Skyrim - újabb részleteket tárt fel a Bethesda

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 3.
  • Hír
Link másolása
Todd Howard egy friss interjú során eddig soha nem hallott vagy olvasott információkat osztott meg a Gameswelt magazinnal, s mivel az év egyik legdurvább szerepjátéka van készülőben a Skyrim személyében, ezért a rajongók a legapróbb morzsáknak is örülhetnek. És bevalljuk: mi is örülünk.

Heveny lustaságunkak tudható be, hogy nem szerkesztjük be szépen, folyamatos, egybefüggő szövegkörnyeztbe az új információkat, csupán felsorolásszerűen nyújtjuk át nektek a The Elder Scrolls V: Skyrim eddig még nem hallott újdonságait.

  • Kicsit sarkít az a korábbi információ, miszerint immáron sehol nem lesz töltési képernyő: nos, ez nem vonatkozik az öt nagyvárosra, mivel ha ezekbe belépünk akkor bizony malmoznunk kell pár másodpercet.
  • Lesz rasszizmus és faji konfliktus, elsősorban a nordok és az elfek között.
  • Az alkímia néhány apró változatáson ment keresztül.
  • A játékban található kazamaták csaknem fele nem lesz olyan nagy, és végig lehet rajtuk szaladni körülbelül 15 perc alatt. Másik felül hosszabb, több órás felfedezést tesz lehetővé. Valamint lesz pár eposzi nagyságú, még több órás alvilági utazással kecsegtető is.
  • Találkozunk nekromantákkal is a játék során.
  • A Nine Divines és a Daedrák benne lesznek a Skyrimben, melyek közül néhány egyedi küldetést is ad.
  • Lesznek mammutok, őzek, szarvasok és nyulak is a vadvilágban. A fejlesztők eltökélt célja az volt, hogy a valóságban is megtalálható lényekkel gazdagítsák a világot, a nagyobbak fészkében találunk számos egyedi cuccot is.
  • A mammutok egyébként előfordulhatnak az óriások közelében is.
  • A közeljövőben a Bethesda újabb lényekről rántja le a leplet.
  • A Crafting képesség keretén belül megkülönböztetünk páncélkészítést, favágást, bányászatot, főzést és bőrkészítést is. Ezek nem minijátékok lesznek.
  • Néhány crafting skill, mint például a főzés külön menürendszert is kap.
  • Minden élelmiszernek megkülönböztetjük a nyers vagy főtt változatát.
28.
28.
danez11
#26: szülinapomom :)
11.11.11.
27.
27.
Extol
#26: Nézd meg a trélert, ha láttad még 1x nézd meg, ha akkor sem derül ki akkor addig nézd míg rá nem jössz, annyit segítek hogy a legutolsó pár másodpercben találod a választ.
26.
26.
SSJ Gábriel
Valaki tudja hogy ez mikor is fog megjelenni?
Szerintem ez lesz az év játéka.
25.
25.
Skyer
#24: Hehe.. miért, a morrowindben, hogy volt? :D Jó igaz írtad, hogy dark elf voltál mindig, akárcsak én, de még Vvardenfellen minket is utáltak, mert nem a szigeten születtünk, hanem valahol Morrowind más táján - és így hoztak minket Vvardenfellre. Először ott is rühelltek, de miután megmentetted a kis seggüket, egyből alázatosabbak lettek.
Szóval itt is valahogy így lesz.
24.
24.
vytros
#11: Mer a való életben amúgy nem hasonlóan megy? :D

Amúgy rasszizmus eddig volt a Morrowindben, ott a Dunmerek utáltak mindenki mást, aki nem volt Dunmer, vagy ha az volt, akkor azért utálták mert nem oda született. Aztán még Oblivionban mondták előttem, a Khajiitokat meg aaa...basszus, elfelejtettem a nevüket, szóval nálam is csak gyíkok maradnak, pedig faszák ők is xD

Azonban Skyrimben nagy gondba leszek, mert mindig dark elfekkel megyek, akkor itt most hogy a francba fogom faszántosan megmenteni a világot miközben mindenki utál aki abba az országba tartozik?
23.
23.
Extol
Remélem nem olyan lesz mint falloutnál, az fos volt
22.
22.
Extol
Én a karakter készítő részre lennék kíváncsi most nagyon
21.
21.
Daetnas
Egy hallás után leírtam angolul az idevágó részt, lehetnek benne hibák:

"They're just kinda like fun little diversions.They're not even mini games, you click on, and your guy does it. Some of those will open up menus. Like when you want to cook, okay here's all the food you have, here the things you could make. So not only do we have raw versions of all the meat, we have cooked versions of all the meat."

És így tovább
20.
20.
Daetnas
Ezt a Crafting képességes dolgot benéztétek szerintem.

Ugyanis azt mondja, hogy ezekhez NEM tartozik képesség (skill).
Amihez tartozik: Alchemy, armorer , enchanting.
19.
19.
Berencsit
na ezt a "kis" időt már kivárjuk, addigis érdemes felújítani a gépeket.. mert a régi vasak nem fogják vinni az hótziher. :D
18.
18.
AnimeWarlord
17.
17.
Split
Égkoszorú hm? Szar! Egy szar! Undordító (a tény, hogy még nem jelent meg... :'( )
16.
16.
zsizsi
Remélem többet megtudhatok az argonianokról imádom őket <3 xD
15.
15.
Skyer
Áhhh, pedig pont a kedvenc fajomat fogják utálni.. Nem baj, akkor is dark elf assassinnal megyek majd! Legjobb kaszt ugyanis :D
Olyan messze van még :(
14.
14.
LtGlove
Csak a craftingot úgy csinálják meg, hogy legyen is értelme. Nehogy aztán az egész játék során 3 fegyvert, páncélt stb. használjunk, mert épp nincs jobb és se venni, se készíteni nem lehet jobbat.

Azért a Minecraftingnál komplexebbre számítok. :)
13.
13.
LtGlove
#9: Engem az annyira nem idegesít. Már négy éve ugyanaz a gépem van és eddig minden futott rajta. XBOX360 :)
12.
12.
hedzsooo
#5: Azt meghiszem, nekem is ! ;-D Most mar en viszont nem olvasom rola a hireket, reszleteket, mert magam akarom felfedezni ezt a SKYRIM-ET es a MASS EFFECT 3-at is majd ! ^^ :-D

NAGYON DURVA LESZ, EGESZ TELEN KOCKULNI FOGOK EZZEL A 2 RPG-VEL !!! XD Snowboardozni azert majd eljarok picit, ha lesz szep nagy ho, mert mar szeretnem megtanulni rendesen... ^^
11.
11.
dareal
#6: a fajok közti nézeteltérés szerintem annyi lesz, hogy elf-ként nord-ok között mászkálva azok csípős beszólásokkal élnek majd, netán 1-1 kereskedő nem szolgál ki, vagy drágábban adja a termékeit. valamint az útonállók esetén egy nord nem megy neki egy nord-nak (vagy kevésbé), egy elf-nek meg kérdés nélkül nekimegy.
10.
10.
Eltiron
BTW: ha csak fele olyan jó lesz (nem hinném:)), mint az Oblivion, akkor is 3 évet fogok játszani vele :D
9.
9.
Eltiron
#1: Engem is ez idegesít a legjobban, bár ezt általában csak a megjelenés előtt pár héttel szokták kidobni.
8.
8.
princeps27
#6: rasszizmus már az oblivionban is volt, ott azokat a gyíkokat nézték le nagyon

hosszú kazamaták, ezaz:D
6.
6.
Mortis
Innen onnan azért érezhető, hogy szedegetnek ötleteket, de ez nem bűn. Csak még tovább fokozza a játékélményt. :)
A rasszizmus érdekesen hangzik. Kíváncsian várom a megvalósítását. A töltőképernyő engem sosem zavart(ha nem kell hosszú perceket várni). Az élővilág is nagyon hangzatos. Mamutlovaglás lehetséges lesz vajon? :) A dungeon-öket sosem szerettem, de eddig mindig kibírtam őket. Remélem itt sem lesz másképpen. A craft-ok pedig jól hangzanak. A bányászkodás pont az izmos nord-oknak való, akikkel általában játszani szoktam. :D

Egyszóval: IDŐGYORSÍTÁST!
5.
5.
Noozi
Meg lesz a téli szórakozásom :)
4.
4.
erasmus
Nem tudom egy single player rpg-ben mennyire életképes ez a craftingolás. Már a alchemyvel is annyi felesleges dolgot legyárt az embert de csak nem adja el mert még jó lehet majd valamikor valamire :) [mondjuk minden rpg-ben így van nálam]
Akkor most még jön hozzá a bányászat, stb.
Viszont majd a modderek mostmár nem egy kazamatába teszik le a kész páncélt hanem csak a leírása lesz ott meg majd, hogy milyen anyagokat szerezzünk be hozzá, azok külön helyeken, jó hosszú küldetéseket lehet majd csinálni mire kész lesz az áhított gyönyörűen kinéző páncél ,vagy fegyver.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...