A Manor Lords erős rajtot produkált

  • Írta: aronsz
  • 2024. április 26.
  • Megjelenés
Link másolása
Az egyetlen ember által készített Manor Lords megjelenését komoly várakozás övezte, a játék több millió kívánság listára került fel. Az érdeklődést pedig sikerült is eladásokra és játékosokra váltani.

Manapság könnyen elkap a hype egy-egy játékot, vagy filmet. Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy az egyetlen ember által készített Manor Lords is az év egyik legjobban várt címei közé tartozik, amiről mi sem árulkodik jobban, mint az a három millió ember, aki felrakta a megjelenés előtt a kívánságlistájára a játékot.

Április 26-án pedig meg is érkezett a várva várt megjelenés és a játék egyből fel is került a Steamen eladási toplistájára, amit a Hooded Horse (a játék kiadója) több alkalmazottja is az X-en ünnepelt.

Az eladásokon túl a játékosszám tekintetében is kifejezetten jól teljesít a Manor Lords. A SteamDB statisztikái rögtön 88 ezer játékossal indítanak, majd a következő mintavételnél már azt látjuk, hogy a számok bőven túl vannak a százezren. A cikk írásakor 142 ezer ember játszik a játékkal, amivel a 7. helyet birtokolja a legtöbb játékost vonzó játékosok rangsorában.

A játék április 26-án jelent meg Xbox One valamint X/S konzolokra és PC-re. A fenti statisztikák csak a PC-s játékosokat tartalmazzák, valószínűleg az összes játékos még több, főleg mivel a játék elérhető a Game Pass előfizetők számára.

Update! Végül 159 ezer felhasználóval tetőzött a megjelenés napján a Manor Lords. Ez a szám még fentebb szökhet az első hétvégén.

9.
9.
hedzsooo
A demo anno jopofa volt, amikor eloszor elerhetove valt Steamen, toltam en is par napig. Most viszont mar inkabb kivarom h ne EA cim legyen, hanem teljesnek/kesznek mondhato cim inkabb
8.
8.
Obi Wan Kenobi
Nagyon király játék, mindenkinek ajánlom kipróbálásra. Ha kicsit kevésmek tűnik benne a tartalom, tudjuk be annak hogy az egészet 1! ember fejlesztette, és még early access.
7.
7.
Spazz Maticus
Igen, ez egy nagyon jó játék.

Én ugyanúgy jártam tegnap este mint más is itt az érdeklődésként ránézéssel : Pedig most nagyon megfogott a No Rest for the Wicked szintén az elképesztő hangulata miatt, de csak fúrta az oldalam ez a game, és "belenéztem kicsit" amiből az lett hogy odadermedtem a gép elé egy 4,5-órára, és most erős dilemmával küzdök záros idejű szabadidőm beosztásának kérdésében...XD

Én -bár megfogadtam hogy nem teszem és kivárom a megjelenéseket- el tudok néha veszni egy-egy EA játékban, amennyiben mint ebben is megvan az a nagybetűs hangulat faktor ami számomra minden game-ben az elsődleges szempont, minden más utána jön, és ebben aztán megvan...

A zene pedig különösen elbűvölt, főleg akkor amikor -élve a gyanúval- utánanézve megtudtam hogy -ilyen kaliberű címekkel ellentétben- szoftveres emuláció helyett élő felvételeket használ.
Számomra mondjuk a stílusa eleve telitalálat, egyik nagy kedvencem a "medieval music" mind régi, mind új ága keveredik mind klasszikus, mind modernebb "filmzenei" elemekkel. Az "AAA"-kategória minőségét hozza, meg szárnyalja is túl a sok esetben a játék ezen aspektusa, ajánlom külön "szimpla" meghallgatásra is. :)


6.
6.
crytek
#5: Ha az emberek után dobják már nem lesz szűkség a game passra. Ha jól fogy szerintem max 6 hónap azt ki is kerül..vagy előbb, akkor meg még nem lesz teljes.
5.
5.
Doomsayer
#4: Ez igaz is. Miután leírtam a 3-ast egyből gondoltam is rá. Én nem vagyok az, aki EA játékokkal játszik, ha ennyi irgalmatlanul jó kész játék is van. Ahogy mondod, majd ha kész lesz (és akkor is benne lesz tuti GP-ben), akkor lehet vele szösszenteni.

Csak tényleg megnéztem és jó grafika, jó zene, full chill out, tök faja szerintem. Bizonyára komolyan rá lehet zuhanni.
4.
4.
crytek
#3: Ez nagyon egyszerű van ezernyi más game azt majd ha az ember után szórják már a kész játékot elég akkor foglalkozni vele.
3.
3.
Doomsayer
#2: Ja, zsír :)

Most attól tartok, hogy szénné kell ezzel kockulnom magam. Nem tudom, mi lesz így... a többivel, amivel ripityára kell magam kockulni.
2.
2.
crytek
#1: Mindenhol eary access verzió van mivel eleve így jelent meg mindenre

Nem mellesleg most ismét megdőlt az a kamu duma hogy game pass = nincs eladás...Szimplán jó játékot kell csinálni és venni fogják, ez ennyi és nem több
1.
1.
Doomsayer
Egy minimálisan, csak érdeklődésképp ránéztem volna erre, de végül sikerült elolvasnom a cikket, hogy benne van game pass-ben. Hmm, az ilyenek miatt pl jó a game pass. Reggel a kávé mellett rányomtam és rögtön belerottyant egy óra és tök jónak tűnik. Amit nem értek, hogy rendesen az Early Access verzió van GP-ben? Mert nekem holt sicher, hogy az EA verzió van itt. Vagy megint az a megoldás, hogy újraindítani a gépet? XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...