Ultraszéles gaming monitort mutatott be a Philips

  • Írta: pandaril
  • 2024. május 17.
  • Hardver
Link másolása
Az új kijelző szó szerint könnyebb átugrani, mint megkerülni, de nemcsak a 32:9-es képarány szól mellette, a Philips Evnia brandjének új darabja minden téren komoly specifikációkat villant.

Brutális monitort mutatott be a Philips tegnap Amsterdamban, az Evnia 8000-es sorozat legújabb darabját. A keresztségben a Philips Evnia 49M2C8900L nevet kapó eszköz már elsőre ránézésre is rabul ejti a tekintetet, és akkor még a specifikációkról nem is esett szó: 32:9-es képarány, QD-OLED panel, aminek a felbontása 5120x1440, képfrissítési rátája pedig 144 Hz. Ezen felül olyan tanúsítványokat is kapott, mint a VESA DisplayHDR True Black 400 vagy a VESA ClearMR 8000, szóval nemcsak nagyban láthatjuk majd a képet, de kristálytisztán, elmosódás nélkül.

Bár egyértelműen gamer funkciónak számít a magas képfrissítés és a 0,03 ms GtG válaszidő, azok is megtalálhatják benne a számításukat, akiknek munkára kellene egy új kijelző. A monitor az sRGB skálán DeltaE < 2 színhűséget ér el, 10 bites színmélységgel bír és a DCI-P3 skála 99%-át lefedi. Méretéből adódóan pedig ki tud váltani egy dupla monitoros felállást.

Ezen felül DTS hangzást is kapott, valamint Ambiglow-t, és négy USB portot is, sőt USB-C bemenetet is fért rá. Forgalomba májustól kerül majd az ultraszéles monitor, és bár hivatalos magyarországi árat még nem kapott, a bemutatón 999 eurós árral leplezték le.  

 
3.
3.
delphijos
#1: "Én még a 21:9-et sem tudtam soha elképzelni játékra, mert szinte semmi nem támogatja, ami igen az is késve és bugosan általában... "

Te mi a francról beszélsz ? 21:9-ben játszom, kb. minden IS megy. Még olyan régi címhez mint a AC IV is van patch, és semmi gond vele. Az hogy kinek mi a "jó", az ízlés kérdése ( én imádom ) de amit írsz, hogy "semmi se támogatja" az szimplán nem igaz.
2.
2.
DragonBleacPiece
1.
1.
Doomsayer
Én még a 21:9-et sem tudtam soha elképzelni játékra, mert szinte semmi nem támogatja, ami igen az is késve és bugosan általában... akkor mi lehet a 32:9 esetén? Minden esetre nem szidom ezt a monitort, mert biztos jó (de leginkább csak munkára), viszont az a felbontás egy olyan 1440p, amit már csak kb 10% választ el attól, hogy annyi pixelt kelljen megmozgatni, mint egy rendes képarányú 4K-nál, úgyhogy 4080, vagy 4090 kell hozzá alapból.

Ha pedig a valóságot nézzük, hogy ez a gamekapocs.hu oldal a 16:9-es monitoromon 110%-ra nagyítva is kb a képernyő harmadánál egy kicsit többet foglal csak el (mivel függőlegesen vékony) és minden weboldal, valamint a telefonra tervezett, lassan már álló képes videókkal operáló platformok is a felét sem foglalják el egy vízszintesen 16:9-es képnek - ezért szerintem hülye lennék ilyet venni. Megmondom őszintén, inkább a 4:3-hoz, vagy a még jobb 5:4-hez kéne visszatérni, ha a realitást nézzük a napi használat 90%-ban. Játékhoz viszont jó a 16:9 jelenleg - de a szélesebb nem.

Ez tényleg melóra lenne jó, ahol két ablak egyszerre fent lehet, vagy olyan melóra, amikor otthon készíted a zenét és ott szuper, ha vízszintesen szélesen látsz a szerkesztő miatt. Well, ezek közül egyik felhasználáshoz sem kell hdr, dts, amibilight, 144hz, és 0.03ms, valamint ezeket figyelembe véve akkor már egész drága is a kijelző. De akkor mire jó?

Hát persze, mint a mai termékek zöme: ha a szomszédnak (vagy a szomszéd lánynak) akarsz monitort venni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...