Elbocsátások az Eidos Montrealnál, törölték az új Deus Ex-játékot is

  • Írta: zoenn
  • 2024. január 30.
  • Gyászhír
Link másolása
Nem beszélt a levegőbe az Embracer Group, amikor azt mondta, hogy további játéktörlések és elbocsátások várhatóak. Ezúttal az Eidos Montrealnál lengett meg a kasza: 97 dolgozójuknak mondtak fel, és a két éve készülő Deus Ex-játékuknak is annyi.

Az Embracer Group tovább szabdalja a valaha szebb napokat látott játékstúdióit, a korábban bejelentett megszorítások és szerkezetátalakítások ezúttal az Eidos Montreal csapatát érték utol - számolt be róla a Bloomberg.

A stúdió a közösségi médiában erősítette meg a leépítés tényét, mondván 97 embernek mondtak fel különböző területeken. A cég többek között a "globális gazdasági kontextusra" valamint a videójáték-ipar általános feltételeire hivatkozott az Embracer korábban bejelentett tervei mellett.

Ami még inkább elszomorító, hogy a csapat két éve egy új Deus Ex-játékon dolgozott, ami szintén ment a levesbe. A projekt idén lépett volna be a gyártási fázisba, ehelyett az Eidos egy "eredeti" IP-n fog dolgozni a jövőben. Még a 2016-os Deus Ex: Mankid Divided főszereplőjét megszólaltató Elias Toufexis is reagált a hírre: "Megmondtam srácok, hogy ez nem történhet meg." De megtörtént, sajnáljuk!

A svéd konglomerátum 2022-ben szerezte meg a Deus Ex frencsájzt a Square Enixtől egy 330 millió dolláros ügylet keretében, amely során a vállalat megkapta a Tomb Raider és a Legacy of Kain jogait is.

5.
5.
TrishtanAG
#4: A Square-Enix vette meg az Eidos stúdióit annó, tavaly meg az Embracerhez kerültek, ami "kiváló" dolognak bizomyult. Biztos, hogy az új Soul Reaver is ment a kukába,
4.
4.
GAMEROD
Azt hittem hogy az Eidos már megszűnt vagy 10-15 éve, vagy felvásárolták.
3.
3.
silkgoat
#2: Befektetesnek. De aztan az van, hogy nem tudnak egy ferrari motohaztetejen thai fijukurvak hasarol kokot felszivni, csak annyi jott ossze, hogy egy meetingroom-ban nyomjak a kokaint. Ez meg nem tetszik nekik. Most azt hiszik, hogy ha kirugnak mindnekit, akkor majd tobb lesz a penz, mert nem megy el fizukra. Annyit nem ertenek meg, hogy ha nincs kit fizetni, akkor dolgozni sem fog ugye senki. However, nekik nem is cel, hogy jo jatekok jojjenek ki, csak az hogy kijojjon valami, akar fos is csak vegyek az emberek, hogy jovore johessenek mar azok a shemale-es partik a manageentnek :D
2.
2.
crytek
1. Nem értem akkor minek vették meg az ip-t
2. Nem értem akkor miért nem adják el az ip-t..
Senkiháziak kezében van az ipar azt kell mondani
1.
1.
Doomsayer
Szarjanak szivárványszínűt, gyilkosok :S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...