Az Atari eladja a Champions Online fejlesztőit

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 18.
  • Biznisz
Link másolása
A népszerű szuperhősös MMO fejlesztői "megszüntetik tevékenységüket", s így a Cryptic Studiost eladósorba taszítja az Atari - jelentette be tegnap a kiadó. A kereseti jelentés szerint a csapat már március 31-én lehúzta a rolót, és bizonytalanul néz jövőbeli sorsa felé. Állítólag nem a várt módon muzsikált a játék.

Az Atari jelentése szerint a Cryptic megszüntette önálló tevékenyéségét március utolsó napjával, de a kiadó továbbra is támogatja a fejlesztőcsapat égisze alatt született játékokat, valamint szeretné terjeszteni is a San Francisco-i bázisú studió jövőbeli termékeit.

A Champions Online további munkálatait az Atari Neverwinter Nights-játékaiért felelős csapat vállalta magára, legalábbis a tervek szerint a közeljövőben az ő feladatuk lesz az újabb tartalmak generálása.

Az Atari indoklása szerint tovább szeretnének terjeszkedni az alkalmi és a mobilos játékok felé, ám a korábbi stratégiák szerint cégük nem hozta azt a bevételt, mint amire számítottak. Megállapították, hogy a külső fejlesztések nagyobb rugalmasságot teremtenek a változó piacon, s erre szeretnének összpontosítani.

A Champions Online a közelmúltban vette fel a mikrotranzakciókra épülő ingyenes modellt, csupán az apróbb kiegészítésekért - mint az Adventure Pack - kell fizetniük a játékosoknak, de ezen felül számos tárgyat, kelléket lehet vásárolni szuperhőseinknek a Cryptic C-Store-jában.

Ha valakinek szüksége van egy rutinos MMO-fejlesztő csapatra, s jutányosan szeretne hozzájutni, jelentkezzen az Atarinál. Köszönjük!

5.
5.
Levike01
Én játszom és 22es vagyok. Demonrobot a nevem és tüzes vagyok.
4.
4.
SSJ Gábriel
Én ha már szuperhős és ha már online akkor DC universe online!
De nincs olyan gépem hogy fusson rajta...
Ezért várom a super hero squad online-t. :)
3.
3.
SsjCsoki
Közületek senki nem játszik a Champion Online-al?? KÉne pár társ :D
2.
2.
Wackor
amikor olvastam a címet hirtelen rabszolga kereskedelem jutott eszembe de azért sajnálom őket
1.
1.
Motig
sajnálom őket mert jó game a champion(bár tény azért a micro rendszert kicsit leszabták... az irányzatossal együt.)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...