire fillérbaxó még te sem vagy, hogy kiállj az utángyártott ócska szar kontrollerek mellett :D
7.
7.
crytek
#6: Eleget szidják őket kontroller nélkül is szóval ez nem hiszem hogy nyomna a latba bármit is.. Tesznek érte bőven mindkét oldal hogy utálni lehessen őket
6.
6.
delphijos
#5: Én is úgy gondolom hogy annyiban igaza van a gyártóknak, hogy az ilyen nem ellenőrzött kiegészítőket használók jó része aztán magát a készüléket ( és közvetve annak a gyártóját szidják ) ha nem működik rendesen.Még jó hogy akarnak valami kontrollt. Ez természetesen nem csak a Sony-ra vonatkozik, teszem azt az MS is el akarja kerülni hogy ne a wish-en rendelt 2 dolláros kontroller miatt mondjuk az XBOX-ot szidják, vagy hozzájuk fusson be egy panasz.
5.
5.
Ca$Hman
Vannak emberek akik 2-3 doboz cigi, 1-2 kajarendelés, 1 üveg pia, 1-2 havi gamepass, vagy valami hasonló árát spórolják meg, vagy egy kis használtpiacon való keresgélést , azért cserébe, hogy aztán valami gagyi utángyártott szarral kelljen játszaniuk évekig az eredeti kontroller helyett (nem a razerre gondolok nyilván)? Na mindegy, ezért tartanak ott sokan, ahol :) És aki azzal jönne valakinek enni sincs mit, hát az valszeg ps5-öt sem vesz :) Egyszerűen hülyék az emberek, ennyi az egész.
4.
4.
crytek
#2: Erről beszéltem...De őket nem érte büntetés emiatt pont ezt is mondom.
3.
3.
Csillagpontos
Kommntelni nem vagy lusta, de pár másodperces keresés és itt a válasz ...
2.
2.
Csillagpontos
https://www.gamekapocs.hu/hir/80951/az_xbox_konzolok_nem_tamogatjak_tobbe_az_utangyartott_kontrollereket
1.
1.
crytek
Most nem állok neki keresni de a ms is kapott ilyet? Mert nemrég haknizta végig a világot hogy tűzzel vassal kiirtja a nem saját kontrollereket a gépeiről..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...