MGS: Rising - nem tér vissza Raiden szinkronja?

  • Írta: InGen
  • 2011. május 23.
  • Pletyka
Link másolása
Az egyszeri halandó azt gondolná, hogy ha készül egy játék, aminek teljesen Raiden áll a főszerepében, akkor a fejlesztő vagy a kiadó első dolga lesz felkeresni a karakter korábbi szinkronhangját adó színészt, hogy lezsírozza vele a dolgokat. Nos, úgy tűnik, hogy a Rising esetében nem ez a helyzet.

Raiden karaktere a Metal Gear Solid 2-ben mutatkozott be, ahol váratlanul átvette a játék főszereplőjének pozícióját Solid Snake-től. Utálta is mindenki, mert Snake-kel ellentétben ő egy folyamatosan rinyáló, enyhén biszexuális beütésű figura volt. Ha magyarul akarnánk mondani, akkor egy bu*i*rudi volt, na.

Az angol szinkronhangját már ekkor is Quinton Flynn szolgáltatta, aki visszatért a Metal Gear Solid 4-ben is, ahol Raiden látványos átalakuláson ment keresztül: keményarc nindzsává változott, mi pedig megszerettük.


Ezek után azt gondolná az ember, hogy a Metal Gear Solid: Rising kapcsán, ahol abszolút Raiden a főszereplő, a Konami első dolga volt felkeresni Flynnt, hogy újra adja hangát a karakterhez. A színész elmondása szerint, azonban ez még a mai napig nem történt meg: "Teljesen a sötétben tapogatózom, nem kapok választ, nem tudom, mi a helyzet. Semmilyen formában nem kerestek még meg, fogalmam nincs, mi történik. Próbáltam kideríteni, hogy mit terveznek, de nem tudtam választ szerezni."

Flynn elmondása alapján már régóta várja, hogy megkeressék őt: eddig abban reménykedett, hogy a fejlesztők el voltak foglalva a játék más aspektusaival, s lassan eljutnak majd hozzá is. Elképzelhető, hogy a Konami mást szeretne a főszerepbe került Raiden szinkronjának? Vagy pusztán csak elfelejtették a dolgot?

17.
17.
kebi90
Tudomásom szerint sok része csak Snake-el foglalkozik, most végre itt a jó öreg Raiden. Mindenesetre várós, PC-re természetesen. :)
16.
16.
Mathia$
#14: Látom lusta voltál elolvasni a hsz-em... ezeket direkt nem említettem meg.
Persze szép volt tőled, hogy utána néztél. Hátha valakit pont ezek közül valamelyik fogja érdekelni.
15.
15.
Trishtan
#14: Ezek spin-offok, nem fő részek...
14.
14.
Grand Hustle President
#12: Metal Gear Solid (GBC)
Metal Gear Acid (PSP)
Metal Gear Acid 2 (PSP)
Metal Gear Solid Portable Ops Plus (PSP)
Metal Gear Solid Mobile (N-Gage)
Metal Gear Solid Touch (iPhone)
13.
13.
Hubert Cumberdale
#12: Te aztán csíped a gammát :D Amugy kösz az infokat. Ez az új rész annyira bejön. hogy már érdekelnek a régi részek is. :p
12.
12.
Mathia$
#1: Nincs szarrá bonyolítva a sztori, a játék nem nehéz, harmadjára pedig jövőre lesz 25 éves a sorozat! Ezalatt 7 nagygépes és 2 kézikonzolos rész érkezett ami a sztorira koncentrál és lényeges, továbbá 3-4 más Metal Gear játék amiknek köze nagyon nincs ezekhez.
Nagygépes címek:
Metal Gear - 1987 - MSX
Metal Gear 2: Solid Snake - 1990 - MSX2
Metal Gear Solid - 1998 - PS1 (2004-ben kapott egy remaket Gamecube-ra, MGS: Twin Snakes néven)
MGS2: Sons of Liberty - 2001 - PS2 (2003-ban felturbózott Substance változat PS2-re PC-re és XBOX-ra)
MGS3: Snake Eater - 2004 - PS2 (2006-ban felturbózott Subsistence változat PS2-re)
MGS4: Guns of the Patriots - 2008 - PS3

Kézikonzolos címek:
MGS: Portable Ops - 2007 - PSP
MGS: Peace Walker - 2010 - PSP

Nos ezek lennének amelyek kiteszik a főszálat.

A MGS4 mindent elmagyaráz, illetve az 1 meg a 3 ami játszható anélkül hogy kihagytál volna egy másikat. Angol tudás kell hozzá és máris megtudod mitől a világ legjobb játéka! Addig pedig ne is merd még egyszer fikázni, ha pedig nem érdekel, akkor menj és építsd le magad coddal online! (Amiből 2003 óta minden évben jön új rész...)

#3: A MGS3 és a Twin Snakes is játszható emulátorral PC-n: 8800GT, 2GB RAM és 2 de inkább 4 magos proci kell hozzájuk minimum. Természetesen a '87-es és '90-es részek meg elmennek ma már bármin :D

#5: PAL verziókon eddig nem volt rajta, valszeg most sem lesz. Eredetinek pedig inkább az angol szinkront lehet nevezni, ugyanis a Japánban ellenben az Angollal folyamatosan cserélődnek a szinkronszinészek

#7,9,10: teljesen igazatok van :)
11.
11.
Guwrovsky
#10: Aláírom!
Sztem is irgalmatlan játék, még úgy is, hogy tavaly játszottam vele legelőször!
10.
10.
Griewer
#1: Aki arra nem veszi a fáradságot, hogy a világ egyik legjobb játékát végigvigye mert régi, azt csak sajnálni tudom :D
Az MGS1 a mai napig alázza a megjelent játékok felét.
9.
9.
Dresa
#1: Én erre csak annyit mondok h utána lehet járni!! Én spec kihagytam a 4.részt ps3 hiányában, amit tervezek pótolni, mindenesetre ha kijön a Rising és kell hozzá az előtörténet el fogom olvasni a wikin, mert még olvasva is szórakoztató!!
Amúgy meg ez legalább nem egy olyan játék, amiből évente jön ki egy új rész valami fals sztorival, hanem komoly és mély tartalma van!
8.
8.
Dcrysis02
#6: Ha dobnak mellén egy MGS-szerű Wheatley-t akkor nem is bánnám. :D
7.
7.
Folti90
#2: Plussz ott vannak a sima Metal Gear részek, és a Database-t ingyen le lehet tölteni ha valaki nem vágna valamit:) Amúgy sztem az angol szikron epic volt az összes részben, remélem, hogy azért Flynn lesz "a hang"!!!
6.
6.
Slik
lehet néma lesz mint a portal 2-ben a csaj :)
5.
5.
tundra
Az a lényeg, hogy legyen rajta a lemezen az eredeti japán hang.
4.
4.
InGen
#3: Igen, az első kettő megjelent, és a Rising is meg fog.
3.
3.
Hubert Cumberdale
Az előző részek közül jelent meg valamelyik pc-re? (bocs, ha hülye kérdés, de nem vágom)
2.
2.
InGen
Nos, úgy gondolom, hogy a 13 év leforgása alatt megjelent kemény 4 darab rész, még azért nem nevezhető 10000 részes sorozatnak.

Van olyan játék, amiből feleennyi idő alatt háromszor ennyi folytatás jön ki :)
1.
1.
Lordnekroseth
Ezzela sorozattal az a baj hogy nem elég hogy szarrá van bonyolítva a story. És gyakorlás nélkül kurva frusztráló és nehéz a játék. Ha kihagysz akár egy részt is a 10000 részes sorozatból mégjobban szart sem éresz belőle...és nemhiszem hogy sok játékos majd 10 éves első résszel akarna bíbelődni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...