Ne állva várjuk ki a Blooborne remake-t

  • Írta: pandaril
  • 2024. február 22.
  • Gyászhír
Link másolása
Hidetaka Miyazaki nagyon örül, hogy ennyi évvel a megjelenése után is ilyen nagy rajongótábora van a PlayStation 4-exkluzív játékuknak, amit egyébként a FromSoftware csapata is nagyon szeret, a remake-ről viszont nincs hír.

Ha soulslike, akkor FromSoftware, és ha FromSoftware, akkor kevés olyan cím tudhat magáénak, olyan eltökélt, már-már fanatikus rajongótábort, mint a 2015-ös Bloodborne. A kizárólag PlayStation 4-re megjelent játék továbbra is népszerű, de a rajongók számára a mai napig felfoghatatlan, hogy miért nem játszhatnak a játékkal 60 fps-sel, lévén a PlayStation 4 Pro egy évvel később már elérhető volt, és lényegesen nagyobb teljesítményt tudott felmutatni, mint az alapmodell.

Hidetaka Miyazaki az Eurogamernek adott interjúban beszélt a játékról, elárulta, hogy a Bloodborne-t készítő csapatnak is közel áll a szívéhez a sötét, viktoriánus kaszabolás, de az is örömmel tölti el, hogy a mai napig ilyen lelkes rajongótábora van. Viszont nem árult el semmilyen részletet arra vonatkozóan, hogy számíthatunk-e legalább egy remasterre, vagy akár egy remake-ra.

Bár igaz, ami igaz, a Demon's Soulst hozta fel példának, amelynél nem egy, hanem két generációt ugrott a játék, lévén az eredeti PlayStation 3 verzió remake-je a PlayStation 5 egyik nyitócíme volt. Miyazaki az új hardverrel indokolt a dolgot, mivel az akkora ugrást jelentett az eredetihez képest, hogy az egykori megkötések és korlátok teljes mértékben leküzdhetőkké váltak. Ebben teljes mértékben bele lehet látni, hogy a Bloodborne remake majd csak a PlayStation 6-al érkezik, de ez egyelőre nettó spekuláció.

15.
15.
Hoki György
#14: A probléma az, hogy ott sem volt. Magasabb vertexszámú modellek meg jobb textúrák kellettek volna, semmi más. Ehelyett lecseréltek szinte mindent, ami egyedivé tette a kinézetet. Az, hogy nem állna neki rosszul szerintem nem igaz, de ez kifejezetten szubjektív, így ha szerinted nem volt rossz, nem én foglak meggyőzni az ellenkezőjéről - nem is akarlak, nem baj az ha van az embernek saját véleménye.

A Remake legnagyobb baja, hogy félreérti az eredetit, hol nagyon tiszteli és hozzá sem mer nyúlni, hol úgy érzi hogy ő jobban tudja. Véleményem szerint, mindkét területen megbukik.

Ez egyébként a többi a Soulslikera is igaz, amit nem a From csinált, szóval akármilyen csoffadék lett a Dark Souls Remastered, nem akarom hogy mások piszkáljanak egy esetleges Remakebe vagy Remasterbe - ide pedig tök elég egy remaster, mert a BB a mai napig jól néz ki. Csak nagyobb felbontás és unlocked framerate kell neki (ugyanaz az engine, mint a DS3, Sekiro és Elden Ring, szóval nem okozna bajt a váltás, az alapvető 30-as lock a ps4 kezdeti gyengeségei miatt volt amúgy is).
14.
14.
zoli12i
#13: Ez az achivmenent dolog sok mindent nem jelent. Egyfelől benne van a Plusban, másfelől egy irtó réteg cucc sokak számára (sajnos).

A dizájn témára is reflektálva, abszolút nem áll rosszul neki az “új”, sőt. Bár a BB-ben ilyen téren semmilyen változatásra, belenyúlásra nem lenne szükség.
13.
13.
Hoki György
#12: Azt egyáltalán nem mondanám, hogy baromság volt. A Prepare to Die sok szögből jobban néz ki mint a DS Remastered, a Demon's Souls remake pedig lehet hogy szét lett tolva mindenki által, de volt egy nagy csoport, akik kifejezetten utálták. Méghozzá a Demon's Souls rajongói. Sőt, csatlakozom ahhoz, hogy ha dönteni kell az eredeti és a Remake között, a DeS-ből azonnal az eredetit választanám.

A Remake gyönyörű, de vizuálisan köze nincs az eredetihez, dizájn terén. Sokkal generikusabb, az érdekes, klasszikusan japános európai inspirált architektúrát lecserélték egy sima egyszerű európaira, a zene jóval gyengébb, a gameplayhez, amire viszont ráfért volna a csiszolás, nem nyúltak. Szóval adott egy gyönyörű, de generikus kinézetű játék, ami modern mindenben, kivéve a 10+ éves gameplayében, ami mára sokszorosan elavult - főleg azután hogy már a Dark Souls 1 is sokkal jobb gamefeelt ad, mint a DeS Remake, hát még esetleg a DS3.

Egyébként, az lehet hogy szét lett ajnározva, és szépen fogyott, de az achivementek megszerzési százalékai azt mutatják, hogy a játékosok több, mint fele sosem jutott túl a második bosson - Tower Knight. Ez pedig egy dolgot jelent: fogták, megnézték, nehéz volt vagy nem elég gördülékeny, nem jutok tovább, de szép, biztos jó játék, 9/10.
8.
8.
xanatos0911
#5: Ha egy modder (Lance McDonald) meg tudta csinalni egyedul, akkor ez nem kerdes es nem valid kifogas. Plusz, ott van a Dark Souls 3 ami egy evvel kesobb jott ki es nem rendelkezik ilyen problemaval, pedig az engine ugyanaz.
7.
7.
Hubert von Boyler
Mondjuk pont nem Miyazaki dönti ezt el sajnos, mert minden jog a sonynál van ahogy a demon soulsnál is, így nekik nincs már közük ezeknek a címeknek a további életútjára kivéve ha a sony megint felkéri őket, de ugye a demon soulsnál se tették meg, teljesen külön egy másik stúdiónak adtak a remaket hogy újjá építsék az egész játékot a nulláról, és szerencse hogy a Bluepoint volt az mert tényleg kiváló lett, remélhetőleg egy BBot is ők kapnak majd…
6.
6.
zoli12i
#3: A remastered kiadással van a legkevesebb meló. Ha hozzá nyúlnak, akkor csinálják normálisan. Lásd Demon Souls remake.
5.
5.
Trottenbauer
#4: A From azt mondta,hogy a harc 30fps-re van belőve.és ha átraknák 60-ra,ott a kódba is bele kellene nyúlni,azt meg nem nagyon szeretnék.
A DS2.SOTFS-ben is sokszor össze-vissza érzékeli a csapásokat a hatvan miatt.
4.
4.
tyber16
#3: Nálam is első napos vétel lenne! Érthetetlen hogy miért nem kapott minimum egy 60 fps patch-et a ját.
3.
3.
xanatos0911
#2: Nem ertek egyet, a mai napig fake 1080p-ben 30FPS-sel toljak az emberek, van aki raadasul Playstation Now-on keresztul, hogy PC-n tudja jatszani szoval ott a plusz lag is.

4K 60FPS, kicsit jobb effektek es texturak, jobb bevilagitas es arnyekok, 3D hang… aztan csokolom. Ha ez jonne, akkor buszken vallalom, hogy paraszt vagyok es kerem azt a szemmutetet, nem erdekel :) Es hidd el, nem csak en lennek igy… vinnek mint a cukrot es jogosan.
2.
2.
zoli12i
#1: Remasternek semmi értelme. Az amolyan parasztvakításnak jó.
Meg remélem nem a From nyúl a felújításhoz, hisz még sosem csináltak remaket.
1.
1.
xanatos0911
PS5 Pro/PC megjelenés lesz és remaster lesz. Mark my words.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...