Adatvédelmi tájékoztató

Az adatvédelmi tájékoztatóról

  • Az alábbi adatvédelmi tájékoztató célja, hogy átfogó információkkal szolgáljon a HWSW kiadványa, a Gamekapocs.hu adatvédelmi elveit illetően.
  • A Gamekapocs számára kiemelten fontos a felhasználók személyes adatainak védelme, azokat különös körültekintéssel kezeli és tárolja.
  • A Gamekapocs adatvédelmi elveit úgy alakítottuk ki, hogy azok megfeleljenek az Európai Unió Általános Adatvédelmi Rendeletének (a General Data Protection Regulationnek, vagyis a GDPR-nak).
  • Amennyiben bármilyen kérdése vagy észrevétele merül fel a Gamekapocs által tárolt személyes adataival, vagy magával a tájékoztatóval kapcsolatban, keresse meg adatvédelmi felelősünket az adatvedelem@hwsw.hu e-mail címen!
  • Az adatvédelmi tájékoztató utoljára 2018. május 25-én frissült.

Az adatkezelőről és az adatfeldolgozókról

Az adatkezelőről

  • Az adatkezelés a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság meghatározása szerint “az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet, például az adatok gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők rögzítése”.
  • Az adatkezelő pedig “az a személy vagy szervezet, aki/amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja”.
  • A Gamekapocs által tárolt személyes adatok adatkezelője a Gamekapocs kiadója, a HW SW Számítástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Bt. (1012 Budapest, Attila út 117., cégjegyékszáma: 0106730269, adószáma: 20613491-2-41).

Az adatfeldolgozókról

  • A Gamekapocs a munkája során úgynevezett adatfeldolgozókkal működik együtt.
  • Az adatfeldolgozás a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság meghatározása alapján “az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése (függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől)”.
  • Az adatfeldolgozó pedig “az a személy vagy szervezet, aki/amely az adatkezelővel kötött szerződése alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – az adatok feldolgozását végzi”.
  • A Gamekapocs a következő adatfeldolgozókkal működik együtt:
      • Adverticum Zrt. (2040 Budaörs, Fodros u. 37/a)
      • Facebook, Inc. (1 Hacker Way, Menlo Park, 94025, USA)
      • Gemius Hungary Kft. (1053 Budapest, Szép utca 5. I. em. 2.)
      • Google, LLC (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA)
      • RackForest Kft. (1116 Budapest, Sáfrány u. 6.)
  • Az adatfeldolgozók nem rendelkezhetnek szabadon a feldolgozott személyes adatok felett.
  • A Gamekapoccsal együttműködő tengerentúli adatfeldolgozók feliratkoztak a Privacy Shieldre.

A Gamekapocs által gyűjtött személyes adatok

A regisztráció során gyűjtött személyes adatok

  • Amennyiben regisztrál a weboldalunkra, személyes adatai jutnak el hozzánk. A megadható személyes adatok egy része opcionális, ahogy ezt a regisztrációs folyamat során fel is tüntetjük.
  • Az alábbi táblázat a kezelt adatok céljáról és az adatkezelés jogalapjáról ad áttekintést:

A kezelt adatok

Az adatkezelés célja

Az adatkezelés jogalapja

felhasználónév, e-mail cím

regisztráció

az érintett hozzájárulása

név, becenév, lakhely, születésnap, nem, mobilszám, honlap, iskolák, munkahely, konzolazonosítók, kedvenc dolgok

közösségépítés

az érintett hozzájárulása

felhasználónév, e-mail cím

hírlevél kiküldése

az érintett hozzájárulása

 

  • Regisztráció: a Gamekapcson történt regisztrációja után kommentelhet, írhat blogbejegyzéseket és levelezhet a többi olvasóval az oldalon. Az adatait addig tároljuk, ameddig Ön meg nem kér bennünket, hogy töröljük őket.
  • Közösségépítés: opcionálisan egyéb személyes adatokkal is kiegészítheti a profilját, hogy ezáltal a Gamekapocs közössége jobban megismerhesse Önt. Az adatait addig tároljuk, ameddig Ön ki nem törli őket, vagy meg nem kér bennünket, hogy töröljük őket.
  • Hírlevél kiküldése: heti kétszer összefoglaló hírlevelet küldünk ki a Gamekapocs híreiből és cikkeiből. A személyes adatait addig használjuk erre a célra, ameddig Ön le nem iratkozik a hírlevelünkről.

Az oldal látogatása során gyűjtött személyes adatok

  • Akkor is eljuthatnak személyes adatai a Gamekapocshoz, amennyiben pusztán meglátogatja az oldalunkat.
  • Az alábbi táblázat a kezelt adatok céljáról és az adatkezelés jogalapjáról ad áttekintést:

A kezelt adatok

Az adatkezelés célja

Az adatkezelés jogalapja

IP-cím, felhasznált szoftverkönyezet

a szerverünk biztonságos üzemeltetése

az adatkezelő jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges

 

  • Biztonsági okokból végzett adatgyűjtés: a portál látogatása során a szerveren biztonsági okokból rögzítjük az Ön kapcsolatának jellemzőit: számítógépének IP-címét és az Ön által használt szoftverkörnyezetet, valamint látogatásának időpontját, és a megtekintett oldalak címét. Ezeket az adatokat elektronikus formátumban tároljuk szerverünkön, 30 nap elteltével már csak aggregált, egyéni azonosításra alkalmatlan formában, a lehető legnagyobb műszaki biztonság mellett. Az adatokat csak jogerős bírósági megkeresés esetén adjuk ki. Az oldal üzemeltetése során adatfeldolgozói munkát végez a Rackforest Kft.

A kapcsolatfelvételről:

  • Adatai eljuthatnak hozzánk úgy is, ha felveszi velünk a kapcsolatot, esetleg elektronikus formátumban iratokat küld meg nekünk, melyeken a személyes adatai is szerepelnek. Munkatársaink a tudomásukra jutott információkat a legteljesebb diszkrécióval kezelik, nyilvánosságra hozataluk, továbbításuk harmadik félnek az Ön hozzájárulása nélkül nem történhet meg. A személyes kapcsolatfelvétel során nem csak az adatvédelmi törvényt, de a Magyar Újságírók Szövetségének etikai kódexét (különösen a 8. paragrafus 2. bekezdését) is szem előtt tartjuk.

A cookie-król

  • Látogatása során cookie-kat kaphat weboldalunktól; a cookie-fájlok arra hivatottak, hogy javítsák az oldal böngészésekor tapasztalt élményt.
  • Az alábbi táblázat a főbb cookie-típusokat és azok funkcióit részletezi:

A cookie-k típusai

Az egyes cookie-típusok funkciói

működéshez szükséges cookie-k

ezek a cookie-k alapvető weboldal-funkciók működéséhez szükségesek

analitikához szükséges cookie-k

ezek a cookie-k teszik lehetővé, hogy mérjük a felhasználóink aktivitását és ezzel javítsuk az oldal minőségét - a mérésre Google Analyticset használunk

 

  • Felhívjuk a figyelmét, hogy a cookie-k elfogadása nem kötelező, azokat a böngészőjén keresztül letilthatja, és törölheti is.
  • Amennyiben nem szeretné, hogy a Google Analytics mérni tudja, használja a Google által kiadott böngészőkiegészítőt, amellyel valamennyi weboldalon tiltani tudja a szolgáltatást.
  • Felhívjuk a figyelmét, hogy az analitikánk teljes mértékben anonim, a mérések alapján nem lehet megállapítani az Ön személyazonosságát!
  • Hirdetéskiszolgálás közben az Adverticumtól és a Gemiustól is kaphat cookie-kat - felhívjuk a figyelmét, hogy ezek remarketingre alkalmatlanok!
  • A böngészés közben olyan működéshez szükséges cookie-kat is kaphat, amelyeket nem a Gamekapocs, hanem egy külsős (third-party) szolgáltató helyez el a gépén - ilyen például a Facebook. A böngészőjében külön is letilthatja a third-party cookie-kat.

Amennyiben támogatásra van szüksége:

  • Amennyiben bármilyen kérdése vagy észrevétele merül fel a Gamekapocsnál tárolt személyes adataival, vagy magával a tájékoztatóval kapcsolatban keresse meg adatvédelmi felelősünket az adatvedelem@hwsw.hu e-mail címen!
  • Önnek joga van bármikor tájékoztatást kérni arról, hogy a Gamekapocs milyen adatait tárolja, illetve milyen adatvédelmi preferenciáit tartja nyilván. Amennyiben kérdése van, az e-mail címe alapján beazonosítva két munkanapon belül igyekszünk válaszolni rá.
  • Önnek joga van tiltakozni, vagyis jelezni, hogy mely adatait nem kívánja megadni nekünk. Amennyiben az adat nem szükséges szerződés teljesítéséhez vagy a Gamekapcsot érintő kötelezettségek teljesítéséhez, igyekszünk eleget tenni a kérésének két munkanapon belül.
  • Önnek joga van töröltetni magát (illetve igény szerint bizonyos adatait) a Gamekapocs adatbázisából, az erre vonatkozó kérésének is két munkanapon belül eleget teszünk.

Kapcsolódó weboldalak: