iPad 2 - egy Apple-konzol előfutára lehet?

  • Írta: InGen
  • 2011. május 1.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Apple egyre növekvő népszerűségét látva évről-évre felmerül, hogy a cég előbb-utóbb beszáll majd az otthoni konzolok piacára is. A szakértők szerint ehhez már szinte mindene megvan a cégnek, így egyáltalán nem kizárt, hogy a következő generációs konzolháború háromról négyszereplőssé bővül.

Most éppen egy hardverekkel foglalkozó külföldi oldal spekulált arról az iPad 2 tesztelése közben, hogy vajon miért növelte a cég ilyen drasztikusan a teljesítményt két generáció között. Az iPad így is abszolút uralja a piacot, látszólag tehát semmi oka nem volt rá az Apple-nek, hogy alkalmazástól függően akár hétszeres sebességet produkáljon az új hardver.


Hogy az oldalt idézzük, két feloldása van a szituációnak: "A cég vagy végleges uralomra akar törni a mobiljátékok piacán azzal, hogy kombinálja a már létező és páratlan fejlesztői támogatását egy nagyon durva hardverrel, vagy pedig az iPad 2 az első lépés abba az irányba, hogy az iOS kiterjedjen szinte mindenre: mobilra, MP3-lejátszókra, tabletekre, és később otthoni játékkonzolokra."

Egyes tippek szerint az Apple a többfunkciós, TV-re csatlakoztatható set-top boxok piacán keresztül próbálja mindezt megvalósítani, amivel már próbálkoztak a múltban. A cég rendelkezik elég tapasztalattal, profi zenés- és videós szolgáltatásokkal, illetve játékfelhozatallal ahhoz, hogy sikerrel járjon.

48.
48.
dareal
#47: nem mondod? csak a méret miatt a leírt felhasználás során kényelmesebb a tábla, mint egy okosteló/pda. én is írtam, hogy ha valaki nem tudja használni, annak badarság. de másnak ne akarja bemagyarázni, hogy ő sem tudja mire. mert ugye az volt az állítás, hogy használhatatlanok, példákat kér. kapott.
47.
47.
Giggsy
#46: Oké, és most tudod mit csináltál? Leírtál egy nagy tudású PDA-t. Az említett funkciók 90%-at már évekkel ezelőtt is tudták a Windows-t futtató PDA-k. Semmi baj ezzel, tényleg lehetnek szituációk mikor hasznosabb, mint egy laptop, vagy netbook, de egy átlag felhasználónak nem éri meg.
A nagy gond az, hogy az Apple úgy viselkedik, mintha az iPad-del feltalálták volna a spanyolviaszt holott csak gyártottak egy túlméretes PDA-t, a sok fanboy meg beveszi ezt a szemérmetlen reklámdumát...
43.
43.
thernielle
#42: Nagyon jó példákat hoztál, és én most meg is erősítelek egy gyakorlati alkalmazással: a feleségem egy ruhamárkánál üzletvezető, pontosan az általad említett munkafolyamat lerövidítése, egyszerűsítése miatt vesznek iPadeket az üzletbe. Ennyi. Lehet a sártaposó túrabakancsa tele mindenkinek az Apple-lel (nekem is van egyébként, személyes rossz tapasztalat), de kétségtelen, hogy nagyon is van helye ennek a szarnak a piacon.
41.
41.
p3ti
#24: Had kerülgesse :) legalább még jobbat akarnak csinálni hogy felülmúljanak még 1 konkurens céget :)
39.
39.
dareal
#38: tehát nem az ipad-ról, hanem, hogy annak alapjai alapján jöhet egy konzol. ergo az ipad fikázás itt felesleges, egy nem létező termékről (ami jelenleg pletyka) butaság véleményt alkotni.
38.
38.
Jah, lehet hogy van értelme bizonyos embereknek, de itt egy jövőbeni konzolról volt szó...
37.
37.
dareal
#36: vagy mennyivel egyszerűbb egy dwg rajzot így fél kézben tartva nézni, mint a notit kényelmetlenül magaddal vinni és annak támasztási pontot keresni. ráadásul egy tabletnél bekapcsolod és nézed, nem kell várni boot időre, stb.
egy eszközt tudni kell használni, ha nincs rá szüksége az embernek, akkor valóban felesleges pénzkidobás, csak nekem ne akarja senki se bemagyarázni, hogy nekem mivel könnyebb dolgozni.
31.
31.
Quent1n
#30: A hszed első részével egyetértek de avval nem, hogy nincs értelme az iPadnek. Oktatásba, kereskedelembe pl. nagyon is van helye. Praktikus kis eszköz. Lehet, hogy nem egy óriási lyukat töm be de van létjogosultsága. Csak nem az átlagembernek aki villantani veszi.
30.
30.
Giggsy
#25: Hát öregem te tényleg nem vagy százas... Bárki bármi rosszat szól az imádott márkádról annak lóf... a seggébe?
Elmondjam mi a bajom az Apple-lel? Hogy indokolatlanul drága és mégis azt sugározzák, hogy neked ez kell, mert annyira menő és trendi és stb... Miért kétszer drágább egy Macbook mint egy hasonló tudású HP? Megbízhatóbb? Nem. Designosabb? Igen. Akkor miért fizetsz ki annyit? Hogy legyen egy alma a géped fedelén? Rohadt sznobizmus az egész. Ilyen ez az iPad dolog is. Veszel egy nagyranőtt PDA-t ami valójában semmire nem jó. De mivel alma buzi vagy benyeled a reklámszöveget, veszel egyet és vered rá a nyálad, hogy mennyire nagy vagy amiért neked van ilyen. És miért mondom, hogy az iPad semmire sem jó? Drágább mint egy laptop, gépelni nem tudsz rajta, gyakorlatilag olyan mintha lenne egy okostelefonod ami túl nagy ahhoz, hogy zsebre vágd.
És még mielőtt jönne valami okos, hogy a fejemhez vágja, azért szidom, mert nincs rá pénzem, elárulom, hogy lenne, csak gyakorlatias okból nem adok ki pénzt hogyha azonos minőséget olcsóbban megvehettek, illetve ha ugyanazért az összegért jobbat kaphatok.
29.
29.
Yami
Bill Gates vs. Steve Jobs
http://www.youtube.com/watch?v=qHO8l-Bd1O4
28.
28.
gyurcio
#6: off:Hali!Nekem egy iphone 3gsem van,amit 65ezerért vettem használtan.Nem vagyok 1 gazdag gyerek(98as suzuki swiftem van),de nem érzem magam divatb*zinak ahogy te mondod.Ennyi pénzért nem 1 androidos teló van a piacon amit próbáltam és nekem az iphone sokkal jobban bejön.Másokat fikázni könnyű de ha mögénéznél a dolgoknak és apple cuccot használnál rájönnél mekkora böszmeséget mondtál.on:Ha az Apple megjelenne a konzolpiacon az új versenyhelyzetet termtene,és a többi gyártót is nagyobb erőbedobásra kényszeritené,ergo mi userek is csak nyernénk vele.
27.
27.
bernyi
Én sem bírom az Apple-t, de azért kíváncsi vagyok, mik jönnének rá exclusiveként.
Bár ugye UE 3, már van az ő platformjukra, így elég sok minden megjelenhetne, de mégis mik, Angry Birds 3D-ben?
26.
26.
Ra1D3n
#25: Hihetetlen mennyire primitív megszólalások hangzanak el egy ilyen hírnél... Amúgy Csiki1128 pártját fogom. Inkább egy komoly laptop komoly dolgokra, semmint egy tablet majomkodásra. Egyszerűen az én igényeimet nem tudná kielégíteni...

Másrészt, hogy a hírhez érdemlegesen hozzászólhassak. Szerintem Nem lenne jó, ha 4 főre bővülne a konzolok száma a következő generációban, mert akkor már több felé kell fizetnie az embernek, ha kíváncsi az ember a másik konzol exkluzív címeire. Túl sok költség lenne, és emiatt nagyon kényelmetlen lenne. A mostani 3 fős generációval nincs gondom, mert ebből csak 2 érdemleges(mivel az én felfogásom szerint a Wii egy felkapott vicc... Mellesleg a Rayman széria nagy sajnálatomra Wii-re költözött a nyulas baromságaival, ami miatt külön fekete pontot adok neki...). Egy az eleje és a vége, remélem nem bővül a konzolok palettája 3-ról 4-re...
24.
24.
szcsaba1994
#1: Szerintem pár Microsoftos fejesgt a szívroham keringetni, ha megtudnák, hogy az ősellenség, apple konzolt készít.
22.
22.
shatterhand
#21: sztornó, elnéztem a választ
elnézést!
21.
21.
shatterhand
#19: akkor olvasd el miről írtam, mert ez most nem jött be
20.
20.
Dresa
Vajon megférne e még egy Konzol a piacon? Erről szól a hír emberek!
Bár ahogy elnézem a sok felesleges konfliktust...
Nekem már csak valami RPG - stratégia hiányzik nagyon a tabletekről, meg a telókról, mint a Heroes of MM v. a Disgaea v. vmi hasonló, ami tartalmasan hosszú távon lekötne és lenne benne kihívás is... de egyenlőre csak az Angry B és hasonlókat ismerem
19.
19.
Sogi
15: tud mms-t, tud videót felvenni, videóhívásra is képes, igaz nem cserélhető a memóriakártya, de minek cserélgetni, amikor az első generációs legalapabb verziója is 8giga. úgyhogy haver, ez most nem jött be
18.
18.
kukac450
16.
16.
Apostol360
#15: a kő strapa bíróbb...
15.
15.
Skyer
Jól szemlélteti a véleményemet és az igazat az appleről - http://game.stiffy.ch/wwwstiffy/wp-content/uploads/2008/09/stone_vs_iphone.jpg
:D
14.
14.
shatterhand
csak a játékokat nem kéne fényezni benne
másik oldalon egy blogba tökéletesen leírták,hogy mennyire túlhype-olt az egész
13.
13.
Pigsy
Az iPad 2 sok tekintetben már most is egy konzol, elég csak megnézni ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=PjgP5eNM2sY
12.
12.
Speper
Azért illetik ilyen negatív hozzászólásokkal az Apple-t, mert ma ez a divat. Gratulálok ezeknek! És ahogyan már előttem is leírták, aki kicsit is ért hozzá, az tudatosan választja az Apple-t, ha minőséget akar! Steve Jobs egy érdekes figura, egy őrült zseni, aki kiválóan vezet egy kiváló céget...
11.
11.
steve 18
ez kurva jól hangzik!! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...