High-end PC-ként támad fel az Amiga

  • Írta: zoenn
  • 2011. június 29.
  • Érdekesség
Link másolása
Az amerikai Commodore USA cég azt tervezi, hogy a C64-hez hasonló módon feltámasztja a kultikus számítógép brandet, az Amigát is, csúcskategóriás PC-ként. Rögtön három különböző modellt kínálnak azok számra, kiknek a régi név kellemes emlékeket ébreszt.

Az Amiga szó spanyolul barátnőt jelent, a készítők évtizedekkel ezelőtt ezzel próbálták meg sugalni azt, hogy egy barátságos számítógépet készítenek. A klasszikus gépet 1982-ben kezdték el fejleszteni, s az első fecske, az Amiga 1000 1985-ben látott napvilágot, hatalmas sikert aratott világszerte, egészen 1994-ig fejlesztették a gépet.

A Commodore USA jóvoltából a név nem veszik el, elmondásuk szerint "elegáns és stílusos" csúcskategóriás PC-k felett vírít majd az Amiga név. A típusjelzések utalnak majd a retro gép számozására is: 1000, 2000 és 3000. Az első, egy kisebb méretű egységet takar, némileg szerényebb hardverfelépítéssel, igazi barebone PC, míg a 2000-es már elég nagy ahhoz, hogy hét bővítőkártyának adjon helyett, valamint egy ATX tápegységnek és egy ATX alaplapnak, az optikai meghajtóról már nem is beszélve.

Érdekes, hogy a 3000-es egy középkategóriás, szerényebb képességű gépet takar majd, mégis a cég úgy nyilatkozik róla, hogy "erős alapot biztosít az összes kreatív szórakozási igényeinknek".

Pontos árról és megjelenésről nincs infónk, viszont üdvözítő, hogy a C64 után egy igazi nagyágyú tér vissza a piacra.

24.
24.
L4z4
Miért nem adják ki újra az Amigát? Én új vasként simán megvenném ma is, ahogy a rajongók többsége, és nem vagyunk kevesen. Sőt, a C64-et is! Ma már csak emulátoron játszom újra a kedvenc játékokat, és amiket akkor nem tudtam megszerezni. Az eredeti gépek már nagyon régiek, sok lehet velük a baj. Úgy már nem lenne ugyanaz, hiszen ezek a gépek tökéletesen működtek. Nem is értek a szereléshez, meg időm sem lenne rá. De ugyanazt, mai, új kivitelben, simán! Annyit kéne rajtuk változtatni, hogy nyilván nem floppy, hanem hdd, ssd, vagy akár pendrive, vagy memkártya (64-hez) lehessen a progiknak. Vennék, mint a cukrot! Progi meg van a neten amennyi csak kell és újra beindulna rá az újak írása is.
23.
23.
KopyAti
#20: Hogy tovább vigyem a gondolatmenetedet, hisz én is amiga fan voltam;
A felsorolásból kihagytad a nagy DEMO partykat!!! Istenem! Több száz lemezem volt csak demokkal tele! Ejj be' szép ídők voltak! ;)
22.
22.
winhate
ez mar nagyon régi hír. Amugy semmi köze az AMIGA -hoz szartalicska hoki pc lesz a gépben. Nyugodtan mondom ezt 3 Amiga m van ebbol 1ik házba van szerelve mindenféle jóval ja és müködik tökéletesen a ma is!
20.
20.
FrankBlack
Nekem megdobban a szívem, ha ezt a szót látom: Amiga. nekem személy szerint nagy kedvenc volt: 500-as, 1200-as, aztán bele 8MB-os RAM bővítőkártya, majd PowerPC card, természetesen közben vinyók lettek rákötve, persze először még csak a lemezek, meg a nagy lemez cserélgetések a játék betöltése közben. Nagy fan voltam. Egészen 2000-ig kitartottam az Amiga mellett. Azt bánom csak, hogy akkor eladtam. Milyen nagy lenne manapság is náha elővenni. persze van emulátor, de az nem ugyanaz. alig vannak akik emlékeznek még azokra az időkre szerintem (legalábbis akik még mindig ilyen gamer oldalakon mászkálnak, és még mindig nyomják a game-eket ezerrel).
19.
19.
Lordnekroseth
Matt megjegyezném hogy egy igazi felső kategóriás gép az min 300k nál kezdődik és biztos hogy, nemhogy fél évig biztos jó mindig minden max beállítással, de legalább 3-4 évet kibír. Persze 5 évet MAX beálítással nembír ki, de nemlessz probléma még utánna sem ha kicsit lejebb húzod.

Az pedig hogy elavul fél év után és cserélni kell nem igaz. AZ a pc sek rémtörténete. Nekem a 2 magos alaplapom/procim amit 5 éve vettem MÉG MA IS jónak számít. HA kicserélném a vid kártyám egy 70k-s ra szerintem nemkéne még 1-2 évig cserélnem azt sem. És ez csak egy közép kategória alsó fele. Láttam én múlt héten felső kategóriás alaplapot ami 8 vid kártyát támogat és mind össze lehet kapcsolni. Szerintem ha valaki olyat vesz biztos hogy nem 5 év múlva, de talán 7 múlva is tud annyit mnit egy közép kategóriás...Ha meg 8 legalább iylen vid kártyát vesz bele,...akor pláne.
18.
18.
kukac450
#12: nálam dettó furcsa volt elképzelni, sőt megvalósítani ezt az egészet... 5 perc után megszokja az ember ; ) a PC-t is tanulni kell : ))
17.
17.
ahmed92
#1: Azért ez a 6-7 év sántít .
Ha most veszek egy jó naprakész konstrukciót kb. 3 évig mennek rendben a dolgok , utána oda kell nézni a rendszerkövetelménynek . . .
16.
16.
Mortis
Háhá. Ez csak idő kérdés volt. :D Bolondok lennének veszni hagyni egy ilyen nevet. Akármilyen gagyit gyárthatnak, a régi motorosok( akik nincsenek kevesen) nagy valószínűséggel megvásárolják.
Fene az okos-pénzéhes fejüket. x)
14.
14.
princeps27
#5: a starcraft2 ben is le van animálva, hogyan halnak meg (nem csak szétpukkadnak), egy kicsit feljebb kéne tolni a grafikai beállításokat. Egyébként szerintem gyenge grafikája van, de nem ezért kell szeretni.
12.
12.
elite_hun
#10: Én pl nem tudom elképzelni azt hogy konzolon játszok egy FPS-t vagy egy TPS-t. Még egy autós játék is fura ott nekem
11.
11.
#10: de nem furák az fps-ek egér nélkül? :O
10.
10.
kukac450
erről ennyit... én eddig egész életemben PC-s voltam... emlékszem még anno az első gépem milyen jó is volt akkoriban... de aztán nemrég újítottam. Teljesen fullos gép, még most is minden tök szépen elmegy rajta, de beleuntam. PC-n nem lehet játszani. Vettem egy boxot, és milliószor jobb - játékra(!) -, mint a PC. Utálom azt, hogy kapom a HWSW-s hírleveleket, hogy ezt a videókarit teszteltük, meg azt. Jobbnál jobb. De ki nem sz@rja le? Ha játszani akarsz, ott a konzol, ha Facebookozni, akkor meg ott a gép. Most ez annyira nagy etikai kérdés?? O.o
9.
9.
#1: Az én gépem is 5 éves lesz idén, csak hogy nekem nem hogy a Crysis 2, de a régi, 2007-es játékok többsége is alig megy. :D Ráadásul úgy, hogy 2008-ban váltottam kártyát. Egy kétmagos proci tényleg jól jönne már...:D
7.
7.
Matt8888
#5: ha azt nézed akkor szinte minden évben vehetnél új karit mivel féléves a váltó idő a technológiában szal szinte bármikor is veszel egy közép vagy felső kategóriájú karit akkor annak már fél év múlva sokkal erősebb nagyobb meg minden másban is jobb verziója jön ki .. ördögi kör :S
6.
6.
Matt8888
ahh gec nekem kell egy ilyen :D
5.
5.
Lordnekroseth
ja..igazából nekem is a vid kártya a gyenge a gépben....ma ha már azt akarod 3 év után is elmenjenek normálisan a játékok élvezhető grafikával....min 70k.
Én a Starcraft 2 őn lepődtem meg....hogy mekkora gépigénye van ahhoz képest hogy min en miylen szarul néz ki...és a fizikai motorja szinte 0.
Egy dawn of war 2 höz képest ahol még azt is látom hogy nemcsak uganúgy ugyanazzal az animációval felálnak agyatlanul egymással szembe és lövik egymást amíg szét nem durran valaki.....hanem modellenként le van animálva hogyan harcolnak.-_-
4.
4.
Cuppak
Én is nemsokára veszek új gépet, 3-4 évvel ezelőtt vettem olcsón, de még most is jó..., persze újítottam videókártyát mivel hogy ... Hazamentem, bekapcsoltam mass effect 2-t... már a játék vége felé tartottam már nem bírtam kivárni h végignyomjam, erre elromlik a videókártya .... lol
3.
3.
A lead-ben Commondore van írva hibásan!
2.
2.
shooter1234
A commodore 64 máig is nagy kedvenc. Még azzal kezdtem 7évesen. :)
1.
1.
Lordnekroseth
Érdekes elgondolás, de semmi konkrétum? Mik vannak benne?
Én egy két hónapon belül akarok gépet újítani....ami 5 év után már épp belefér. Bár dualcore a gép, már nembírja az újabbakat mnit pl a Crysis 2....

Úgyhogy ez az egész nem hülyeség....megveszed és jó vagy 6-7 évig...mint egy konzol. Csak a pc minden előnyét magán viseli.....és remélhetőleg lessz márkaszervíz ami igazán pro.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...