Újabb malőr tarkította a PSN helyreállását

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 19.
  • Érdekesség
Link másolása
Tegnap kiderült, hogy az esetleges támadók megpróbálhatják megváltoztatni más felhasználók jelszavát, a PSN jelszó resetelő oldalának hibás funkcióját kihasználva. A jelszóváltoztatás kőtelező, e nélkül nem lehet újra igénybe venni a PlayStation online szolgáltatásait. A hibát már kijavították.

Nem lennék a Sony helyében ezekben a napokban, pedig már kezdett úgy tűnni, a japánok fellélegezhetnek, játékosaik minden jel szerint nem pártolnak el tőle, mikor tegnap újabb veszélyes hiányosság ütötte fel a fejét a rendszerben. Ennek kihasználásával ugyanis ellophatóak más felhasználók személyes adatai, számlaszámai a hivatalos PlayStation weboldal félkész bejelentkezési funkcióját kihasználva.

Mint minden játékos, aki újra használni szeretné a PlayStation Networkot elsőként resetelnie kell a régi jelszavát, ám az elkerülte a figyelmüket, hogy ezt esetleg olyan felhasználók is megtehetik a helyükben, akiket nem feltétlen jóságos identitás vezérel. Mivel a leállás közben vélhetőleg nem változtattuk meg lakóhelyünket, sem pedig hitelkártya számainkat, így azok bárki kénye kedvére hozzáférhetővé válnak, ha pedig valaki ismeri a felhasználónevünket, e-mail címünket és születési dátumunkat, könnyűszerrel megváltoztathatja a jelszavunkat. A korábban ellopott adatbázisból ezekre nevetve rájöhettek.

Nem tudni pontosan, hogy eme harmadik "támadás" során hány személy érintett, ám ezúttal a Sonynak szerencséje volt, hogy idejében észlelte a hiányosságot.

Patrick Seybold szinte azonnal reagált az újabb malőrre a hivatalos PlayStation Blogon, és elmondta, szó sincs hackről, és a Sony már kijavította a hiányosságot. Ám ez azzal járt, hogy ideiglenesen leállították a PSN és a Qriocity jelszómegváltoztató oldalát, azon felhasználók, akik még nem tették ezt meg, jelen pillanatban webes felületről nem érhetik el a funkciót, használják inkább a PS3 konzolon belüli lehetőséget.

Remélhetőleg a Sony hamarosan javítja a kérdéses URL-t.

21.
21.
westcoastsiderz
#14: raidermester akk ott az lehet a gond hogy feltörték mert nekem három userem van különböző nemzetiségüek és a 3. amerikai és annál is nekem pont ugyanez a hiba error-ozik.hát sztem probáld meg azt hívj föl egy konzolboltot azt ott megmondják mi is a szitu akk a ps3-al.
20.
20.
westcoastsiderz
#16: lehetséges az a hiba hogy ezt adja ki neked:ur password is not valid plz use email address on ur pc na sztem itt azt kell hogy föllépsz a email címedre és ott kapsz erről egy értesítést levélbe hogy már megváltoztathatod.
19.
19.
Early
Müködik a webes jelszó válltoztatás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18.
18.
SilentHun
#17: Csak PS3 gépen engedi,bisztonsági okok miat.Mert nemkér jalszóváltáskor semmiféle bisztonsági kérdést.Ez pc-n veszélyes lehet a Account-ra.ezért nincs
17.
17.
Vurgi
"azon felhasználók, akik még nem tették ezt meg, jelen pillanatban webes felületről nem érhetik el a funkciót, használják inkább a PS3 konzolon belüli lehetőséget." Valaki magyarázza már el, hogy ezt hogyan lehet annak, akinek csak a webeset engedi!?
16.
16.
kistopci
Én nem tudtam megváltoztatni a jelszót valami hiba van :S
15.
15.
Vurgi
#13: de nekem maga az a weboldal szart be, ahol lehet megváltoztatni a jelszót...
14.
14.
Raidermeister
13.
13.
Raidermeister
nekem se http://www.youtube.com/watch?v=E-MO9l_lkBw
12.
12.
Vurgi
Akkor úgy néz ki, hogy csak nekem nem megy... :S
10.
10.
Jinbobo
Nekem sincsen semmi gebasz, minden tökéletesen működik. De jó lenne ha azok a hülye hackerek végre abbahagynák a szórakozást.
9.
9.
mark825
nekem sincs gondom akinek meg van megszivta. Ez van
8.
8.
még 3 órája is azt irták neten, hogy psn hacked again xD
szar ügy gyerekek, szerintem nem fog az május végéig menni szotyi.
kétszer se mondom, hogy ez terelés ahhoz hogy az új fw-t meg tudják törni.
de az már biztos, hogy valakik agyát nagyon felkúrta a szotyi a magatartásával, hehe
7.
7.
shooter1234
#5: nálam sem, mivel nincs psem. :P
6.
6.
Vurgi
De akinek nem jó a webes, az hiába próbálja meg a PS-en keresztül, mert azt csak annak engedi, aki már töltött le valamit Store-ról... Szóval szopás... :/
5.
5.
Mathia$
#2: "se nem van" = sincs

Am nálam sem jelentkezett semmiféle probléma.
4.
4.
arhatati
#2: Ja, egyetértek :)))
3.
3.
KenyeresB
Megoldás: az életben nem adom meg sehol a bankkártyaadataimat. Innentől aztán változtatgassák, ahogy akarják.
2.
2.
ogysamson
Nálam se nem van baj! :)
1.
1.
BloodyDeath
Én még a legelején megcsináltam gond egy szál se legalább is nálam XD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...