Perlik a Nintendót a 3DS kijelzője miatt

  • Írta: fojesz
  • 2011. július 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Újra perbe fogtak egy konzolgyártót szabadalomsértés miatt, ezúttal a Nintendo és 3DS szemüveget nélkülöző 3D-s kijelzője van soron. A Tomita Technologies szerint a kiotói cég egy 2003-as technológiájukat másolta le, ezért jár neki a kártérítés, a Nintendónak pedig megrovás.

A Patent Arcade jelentése szerint a japán Tomita Technologies New Yorkban fordult bírósághoz a Nintendóval szemben, a vállalat a Nintendo 3DS felső kijelzője ellen emelte fel a hangját, állítása szerint ugyanis a szemüveg nélküli 3D-s megjelenítést ők már kitalálták, és szabadalmaztatták is 2003-ban. A Tomita Technologiest 2002-ben alapították, vezetője egy volt Sony alkalmazott, aki harminc évet töltött a másik cégnél.

A vádirat részletezi a technológia alapjait: a képernyő a látószög-korlát elvén működik, azaz a pixeleket úgy bontja szét két részre, hogy azokból egy-egy kocka jusson a bal és a jobb szemnek, ami által az agy speciális szemüveg nélkül is össze tudja rakni a térbeli hatást. A Tomita szerint technológiát azóta több cég is licencelte "fontossága és egyedisége" miatt.

A konzolgyártókat nem egyszer perelték már be szabadalomsértés miatt, legutóbb a Sonyt kapták el a PlayStation 3 Blu-Ray lejátszója miatt, de a Nintendo is többször került hasonló helyzetbe például a Wii Remote és a Balance Board kapcsán. A Nintendótól most is kártérítést követelnek, s bár a fentiek alapján járna is a Tomitának valami, az mindenképpen érdekes, hogy pont a kiotóiakat vették elő, a technológiát régebb óta használó Sharpot, vagy a később bekapcsolódó Sonyt nem.

12.
12.
LAZLOW20
Pereljük be az egész világot és akkor nem lesz aki beperel minket.
11.
11.
Vopesz
De a faxért nem tudnak perelni amikor kijön a cucc? Már megjelenés előtt is lecsekkolhatták, akkor még nem volt lopás? Beperelnék mindenkit, aki nem bír időben perelni!
10.
10.
l.rics16
én beperelek mindenkit aki be akarja perelni azoknak a perlőknek az ügyvédjeit akik be akarnak perelni valakit mert hogy perelni akar
9.
9.
gamerplayer
beperlek mindenkit, az ügyvédeket 2x is :U >_>
8.
8.
LAZLOW20
Beperelek mindenkit aki nemvesz nekem egy PS VITA -t.(Hogy nem jelent meg az nem kifogás)Teuton:Ha bepereled az ügyvédi irodákat akkor ki lesz a te ügyvéded?XD
7.
7.
Teuton
Beperlem az ügyvédi irodákat amiért segédkeznek a pereskedésekben!

Várjunk csak.... ez most egy végtelen ciklust jelent ^^"
6.
6.
LAZLOW20
Én meg beperelem a forumot mert pereskedni akartok XD
4.
4.
LAZLOW20
Beperlem a Samsungot mertha sokáig hallgatom a Galaxy-n fejhalgatóval a zenét megfájdul a fülem.:-()
2.
2.
LAZLOW20
Unokahuomnak van egy ilyen 3DS e,kiprobáltam ,50€ t nem adnék érte.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...