Dead Trigger 2 mobilos teszt

  • Írta: zoenn
  • 2013. november 10.
  • android, dead trigger 2, teszt
Link másolása
Zombik alul, felül, elől és hátul. Zombik a konzolon, zombik a telefonon. Mindenhol zombik vannak. Tutira nem lesznek elvonási tüneteid, ha a metrón, vagy a buszon támad hiányérzeted. A Dead Trigger 2 emellett még piszok jól néz ki.

A mobilos fejlesztőket is megcsapta az ihlet: mi lenne, ha az okostelefonokat és a táblagépeket is rothadó holtak árasztanák el. Nem egy világmegváltó gondolkodás, valamivel tehát ki kéne tűnni a mezőnyből. A cseh illetőségű Madfinger Games úgy gondolta, hogy a játékos szívéhez a grafikán vezet az út. Már korábbi mobilos címük, a Shadowgun is a káprázatos külsőségeiről volt híres, a 2012-ben megjelent Dead Trigger folytatása pedig továbbviszi a hagyományokat. A Unity Engine-t használó produktumukat a Tegra 4 grafikus chip tudásának demózására használták a bejelentéskor, de megnyugtatunk mindenkit, hogy egy Adreno 320-as magot használó négymagos készüléken is simát elfut.



Ráadásul egy lukas garast sem kell érte fizetnünk, elvégre free-to-play címről beszélünk, amely iOS-re és Androidra egyaránt elérhető. Közhely vagy sem, de egy titokzatos vírus nyomán a városokat vérszomjas zombik árasztották el, ráadásul nem a lassú, csoszogós fajta, hanem az, amelyik méterekről a nyakadba ugrik. A legfontosabb feladatunk tehát a túlélés, a játékmenet lineárisabb már nem is lehetne, mindenféle közelharci és lőfegyverekkel érvényesülhetünk ebben az apokaliptikus környezetben. A játék használatához mindenképpen internetkapcsolat szükséges - ezt nem árt figyelembe vennünk, nehogy az út közben koppanjunk egy nagyot. A drámainak szánt bevezető animáción nagyokat ásítunk, felmarkoljuk az első fegyverünket, a csavarkulcsot, majd indulhat az intenzív akció.



A gondolkodás fárasztó folyamatát a Dead Trigger 2 leveszi a vállunkról, mindig tudjuk merre kell mennünk, hiszen eltéveszteni sem lehet a célt: a képernyőn felbukkanó indikátor mindig mutatja a megfelelő irányt. Az irányítási rendszer remek és persze szép angol szóval kifejezve casual. Bal hüvelykujjunkkal simogatva a képernyőt haladhatunk előre, hátulra, vagy balra és jobbra, míg a jobb ujjunkkal nézelődhetünk és lőhetjük be az irányt. Meglepően kényelmes megoldás, oldalazni simán lehet, ahogyan célozni is. Ráadásul nem takarják a kilátást mindenféle tolakodó elemek, a HUD minimalista, csak a legfontosabb információkat olvashatjuk el róla. Így csak a pofás grafikára és a vérontásra figyelhetünk. Mert e két szempontból egy csiszolt gyémánttal van dolgunk.



Oké, az első pár szinten különösebb kihívással nem szembesülünk, de később még nagyobb számban támadnak ránk a holtak, s még vártatlanabb helyzetekben. Szerencsére nem fordulhat velünk elő az az eset, hogy nem látjuk a kínosan közel kerülő ellenséget, hiszen egy nyíl mindig megmutatja, hogy merre érdemes forognunk ahhoz, hogy szembetalálkozzunk velünk. Persze sok esetben még ez is kevés. A mordályok elsütése és suhintása bitang egyszerű, ugyanis nem kell vele foglalkozunk: a program magától lő és vagdalkozik, amikor becéloztunk, illetve közel kerültünk a bomló delikvenshez. Vagy túl gyávák lennénk kezdeményezni. Gondolhatjátok, hogy ettől az automatizált funkciótól elveszik a kihívás, pedig egyáltalán nincs így. Bőven elég lesz a tökéletes helyezkedéssel foglalkozunk. A fegyverváltás is gyors, csak a képernyő jobb oldalán lévő ikonra kell kattintanunk.



A történet sajnos később sem indul be, továbbra is sablont sablonra halmoz a játék. Viszont a küldetések gyorsan, pár perc alatt megoldhatóak, így egy rövid kajaszünet, vagy egy WC-zés alatt perfekt zombivadászattal gazdagodunk. Egyes épületekben bajba jutott túlélőkkel találkozunk, akiknek segíthetünk, barikádokat építhetünk, megjavíthatjuk a generátort, vizet vagy üzemanyagot kereshetünk - hitvány és jellegtelen boldogulásuknak megadva ezzel a kezdő lökést. Jutalmul némi fájdalomcsillapítót zsákmányolhatunk tőlük. Szorgos barkácsolással, körülbelül a játék felénél már komplett menedékhelyre tehetünk szert, amely egyfajta hubként működik, itt vehetünk fel újabb küldetéseket. Megfordulunk az USA-ban és Afrikában, a terep tehát változatosnak mondható, de a készítők nem rugaszkodtak el a szabályoktól.  Lesz itt mesterlövészkedés, bázisvédelem a hordákban támadóktól és még több minden.

Tippek és trükkök

Ha nem akarunk valódi pénzt költeni a játékra, nem árt megfogadni a következő hasznos tanácsokat! Ne pazarold a lőszert! Nem véletlenül virít ott a képernyő közepén a franciakulcs ikonja – pár ellenfélnél tökéletesen használható, s közben a skuló sem fogy. Amint lehetőséged nyílik rá, fejleszd a fegyvereidet, hiszen a nehézség a következő szinten még durvább lesz. Nem véletlenül nyílik meg ez a lehetőség. Ne feledd, a fájdalomcsillapítók pár másodpercig lelassítják az időt, mely sokszor életmentő lehet. A főellenségek elleni küzdelmekben mindig lődd telibe a robbanó hordókat! A közelharci fegyverek még több bónuszt adnak: egy-egy lefejezés még több XP-t ad, mintha szimplán képen durrantanák a zombikat. Gyakorolj és tanulj, lehetőleg a legkevesebb sérüléssel úszd meg a harcokat. Regisztrálj a TapJoy-ra, így plusz aranyat kapsz, töltsd le a kívánt alkalmazásokat, s mikor visszalépsz a Dead Trigger 2-be, tiéd a pénz. Utána törölheted a spameket.




 

Maga a free-to-play modell előrevetíti, hogy a gyorsabb fejlődés érdekében némi pénzt is illik beleinvesztálni a játékba, de a rendszer egyáltalán nem tolakodó. Nem fáradunk ki egy idő után, nincs szükség pihenésre (azaz kilépésre). Aranyra viszont annál inkább, ami elég szűkmarkúan hullik, ezzel nyithatunk meg durvább fegyvereket, fájdalomcsillapítókat, gránátokat és más javakat. A különféle munkaállomásokon fejleszthetjük karakterünket és cuccainkat, de ez a folyamat sok pénzt, utóbbi pedig sok időt emészt fel. S mindenkiben ott a kísértés a könnyítésre. A friss fegyverekhez tervrajzok szükségesek, amiket véletlenszerűen dobják az elhullott zombik, sajnos elég ritkán. A Dead Trigger 2 hosszabb távon átmegy grindelésbe, de meg tudjuk neki bocsájtani.



A változatos környezet, a sokféle ellenségtípus és nem utolsó sorban a pazar grafika miatt a Dead Trigger 2 mindenképpen kipróbálásra ajánlott. Minden ötletet láttunk már korábban is, érezhetően nagy hatással volt a srácokra a Dead Island. Ha az olykor piszok nehéz kezdeti futkározás után eljutunk oda, hogy már menedékkel rendelkezünk, a játékmenet is átmegy némi taktikázásba és gyűjtögetésbe, de megijedni nem kell, minden sarkon látványos akcióorgiával szembesülünk. Mert ugye ezért töltöttük le a játékot? S annak tökéletesen megfelel.

A Dead Trigger 2-t az ASUS PadFone 2 készülékén teszteltük, melyet az ASUS Magyarország biztosított számunkra.

 

39.
39.
yorak
...én már újabban nem is adok ki pénzt PC játékokra...minek,,,,? a neten full grafikás online FPS-ek futnak, nem kell telepíteni, istallálni, "steamolni" elég, ha Facebook felhasználó vagy..:)...klikk, és már játszhatsz is, igaz, én asztali gépen játszok, de nem kell baromi erős gépigény ezekhez a free-play-khez...egy jó grafikai kártya, egy duplamagos Intel, vagy AMD proci, meg kb 2G RAM...ennyi...ajánlom még a Contract Wars-t is...:)..ott meg multi módban lehet ölni egymást..:)...
38.
38.
cenxop
Csak addig olvastam ezt a cikket, hogy internetkapcsolat kell a játékhoz.

Elmebeteg barmok ennek a játéknak a készítői! Hogy képzelik azt, hogy folyamatos internetkapcsolat nélkül nem lehet játszani?!

Amelyik játékkal nem lehet internet nélkül (offline módban), egyedül játszani, AZ NEM JÁTÉK, hanem egy RAKÁS SZAR.

A cikkíró helyében én már ez miatt az ok miatt a 8.0 pont helyett kíméletlenül 0.0 pontot adtam volna rá. De ha tetszett is a tesztírónak, 5.0 -tól nem ér többet ez a játék. És a negatívumok közé mindenképpen be kellett volna írni a lepontozás okát, vagyis hogy internetet követel a játék. És a cikkben tévedés is van, mivel itt is csak a lassú csoszogós-sétálós zombik vannak.

Egyébként ha a játék futtatása mellett folyamatos internetkapcsolat is van, akkor az még jobban meríti az akkumulátort, és ha nincs wifi, akkor sok pénzbe is kerül. Tehát mégsem ingyenes a játék...

Szégyen, hogy annak ellenére, hogy ingyenes a játék, még így is tört verziót kell keresni, ami működik internet nélkül. Bár a játékmenet (gameplay) videókat elnézve ez is csak egy gagyi arcade paródiajáték. Semmi komolyság nincs benne. Amit eddig találtam, az egyetlen komoly zombis játék mobilra a Dead Effect.

Csináljatok tesztet a Dead Effect-ről is!
33.
33.
Vopesz
Xperia telefonokra simán rá tudsz szinkronizálni ps3 kontrollert már most is. Bluetoothos egeret és billentyűzetet is a mostani androidos telókra. Tv-re is rá tudod kötni, akár wifivel, akár mhl adapterrel (ez nagyon sok készülék tudja már, simán a micro usb-n keresztül lehet vele csatlakozni, http://www.mhlconsortium.org/productlist/mobile-devices/). Szóval pont ezért tartom hülyeségnek az ouyát is, ugyanaz, mint egy mostani teló, és még abból sem kell a legdrágább.
31.
31.
mestermagyar
#30: Aki nem játszott ps-en, annak mindegy. ;)
30.
30.
Csoki80
#28: Ez nagyon jól hangzik lehetőségként, de a ps gamek, azért ps-en az igaziak.
24.
24.
Gery8922
ha ez így megy tovább tényleg igaza van a microsoftnak hogy ki szál a konzol buliból
ink csinál egy erős okos telót amit rálehet kötni tvre és mehet is a game
23.
23.
crytek
Aki nem szeret telefonon szörtyögni ezekkel,de mégis tetszik neki a game nem kell sopánkodni jön mind a két része pc-re is steam-en!

Szerencsére egyre több mobil cucc jön pc-re!
22.
22.
DollSyndrome
Naponta egy fél órát elpötyög vele az ember. Fejlesztget, pénzt farmol, várja, hogy elkészüljön az új fegyó. A zombik gagyik, a graf kellemes, ingyé van. Egy kalap fos az egész. :)
21.
21.
tupaccc
19. még ha sokan hánynak is a mobilos játékoktól, piacuk óriási, és nagyon jövedelmező... Szerintem ezzel mindent el is mondtam.
Nekem kifejezettül tetszik, hogy az oldal új irányban is nyit, és időnként tesztel egy-két mobilos gammát is.
Ami COD-ot illeti, látszódik benned az elfogultság. Mit segít az, ha a játékot Pc-n, xbox 360-on, ps3, ps4-en, vagy xbox one-on tesztelik??? Az uj gen, és pc-nél majd megjegyezhetik, hogy na itt szebb a grafika emberek. Minden más viszont ugyanaz. A 6GB-os RAM problémát meg se említem.
20.
20.
mestermagyar
#19: Ugye ezt csak viccnek szántad?
19.
19.
Starkiller89
Ide süllyedt a GK, hogy csöves mobilos szarokat tesztelnek le, de egy normális PC tesztet nem tudnak összehozni...hát gratulálok, látom előre, hogy a Ghosts X360 teszt lesz :D
18.
18.
SP4C3F0X
Tőcsetek le egy android emulátort pc-re oszt nyomjátok, de majd ilyenek miatt költünk százezreket telefonra. Ott még talán adatot se kér.
17.
17.
SP4C3F0X
Nevetséges hülyeség. Szeretem a zombi játékokat de nem ebben a formában.
16.
16.
Mr.Dead
Azt írja az Áruház, hogy nem kompatibilis. Frissíteni kéne az op rendszert? És azt hogy tehetem meg?
15.
15.
DON GONDOCS
Mobil játéknak tökéletes. A zombi téma adja magát és ingyen van mi kell még?
Off: Lesz LEGO Marvel Super Heroes teszt?
14.
14.
mestermagyar
#13: Játék-ra venni pont wp-t rossz választás, mert messze le van maradva játék-ügyileg.
13.
13.
adikas
Sziasztok!

Tervezek venni egy Lumia készüléket ami ugye windows rendszerű.
Érdeklődnék a játékok azokra is elérhetőek?
Mert mindig csak androidos címekkel találkozok...
12.
12.
zimonyini
S3 Lte- n kegyetlen szarul fut. Elég vicces
11.
11.
mestermagyar
#9: Akkor 8.3, az mégiscsak gyorsabb. :P Bár nem tudom, a támogatás terén mit tud nyújtani.

Én most fogom leváltani a 2-3 éves huawei s7 slimemet, és a már elromlott blademet a leggyorsabb telefonra, ami a piacon lesz jövő hónapban (xiaomi m3, de nem hinném, hogy ismered :P, s800ab procija van). Az ugyanannyi lesz, mint egy lg 8.3 nagyjából. :DD
10.
10.
kari92
Kijavítom magam.. Nexus 7 II (2013-as)
9.
9.
kari92
#8: Én is arra gondoltam már legelösször is,hogy biztos azért megy a tegra 2-ön is High grafón akadásmentesen,mert tegrára van optimalizálva a game.. :-)
Az Asphalt 8 sajnos csak a legkisebb grafikán fut.. Pl a Modern Combat 4 már az is úgy ment,hogy volt olyan mikor nyögve nyelősen.. Èrtem ezalatt azt,hogy lassan tárazott stb,de valamikor teljesen jól futott... Azt alá is írom,hogy a nagyobb játékok mint pl a gangstar vegas már nem futnak el rajta ezért is veszek majd nemsokára egy Nexus 7-et vagy LG 8.3-at :-) De viszont a Real Racing 3 max grafikán is simán megy! :-)
8.
8.
mestermagyar
#6: Nem csodálkozom, nekem még a régi telóm egy magon 600mhz-n a gta 3-at is vitte, bár akadozva. :D
De azért abban ki kell egyeznünk, hogy a g2 nagyobb felbontáson futtatja a dolgokat. Meg az egy s800, ez meg egy tegrára optimalizált játék, ami legtöbbször tudjuk mit jelent. :/ Asphalt 8 is megy?
7.
7.
kari92
Nálam a tegra 2-ön az új Rayman Fiesta Run is akadásmentesen fut! Az elöbb játszottam azon is! :-) Azt is ajánlom mindenkinek :-D Ja és abba nem lehet grafikát állítani,mert amúgy is gyönyörű! :-)
6.
6.
kari92
#4: Egyik haverom csütörtökön vett LG G2 telót,rárakta a telójára na mondom ez a tabletemen tuti,hogy szarrá fog akadni... Ráraktam a tabletemre és High grafikán ugyanúgy fut ahogy LG G2-ön High grafikán! ;-) És ugyebár a G2-be 4mag van 2,26Ghz-es :-) Érdekes tudom,de ez az igazság! :-)
4.
4.
mestermagyar
#3: Nem biztos, lehet hogy automatikusan állítja be. Nekem a modern combat anno zte bladen ment, de úgy, hogy kb. 1 m-re renderelte le normálisan a cuccokat, a többit távoli tárgynak vette. Ahogy az asphalt-nál is elvileg az van (6 vagy 7).

Persze lehetséges, de a tegra 2 ősrégi már, tehát az már tuti, hogy a tegra extrákat nem kapja meg, ami a dead triggernél lenni szokott.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...