Három lemezen érkezik az xboxos L.A. Noire

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 6.
  • Érdekesség
Link másolása
A Rockstar Games vadi új detektívjátéka igen terebélyesnek ígérkezik, ahol a világ hatalmas, a bűntények hossza és a MotionScan technológiával rögzített 400 színész adatai már nem férnek el egyetlen kétrétegű DVD-n, a Microsoft konzolján. Az L.A. Noire dobozában tehát három lemezt fogunk találni.

Nem lehet megítélni elsőre a játék minőségét abból, hogy hány lemezt foglal el - emlékeinkben él még Xbox 360-on máig csúcstartó Lost Odyssey, mely nem kevesbb, mint négy korongon terpeszkedett. A Rockstar Games megerősítette, hogy az L.A. Noire puszta méreténél és a kínált tartalmánál fogva három lemezen fog érkezni, míg PlayStation 3-on egy darab, egyrétegű, 25 GB-os Blu-Ray diszken.

Tény, hogy a bűntények hosszúak és a felvonultatott, több mint 400 szerepő arcát aprólékosan, a MotionScan technológia segítségével készült a játék, ezért nem ismertek kompromisszumot a fejlesztők e téren. Jeronimo Barrera a cég megmondóembere így nyilatkozott:

"Ahhoz, hogy el tudjuk mondani a játék történetét, mindig is az volt a terv, hogy egyrétegű 25 GB-os Blu-Ray és három Xbox-lemezt foglaljon magában. Ez lehetővé tette, hogy erős fő történettel és kellő minőségű extra tartalommal tudjunk szolgálni, amit mindig is szerettünk volna."

A Rockstar még nem árulta el, hogy pontosan hány órát tudunk kisajtolni az L.A. Noire-ból, de ha abból indulunk ki, hogy a GTA IV egyetlen lemezen érkezett, akkor jelen darab háromszor hosszabbnak ígérkezik annál. Persze ez nem így lesz, ám a MotionScan technológiából fakadó adatmennyiség nem egy összecsapott munka érzetét kelti. A fejlesztők megígérték, hogy a lemezcsere nem lesz zavaró, mivel akkor következik be, amikor a történet is némi szusszanásnyi pihenőt tart. A játékot úgy alakították ki, hogy újabb eseteket göngyölhetünk fel a fő történet végigjátszása után a soron következő DLC-kben.

Végül nézzétek meg a legújabb "így készült" videót:

23.
23.
Mortician
#22: Feltelepíteni feltudod a játékot, de az már a fejlesztőkön múlik, hogy ezzel kiküszöbölik-e a lemezcserés megoldást. Alapvetően kell a lemez telepítés után is, viszont így kíméled a lemezt, a meghajtót és gyorsabban is tölt a játék.
22.
22.
gogolbordello2
Nem vagyok járatos az XBOX-os,cuccokba,szóval lehet,hogy hülyeséget kérdezek,de nem lehet feltelepíteni a játékot a HDD-re,hogy ne kelljen a lemezt cserélni?
A választ előre is köszi.
21.
21.
Vopesz
Engem sosem zavart a lemezcsere, mivel nem 10 percenként kell cserélgetni, elviselem, hogy 10 óra után meg kell mozdulnom :)
20.
20.
dzsiádzsó
#18: Te milyen buta vagy !

:) de többi rakjunk a brt a boxba sanyi fan is elég vicces, még mindig nem értik miért kell ennek a játéknak 3 lemez, ahogy azt sem hogy ps3 játékaik már bőven ráférnek egy DL lemezre mire elérik a torrent oldalakat...
19.
19.
Raidermeister
Hát igen Blu-Ray lemez jobban használható a boxnak is kéne valami újítás mer nem lesz elég hely a játék dobozában.
18.
18.
shatterhand
de ez a 3dvd elég dúrva:))
a lost planet2-t is így kellett volna kiadni, nem megvágva és akkor nem húzta volna az ember a száját,hogy fél játékot adnak csak ki (ugyanis 50%át kivágták a boxos verza miatt)
17.
17.
shatterhand
#4: én se láttam még olyan videót aminél ne szúrna szemet a grafika
DE!
Ez is olyan,hogy ennél a játéknál pont nem a poligonokat fogom nézni. Nem mondom,hogy szép, de azért nem is ronda. Meg ott a remek sztori, remek arcmimika, sztem a szavatosság is okés lesz, meg a város mérete is.
Egy feltúrbózott Mafia2, egy kis heavy rainnel (vagy fahrenheittel)....a többféle szál miatt.
16.
16.
Noel Ryyka
Nem hinném, hogy a motionscan ennyyire jelentős lenne a helyigény szempontjából. Tök mindegy, hogy a szereplőt - és annak arcát, egyéb testrészét - hogyan hozták mozgásba: hagyományos animációval vagy akár motioncapture adatok felhasználásával. A készítéskor lehet, hogy sok adat volt annak a 30 kamerának a képe stb, de a végén a lemezre ugyanazt égetik rá.
15.
15.
vincze1211
Hát én nemtom.Ha csak abból indulok ki, hogy a GTA 4 szépen nézett ki(bár nem volt túl hosszú), akkor ugyan azt megcsinálhatták volna ezzel is.3 lemezen nemtom mi extrát fog majd nyújtani.Amúgy meg tény, hogy Bill Gates kiokoskodhatna vmit erre, mert a játékok egyre több helyet fognak foglalni és a Microsoft még nem nagyon hallat arról, hogy a közeljövőben kiadnák az új box-ot.De nekik biztos megéri így is, emrt nem csinálnák.Nah de mind1.Attól még kíváncsi vok a game-re.Nem tűnik rossznak így elsőre.De majd egy pár óra játék után nyilatkozok csak :D
14.
14.
amd33
#13: Nah azért ez kicsit dúrva 120 ft kb egy dl dvd amit én szoktam venni persze 25-ös packban...
13.
13.
tjames
#6: Leginkább a wareznak szar ez, mert lassan nem fogja megérni kiírni, mert az elhasznált lemezek ára majdnem eléri az bolti verzió árát. Merthogy a bolti ár nem növekedhet az adathordozók alapján. :)
(persze most sarkítottam, de értitek a lényeget...)
12.
12.
strike19
Következőleg Final Fantasy XIV. lesz 14 lemezen.:D
11.
11.
Sakee
Használni fogja az új formátumú lemezeket? Mert akkor +1 giga ráfér még :)
10.
10.
galmat
Amúgy szerintem az MS lazán kiadhatná Blu-Ray-el az xbox-ot idén. A PC-s játékoknál is megoldották, hogy volt cd-s meg DVD-s kiadás is egy időben. Bár ha őszinte akarok lenni, akkor a következő generációig nem fogják ezt meglépni.
9.
9.
galmat
#7: Szerintem meg, mivel történet vezérelt játék, mondjuk az első x fejezetnél az 1. lemez van benne, mikor eljutottál a játékban a x+1. fejezetig, ott meg kéri majd, hogy tedd be a 2. lemezt. Az engine, a város nyilván ott lesz minden lemezen, de a karakterek, a plusz helyszínek, hangok, átvezető animációk és minden egyéb, ami csak bizonyos küldetésekben jön elő, csak a egy lemezen lesz rajta.
8.
8.
Mivel úgyis mindenki előtelepíti (kivéve az arcadosok, ők megszívták :), szóval nem lesz semmilyen csere-bere... A játékkal kapcsolatban nekem is vannak fenntartásaim, valahogy nem akar összeállni az egész, szóval baromi kíváncsi vagyok!
7.
7.
dzsiádzsó
Ó nagyon örvendünk neki, ezek szerint mind3 lemezen ugyanaz lesz felírva, hogy az is tudjon játszani akinek nincs HDD-je, remélem felmásolható lesz, és csak a plusz tartalom.
Persze ez az egész technológia a motion scanre épül, így érthető, hogy nem volt kompromisszum. Azért a motion scan (amit tényleg szép, és a legjobb amit láttam, de) elavult technológia nem kellett volna bele, helyette láttunk már más fejlesztőnél is zseniális arcmimikát, egy lemezen...
6.
6.
keiji maeda
fejleszthetne már a microsoft az xboxnak picit nagyobb lemeztárolót mert kicsit pocséklásnak tartom hogy 3 lemezt kell írni , biztos tudna ő is
5.
5.
LAZLOW20
A MotionScan az tényleg gyönyörüen mutat a játekban viszont a grafikánal szerintem kompromisszumokat kellet kötniük (gondoljatok csak a GTA 4 25 FPS -el futtot és néha még lassabban) és elakarták érni hogy a jatek optimalisan gyorsan fusson,de ettöl azért még nem annyira nem rossz a grafika ,de tényleg nem egy GTA szintü.De ettöl függetlenül nekem is must have PS3 on.
4.
4.
#2: Na végre valaki! Nem csak én vettem akkor ezt észre. Agyon lettem oltva egy korábbi hírnél, amikor szóvá mertem tenni a furcsa grafikát. Mindenki leugatott, hogy nem az a lényeg, hát persze hogy nem, de akkor is valami nem stimmel vele :D Nah, lényeg, hogy nem vagyok egyedül.
3.
3.
Game Fan
jópoén volt elismerem.. :D
2.
2.
aruha
valahol találtam egy ilyen amatőr gameplay felvételt,hát az irányítás szép,a kocsik szépek,de a grafika...hát nemtudom.. a GTAIV-nél jóval gyengébb lett..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...