Warp villámteszt

  • Írta: Ca$h
  • 2012. március 3.
  • villámteszt, warp, x360
Link másolása
A hónapokkal ezelőtt beígért első negyedévi árkádjáték áradat első képviselője tiszteletét tette szerkesztőségünkben. Itt van nekünk a Warp, mely egy kicsit Portal, egy kicsit Metal Gear Solid, fűszerezve egy kis Shadow Complex-hangulattal.

A Cloning Clyde és az Xplosion család óta igazán megtanulhatták volna végre a tudósok, hogy nem érdemes sem emberi, sem pedig idegen lényekkel kísérletezni. De, hogyan is haladhatna előre az emberiség tudása, ha nincsenek ezek a végtelenül bátor és magasan képzett hősök, akik képesek mindent kockáztatni csupán egy falatnyi tudásmorzsáért. Ahogy az esetek többségében lenni szokott, ezúttal is pórul jártak, ugyanis főszereplőnk – eme furcsa és egyben bájos kis űrlény – kiszabadul, és nem kell sok idő ahhoz, hogy visszanyerje összes speciális képességét.


Első körben azt a szerkezetet fogjuk megtalálni, aminek köszönhetően képesek vagyunk nagyjából egy métert előre teleportálni, innen ered a nagyon találó Warp cím is. Idővel rá fogunk jönni, hogy nem csak, hogy portálódni tudunk, de képesek leszünk ezt különböző berendezési tárgyakba ugorva is tenni. Hogy ez pontosan mit is jelent? Röviden annyit, hogy csupán egy gombnyomással megtehetjük, hogy különböző hordókba, védelmi ágyukba, vagy éppenséggel emberekbe teleportálva zavart okozzunk annak kémiai kötésrendszerében. Elég lesz csupán párszor jobbra-balra rángatni a joyt ahhoz, hogy végleges anomáliát okozva hangos pukkanás kíséretében felrobbantsuk a kiválasztott „áldozatunkat”. Ez egy ember esetében például ronda véres foltot tud hagyni maga után.


Célunk természetesen az, hogy kijussunk a hatalmas kísérleti objektumból, számtalan akadályon átküzdve magunkat, melyeknek a legtöbbjét csak többszöri próbálkozásra leszünk képesek végrehajtani. Utunk során gyűjtögetnivalóként kisebbtestű idegen haverjainkat fogjuk összeszedni, akik nagy segítséget nyújtanak abban, hogy képességeinket továbbfejlesszük. Később már képesek leszünk magunkról csaliképet alkotni, vagy éppenséggel telekinetikus adottságainkat kihasználva távoli dolgokat megnyomni, olyanokat, mint mondjuk egy kapcsoló.


A játék grafikája nagyon szép és hangulatos, néha egyenesen eláll majd a lélegzetünk a részletességtől (a távolban úszkáló cápa például döbbenetes hatással lesz ránk). Frissítésképpen lehetőségünk lesz különböző ügyességi kihívásokat teljesíteni, az itt elért pontokat pedig összevetni a haverokéval. Ezeken végigmenni persze nem kötelező, hiszen a hosszú és tartalmas kampány már önmagában is sok-sok fejtöréssel és kontroller-széttöréssel eltöltött órát ígér.


Bár eredeti ötletet nem igazán tartalmaz, a folyamatos akció, fejtörés és lopakodás kellemes kombinációja megspékelve egy kis morbid humorral, és csodás grafikával mindenképpen tartalmas szórakozást ígér. A Warp jól indítja az évünket árkád fronton, és a 800 pontos ára manapság már nem is tűnik olyan soknak. Egy próbát mindenképpen megérdemel!

9.
9.
markoci555
Nekem tetszik, viszont akkor csak ezzel a kis aprósággal lehet lenni?
Mert ott a képen volt még mellette pár szörny de azok akkor csak segítenek?
8.
8.
MoRT2195
#6: Xbox 360-ra február 15-én kijött és kb fél hónap múlva kijön PS3-ra és PC-re is. De amúgy legfelül ott van, hogy x360...
7.
7.
ArrowCross
Egy újabb idióta semmitmondó játék amit meg kell vennem.
6.
6.
oticasi
elnezest lehet hulyeseget kerdezek,de mire jon ki ez a jatek?a tesztbol csak annyi derult ki ,h lelehet tolteni.de honnan es mire?
5.
5.
frenkyboyhun
#1: rohadt ronda de tetszik
4.
4.
MoRT2195
Március közepe-vége fele.
3.
3.
MoRT2195
De lesz PC-re, csak kicsit később.
2.
2.
anadrex
Kár, hogy nem jön pc-re is.
1.
1.
McDuff
Sztem meg elég csúnya a játék,persze csak közelről,értem itt ezalatt,hogy az átvezető animációk borzalmasak Unreal 3.0-hoz képest.
De a játék maga nem rossz,élvezetes,mondjuk én csak a Trialt próbáltam,de 800 pontot is simán megér!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...