Dead Block villámteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2011. július 14.
  • dead block, teszt, x360
Link másolása
Zombik, fegyverek, védekezés, pusztítás, rock’n roll és az Imperium Galactica legendás magyar fejlesztői. Kell ennél több, kérem szépen? Lássuk hát, eme tikkadt nyáron milyen eredményre jutottak a srácok az élőhalottakkal ebben a frissen megjelent árkád alkotásban.

Úgy érzem, a Digital Reality csapata kissé elkanyarodott a tőlük megszokott stílustól, gondoltak egy merészet és belevágtak egy olyan témába, amin belül igencsak nehéz eredetit alkotni. Ha ez volt a céljuk, akkor csúfosan megbuktak, hiszen a Dead Blockban szinte semmi eredeti ötlet nincsen. Olyan, mintha összegyúrnánk a Team Fortress grafikáját, a ma már klasszikusnak számító Call of Duty-féle zombi móddal, majd megfűszereznénk némi Dead Risingot idéző fegyverőrülettel, majd ezt telepakolnánk logikailag értelmetlen QTE-s minijátékokkal, és alá raknánk némi Elvis-muzsikát.


Igaz, nem eredeti, nincsen benne szinte semmi újdonság, de be kell ismerni, piszkosul élvezetes az anyag. Lehetőségünk lesz arra, hogy végigmenjünk az egyjátékos kampányon, ahol időnként kapni fogunk segítőtársakat is a kellemesen megírt A.I.-val karöltve. Illetve adott lesz egy több játékos mód is, ami sajnos csak lokál, avagy egy gép előtt ülve játszható – újabb fekete pont a készítőknek.


A főszereplők nagyon jópofák és mindegyiknek megvan a maga erőssége, meg persze gyengéje is. Célunk minden egyes pályán a tereptárgyak folyamatos szétütése – nyersanyag szerzésének céljából – illetve a fellelhető és átkutatható berendezések gyűjtögetése lesz. Ahogyan haladunk a történetben egyre több típusú, jópofa csapdát állíthatunk a felénk végtelen számban özönlő zombik elé. Karakterenként változó, hogy ezeket milyen hatékonysággal tudjuk alkalmazni. Első szereplőnk a kőkemény arc, szétgyúrt, védősisakos melós, aki legfőképpen védekezésre tudja alkalmazni a kütyüit. Aztán ott lesz majd a jóllakott óvodás, anyuci kedvence kiscserkész, aki legfőképpen a vicces szívatásban nagyágyú. Majd a későbbiek során jön a rendőr csajszi, aki a legkeményebben bánik el minden kedves élőhalottal.


A Dead Block tulajdonképpen egy ügyességi-stratégiai stuff, némi akcióelemekkel megtűzdelve. Alaposan át kell gondolni, hogy a fellelt fegyvereket (hús a radiátorra mely megsüti a zombikat, zenegép, melynek muzsikája halálosan hat az ellenre, televízió, mely elvonja a figyelmüket, stb.) mikor és milyen gyakran alkalmazzuk, ahogyan a védekezésre szánt szűkös számban jelentkező csapdákat (fagyasztó palack, halálos WC a plafonon, mini atombomba) is érdemesebb a nehéz időkre tartogatni. Mikor azonban átkutattuk az egész terepet és megtaláltuk a gitáros erősítő minden egyes alkatrészét, eldönthetjük, hogy megkockáztatunk még némi hentet, vagy éppenséggel angolosan bedugva a gitárt, egy kis gombnyomogatással (amolyan lightos Guitar Hero-módra) lépünk ki a pályából, minden zombinak az agyát szétrobbantva.


A játék élvezetes és jópofa, főleg ha van pár haver, akivel lokálban együtt tudjuk tolni pár kocka sör kíséretében. Tény viszont, hogy hamar meg lehet unni és rövid idő alatt ki is merít mindent, ami a tarsolyában van. Egy próbát megér ebben a nagy nyári pangásban, túl sokra azért ne számítsatok!

26.
26.
metrox95
#19: Lokál multik a legjobbak ember.
25.
25.
Phoenix
Ezt hol lehet letölteni? (és valaki segitene? Mirrors edgében?)
23.
23.
Szbarn
mostanában annyi jó játék jön ki h tuti nem szerzem
22.
22.
Danidius
Jónak ígérkezik a videók alapján.
Valaki nem tudja hogy mikor jelenik meg PC-re?
20.
20.
johnnydick
19.
19.
koffein
lokál multi? Hol élünk emberek a 80as években?
18.
18.
Teuton
#17: Csak a hatost készíti, a korábbiak más stúdiók kezeiben voltak.
17.
17.
l.rics16
#2 a heroes of might and magicket a magyar black hole entertainement csinájja és sztem tekintve hogy már a 6. része jön a magyarok is tudnak jó jatekot csináni
14.
14.
abydos
Amúgy nem véletlenül hangsúlyozom ezeket, mivel kis csapat, ezért egész biztosan sokat bújják a netet, hogy meglássák milyen kritikák érik a játékot. Márpedig google translate-tal könnyedén ide kerülhetnek és higgyétek el, egy ilyen kis fejlesztő csapatnak nem esik jól, ha valótlan dolgokat állítanak bennük.
13.
13.
abydos
#10: Ők a fejlesztők: http://www.candygun.de/company/

Nekem tulajdonnév alapján egyik sem tűnik magyarnak, tehát egyértelműen nem magyar játék..
12.
12.
Mortician
#10: A Digital Reality valóban magyar cég, ebben igazad van, de ők ezt a játékot csak kiadták. A CandyGun fejlesztette a címet.
11.
11.
MistaPriest
szerintem ez egy kiváló játék..
10.
10.
turleysqt
#9: Javíts ki ha tévedek,de a Digital Reality egy magyar cég tudomásom szerint.
9.
9.
abydos
Ennek a játékhoz egyetlen egy magyar fejlesztő sem nyúlt hozzá. Ca$h bácsikám, ezt most benézted ;)
6.
6.
Gurren
nem a Digital Reality fejlesztette, ők csak kiadták.
5.
5.
AnimeWarlord
Hol van az összegző táblázat? nemmintha nem olvasnám el a tesztet.. csak mégis : D
2.
2.
Garfartix
Hát idáig mindig fel voltam háborodva, hogy a " a magyarok miért nem feljesztenek játékot, hisz tök ugyan olyan játékokat tudnának csinálni, mint amilyet mondjuk egy angol vagy amcsi cég!" - Hát most már látom miért nem csinálnak játékot. Mert ilyen idióta ötleteik vannak, mint ez a sz*r
1.
1.
Netsu
Az ilyen villámteszteknél miért nincs pontszám?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...