PSN leállás - lezajlott a Sony sajtótájékoztatója

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 1.
  • Hír
Link másolása
A hajnali órákban bizonyára sokan az igazak álmát aludták, ám Tokióban a Sony rövid sajtótájékoztatót tartott a PSN ellen indított támadásra reagálva, illetve az újraindulásról is tájékozódhattak az érintettek. A cég fejesei, Kaz Hirai, Shinji Hasejima és Shiro Kambe bocsánatot kértek a fiaskóért.

Az elmúlt hetek hangosak voltak a Sony online játékszolgáltatását, a PlayStation Networkot ért támadás ügyében. A rendszer a mai napig is parkolópályán pihen, a Sony eddig várt a bővebb magyarázattal és a közeljövőt érintő terveivel. Hirai megnyugtatott mindenkit, a felhasználók hitelkártya-adatainak biztonsági adatai nem kerültek rossz kezekbe. A kártyás fizetési tranzakciót használó ügyfelek száma a PSN-en nagyjából 10 millió embert érint, s összesen mintegy 12 ezer dollárt emeltek le a számlákról. Az FBI nyomozása jelenleg is tart, hogy a behatolókat mihamarabb a törvény elé állítsák.

Hirai-szan

Lássuk milyen új biztonsági intézkedések lépnek életbe a szolgáltatás újraindítása után:

  • Az adatok minél gyorsabban átkerülnek a Sony szervereiről egy új szerverre.
  • Az illetéktelen behatolók gyorsabban észlelhetővé válnak.
  • Továbbfejlesztett titkosítási rendszer.
  • Továbbfejlesztett érzékelő szoftver a hálózaton belüli behatolásokra is.
  • Újabb tűzfalakat élesítenek.
  • Külön vezérigazgatót neveznek ki, kimondottan a rendszer biztonságának figyelésére.
  • A PS3 rendszerét kötelezően kell frissíteni, és a felhasználóknak kötelező lesz megváltoztatni a jelszavukat. Minden változtatást visszaigazoló e-mail keretében lehet érvényesíteni.
  • A Sony azt tanácsolja, hogy az érintett kártyatulajdonosok igényeljenek új kártyát. Lehet, hogy ez kötelező lépés lesz, de még nem biztos.
  • A leginkább veszélyeztetett országokban külön védelmi szolgáltatásokat léptetnek életbe. 
  • Engesztelésképpen a kihagyásért a Sony ingyenes prémium tartalmakat ad a felhasználóknak, 30 napig ingyenes lesz a PlayStation Plus szolgáltatás, a jelenlegi előfizetőknek pedig egy hónapig nem kell fizetniük érte.

A japánok külön felhívták a figyelmet arra, hogy soha nem kérnek ki személyes információkat az ügyfeleiktől. Azt tervezik, hogy fokozatosan indítják újra a PSN-t, és nagyjából egy hónapon belül helyreáll a rend az új fícsörökkel kiegészítve.

Egy héten belül újraindul a regisztráció, az online játék, a letöltött filmek lejátszása, korábban kölcsönzött filmek lejátszása, valamint a PlayStation Home és a chat funkció. Hirai megerősítette, hogy az Anonymous csoport semmilyen módon nem hozható összefüggésbe a legutóbbi támadással, valamint az az NGP és a PS tablet kiadásának ütemtervét sem befolyásolja.

51.
51.
pari45
Még mindíg semmi. :( Állítólag délután 3-tól már lesz. Aztán kitudja... Annyian lépnek fel 3 kor hogy 3:30-ra már össze is omlik a rendszer a sok felhasználótól. XD
50.
50.
ogysamson
49.
49.
ResidentGabor
#48 Sajnos még nem, vagyis nálam még nincsen, pedig már úgy multiznék egyet
48.
48.
mrtke
Sziasztok!
A PSN már elindult már, vagy még várat magára?
47.
47.
danez11
#41: tudom, hogy csak "buborékos" trófeákat kapok, mert a borderlands így megvolt, de ezis bőőőőőőőőven elég, amit kapunk :P
45.
45.
Zieg
azt nem tudja valaki hogy a DC universe előfizetés meghosszabbodik e? már mint a szünet alatti idővel, mert azért majdnem 2 hét kiesett és így hogy havidíjas a dolog kicsit azért fusztráló lenne ha az csak úgy ugrana.
42.
42.
klemid
#40: "A KÁRTYÁS fizetési tranzakciót használó ügyfelek száma a PSN-en nagyjából 10 millió embert érint, s összesen mintegy 12 ezer dollárt emeltek le a számlákról."

Ez az előfizetőkártyára vonatkozik.
41.
41.
NECROSMOKE
#39: Ne számits olyan sok cuccra :) Az csak 1 ps one gém, 2 minis, 2 dynamic theme,1 vagy 2 PSN géme amihez szoktak lenni trófeák is és 1 full ps3-as gém de csak triál,1 órát játszhatsz vele,igaz kapsz trófeákat is de be vannak egy buborékba téve és amig meg nem veszed teljesen addig nem tudod uploadolni a trófeakártyádra.Ebben az egészben az a kibaszás,hogy a full ps3 triált csak azon az useren használhatod amelykről letöltötted :P (de csal a full ps 3 triált,a többieket bármely useren használhatod)
Amugy már nagyon várom.
40.
40.
Vopesz
Lehet én vagyok értetlen, de ezt nem értem. "a felhasználók hitelkártya-adatainak biztonsági adatai nem kerültek rossz kezekbe" aztán "összesen mintegy 12 ezer dollárt emeltek le a számlákról." Szóval mi? Hogy emeltek le zsét, ha a biztonsági adatok nem kerültek rossz kezekbe? Vagy én értelmezek itt valamit nagyon félre?
39.
39.
danez11
jee 30 ingyen plusz ? király :D erre azért vártam mondjuk

ami a jeészóváltoztatást illeti kapják be, mert nekem volt egy frankó jelszóm az összes acchoz, mostmeg kapok vmi megjegyezhetetlent.... :(
38.
38.
Early
#37: bocs rossz linket adtam meg :D itt van az amit akartam : http://www.youtube.com/watch?v=-xCdW39dz1g
37.
37.
sherex
#36: hát ha a saját oldalam annak számít XD
36.
36.
Early
Itt van 1 kis kedvcsináló. :) http://www.youtube.com/my_videos_edit?ns=1&video_id=-xCdW39dz1g&next=%2Fmy_videos
35.
35.
Mathia$
Jól van Sony, csak így tovább! Remélem megtalálják ezeket a patkányokat...
34.
34.
kevinbutler
#13: Egyik accountom e-mail címe nekem is megszűnt de most gyorsan újracsináltam.
32.
32.
koffein
szóval, akkor megint csak igérgetés volt a cross game chat...
31.
31.
Mortis
Ezek legtöbbjét már rég meg kellett volna lépniük. Jobb később, mint soha...
30.
30.
..::RoLiSoAp::..
#20: hát ja elég érdekes lesz =D többmillióan remegve ülnek a tv előtt és percenként próbálnak majd feljutni a netre. kicsit nagy káosz lessz. aztan jön az üzenet hogy túlterhelés miatt lekapcsolták a netet pár napra...
29.
29.
Apostol360
ugye mondtam h lesz kellő kárpótlás :),bár sajnos most egy szünet hullámnak vége :(...tavaszi szünet,érettségi szünet...
27.
27.
Vukk18
akkor jövöhétöl lehet onlajnon jatszani 3-tól?
26.
26.
KenyeresB
#16: Hát még úgy egy éve, amikor regisztráltam, megadtam az emailcímem, meg ugye a kamu amerikai hotel címét, aztán azóta megszüntettem azt az emailcímet, az account számára meg úgy látszik tök mindegy volt. Csak emiatt a balhé miatt nem tudom hogy lesz...
25.
25.
Bumbi_King
Áhh pont a store?? Nekem csak az kéne most mert elvagyok a dirt 2 single-vel meg AC:Bro'-val de a store az kéne pár dlc miatt. Nah mind1 legalább lesz egy kis online móka végre :D :D
23.
23.
shatterhand
#19: az pont,hogy még jó ideig nem fog menni
22.
22.
pari45
Attól omlana most össze a rendszer hogy mindenki ráveti magát XD
21.
21.
killzone2
Hát remélem a DC Universe-nél is megkapom a kimaradt időt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...