A Cryteknek nem tetszik a Far Cry 3

  • Írta: zoenn
  • 2011. július 13.
  • Érdekesség
Link másolása
A NowGamernek adott interjújában, az első Far Cryt fejlesztő Crytek felfedte, hogy kicsit szomorúak amiatt, hogy a frencsájz új irányt vett. Szerinte pont a játék lényegi magva változott meg, és ostorozta is a Ubisoftot, hogy nem mindig a folytatásokra kéne berendezkedniük. Vajon az irigység szól belőlük?

Belegondolni sem mernénk abba, hogy mi sülhetett volna ki a Far Cryból, ha az eredeti részt is fejlesztő Cryteknél maradnak a játék jogai. Elég öncélú csapattal van dolgunk, akik tudják, hogy miről beszélnek, vélhetőleg a Crysist hívták volna Far Cry 2-nek, szóval nem maradtunk volna le semmiről. Ennek ellenére saját szubjektív véleményük szerint az E3-on leleplezett Far Cry 3-mal rossz irányba mennek a franciák.

"A Far Cry volt az a játék, amely miatt alapvetően megalakult a Crytek" - mondta Avni Yerli, ügyvezető igazgató. "Az akkori fejlesztőcsapat több, mint 70 százalékának nem volt szakmai tapasztalata a játékfejlesztés terén, ami azt jelenti, hogy előtte nem dolgoztak egyetlen AAA-s címen sem. Így ebből a szempontból óriási eredmény, amit a Crytek elért."

Amikor a legutóbbi E3-on leleplezték a Far Cry 3-at, Avni nem volt teljesen elégedett:

"Egy kicsit szomorúak vagyunk amiatt, hogy a Far Cry lényegi magva tűnik el a folytatásokban. Azt hiszem, a Ubisoft már a saját elképzeléseit viszi tovább a Far Cry folytatásaival, és tiszteletre méltó munkát végeznek. Az egyetlen dolog az az, hogy a Far Cry DNS-e valahogy hiányzik belőlük."

Ne aggódjatok, kedves crytekes barátaink, biztos, hogy kellemes benyomásaink lesznek így is a Far Cry 3-mal kapcsolatban!

62.
62.
Hubert Cumberdale
#61: Azért igen is van közük ahhoz, hogy mit csináltak a játékukból, még ha csak vélemény szinten is.
Az meg, hogy megint jungel lesz, azzal még nem tértek vissza az első részhez.
61.
61.
Necreon
"kicsit szomorúak amiatt, hogy a frencsájz új irányt vett. Szerinte pont a játék lényegi magva változott meg,"

Kedves drága Crytek! Mi történt a dzsungelben lopakodós taktikázós FPS-etekkel? Ja hogy nagyvárosi sci-fi Call of Duty -t akartatok belőle csinálni aminek köze nincs az előző 2 (ne a sorozatokból éljünk?) részhez és teljesen meggyalázta a Crysis márkanevet?

Nem hogy közük nincsen ahhoz hogy más mit fejleszt, de egy ilyen húzás után én csöndben lapítanék, nem még másnak rónám fel ugyanezt. Más szemében a szálkát, sajátjában a gerendát se...

Megjegyzem az eddig látottak alapján a FC3 sokkal inkább hasonlítani fog az első részre, mint a témától valóban elrugaszkodó második részre, szóval inkább csak visszatérnek az alapokhoz. Szóval nem csak jogtalanul vádaskodnak, de hülyeséget is beszélnek, nem beszélve arról, hogy (bár nyilván én sem, mi sem) tudjuk mit fejlesztenek pontosan, a CryTek-nek erről halvány lila gőze nem lehet.
60.
60.
bsg09
#58: Attól a játék még piszok szórakoztató a mai napig. A 2 viszont fos :(

A Cryteknek meg nem tudom mi baja van. Hülyeséget beszélnek.
59.
59.
Teuton
"a Far Cry lényegi magva tűnik el" volt olyan neki? Mi volt az, mert én nem tudok rájönni? O.o
58.
58.
YTy
off'// Mi is lett volna sztorija a Far Cry-nak mutánsok nélkül? Hajótörés majd leölöd a gonosz tábornokot, drogbárót vagy hasonlót...mondhatom qrva izgalmasan hangzik. Ilyen "sima" lövöldéből volt/van/lesz elég. //off

" Ne más szemében keresd a szálkát,ha a sajátodéban nem látod a gerendát! "
57.
57.
Matt8888
várható volt konkurencia..
56.
56.
Cuppak
#53..... Max neked szar a játék, nekem az 1 nagyon bejött, multija is király, történetileg is ottvan, szép grafika, izgalmas...
55.
55.
kopic
#53: kimoderált üzenet
54.
54.
kopic
#51: Ezaz! Minek szólnak bele? Nem az ő dolguk!
53.
53.
kopic
#50: kimoderált üzenet
52.
52.
Józsi_Doe
Pont a crytek dumál a síklineáris Crysis2-jével? Érdekes.
51.
51.
Slik
ugyan már a cryteknek nem szabadna beleszólnia a crysis 2 után
50.
50.
A Farcry 1 amíg nem jöttek a mutánsok egy zseniálisan jó, hangulatos gyönyörű játék volt. Én nem szeretek se zombikat se 3 kilométerről a nyakamba ugró 1 ütéssel kivégző mutánsokat irtani, mert az nem szórakoztat, az idegesít... Az egész átment valahol "Serious Samm"-é, pechemre azt még jobban utálom :)Aztán: a sok agyatlan pufogó cod/bf fannal ellentétben a Crysis 1 számomra egy izgalmas, kellően változatos és szórakoztató játék volt. Még szebb köntösben, mint a Farcry. Igen, ott is utáltam az idegen hajós részt, de amikor kijöttünk, a fagyott környezetbe már nagyon élveztem Gaussal irtani a kis mocskokat ! A Második részt hibaként éltem meg, mert egy lineáris folytatást vártam ehhez képest egy butított konzol portot kaptam.A Farcry 2 része az egyszerűen nem Farcry. Semmi nincs benne amiért érdemes volt ezen a címen kihozni és ráadásul egy igen pocsék játék is kerekedett belőle. Ezek után a harmadik, ami nem is egy és nem is a kettő folytatása még annyira sem Farcry, mint az elődjei. Ez nem minősíti a játékot, mert ettől még lehet majd jó (amit most pár videó alapján igencsak nehéz megmondani, nekem speciel eddig nem tetszik !).Éppen ezért teljes mértékben egyetértek a Crytekkel. Ez nem Farcry és hiányzik belőle annak a DNS-e. Az már egy teljesen más megítélés tárgya, hogy ez most akkor pozitív vagy negatívan érinti a játékot. Aki szerette az első annak nem biztos, hogy jó hír, aki nem annak igen, de hogy ennyi pufogó idióta nem képes szöveget értelmezni csak szarlapátolásra és fikázásra képes az nagyon elszomorító és kiábrándító !!!
49.
49.
hakydakillah
45. csatlakozom hozzád :-) Remélem a FC3-ban se lesznek szörnyek, meg ilyen baromságok. Crysis 2 is addig tetszett, amíg katonák ellen harcoltak, mikor már kezdtek jönni azok az izék, passzoltam is vissza havernak. :-)
48.
48.
Hubert Cumberdale
#41: Nem úgy lett volna a crysis a farcry 2, ahogy most van, hanem a kiválás után alakították át ilyenné. Alapból gondolom a folytatáshoz írták a motort, meg volt sztorijuk is, csak jött a szakítás és előkaptak egy új sztorit (mármint, ahogy lejjebb írták egy régi koppincs sztorit) csptak a srácra egy suitot, meg lecserélték a szörnyeket ufókra és tádám itt a crysis.
47.
47.
Quent1n
#46: Mert a név megtartása anyagilag nagyon jó húzás volt. A Crytek meg elment és nem hiszem, hogy az Ubi kikérte a véleményüket, hogy milyen legyen a 2. rész. Na meg valszeg a Crytek-es srácok se mondtak volna semmit ingyen...

Ez lett hát belőle. A neve Far Cry de semmi köze nincs az elődhöz. Amúgy volt még Far Cry rész ha jól emlékszem talán Wii-re de annak nem tudom mennyiben volt köze a témához.
43.
43.
Ecneb
Én azt az egyet nem értem, hogy a far cry-ban voltak a szörnyikék, kicsik nagyon közepesek, amit csak akarsz... ettől volt a játék füldöntúli. Viszont most, nincs benne hasonlóról sem szó, ötlet hogy miért nem? Semmi bajom a folytatásokkal, csak nem értem, hogy hova lettek belőle a szörnyecskék.
42.
42.
adamsfamily
#40: Az a baj a mai játékokkal,hogy a legtöbbjük lelketlen és érezni lehet rajta,hogy a fejlesztők egy jól bevált sablont használnak és semmi eredetiség nincs bennük.Alátesznek valami puccos grafikai motort,hogy az expókon lehessen valamivel villogni és ennyi is.Nem nagyon vannak már olyan játékok amiknek van tényleges tartalmuk és az embert több tíz órára lekötik,mint például régen volt a Star Wars:Battlefront sorozat vagy akármelyik másik ilyen kultikus játék.
41.
41.
Quent1n
A Crysis biztos nem lett volna Far Cry 2, ég és föld a különbség...

Amúgy szerintem is nagy kár a címért az Ubi ezt nagyon elcseszte.
40.
40.
vuliem
#39: Ez maximálisan igaz. Példának ott a 2005-ös (asszem) Call of Chutulu. Nem túl vonzó látvány, de az igazi Lovecraft hangulat benne van és ettől egy nagyon jó kis játék.
39.
39.
adamsfamily
#38: A grafika valóban nem minden,sajnos én is így vélekedtem a Crysis 2-ről.A grafikája xboxon egész szép volt,de maga a játék nagyon monoton és unalmas.Szerintem csúnya grafikával is lehet maradandót alkotni,mert nem a grafika az ami sokat nyom a latban hanem a hangulata.
38.
38.
givi6
#37: sztem nem lett olyan jó a crysis 2, sztem egy csalódás
maga a grafika sem tetszik, mert az elején sokkal rosszabbul nézett ki mint az 1, most a patchel meg szinte úgy, tlán a világítások jobbak,
visszatérve a gamere, sztem épp ez a baj, hogy nem game,
mármint az, de én inkábbb mondanám grafikai bemutatónak, mert a játék nem játék, ugyanazt csinálod, egy csőben mászkálok (ha értitek), stb. szval mindent ami jó game-é tenné az kimaradt, mintha nem is dolgoztak volna rajta :P
37.
37.
DON GONDOCS
NEM TUDOM miért elégedetlenkednek, talán nincs minden rendben a saját házuk táján pedig a Crysis 2 kíváló lett, a farcry 2 pedig egy felejthető darab.
36.
36.
Vopesz
Egyet értek velük, számomra nagyon hiányzik az a Dr Moreau szigete feeling, ami a far cry 1-ben benne volt. Tisztára kis "horror" kerekedett ki belőle a végén. Ez meg már a folytatásokban teljesen hiányzik, sima lázadós, gerillás, rosszfiús sztori és gyanítom a 3 is ugyanilyen lesz. Nem baj, csak tényleg nem nevezném ezeket már tiszta szívből far crynak, mert az összefüggés csupán a nagy bejárható terület meg hogy fps.
35.
35.
szogyenyi
A Far Cry ugyanott hasalt el nálam, ahol a Crysis. Míg emberek ellen harcoltál, rohadt izgalmas volt, amikor jöttek a mutánsok, na akkor ráböktem az Uninstall gombra. A Far Cry 2 pont ezt az élményt hozta vissza, amit eme 2 játék nyújtott az első 70%-ban. Az, hogy a Far Cry 2 unalmas volt és voltak hibái, már más dolog. Én mindenképpen várom a 3. részt, és szerintem meg igenis jó irányba halad az Ubisoft.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...