Dragon Age III - mentsük meg a világot önmagától

  • Írta: InGen
  • 2011. augusztus 30.
  • Hír
Link másolása
Ugyan hivatalosan még mindig nem jelentették be, a BioWare úgy beszél a Dragon Age III-mal kapcsolatban, mintha teljesen természetes és egyértelmű lenne mindenki számára, hogy már javában várni kell. Nos, várni kell is, s a játék valójában fejlesztés alatt is áll, most pedig beesett némi apróság felőle.

Erős váltást láttunk a történetet illetően az első és a második Dragon Age között. Nos, úgy néz ki a dolog, hogy hasonló váltást kapunk a harmadik részben is, melynek fő témáját úgy foglalta össze a BioWare, hogy "meg kell menteni a világot, mielőtt magát sodorná pusztulásba". Minderről a PAX 11-es előadásuk alatt beszéltek, ahol jelen volt a játék kreatív igazgatója, Mike Laidlaw, a vezető producer, Mark Darrah, az író, David Gaider és a művészeti felelős, Matt Goldman.


A történettel kapcsolatban az úriemberek annyit erősítettek meg biztosan, hogy a templomosok és a mágusok továbbra is komoly harcban állnak, ami kezd annyira eldurvulni, hogy már lassan a világot fenyegetik. A főhősnek pedig át kell kalandoznia az egész országon, hogy szövetségeseket gyűjtson, s megpróbáljon békét teremteni.

De ki lesz ez a főhős? Nos, ezt már nem mondták meg egyértelműen, pusztán két, egymásnak ellentmondó utalást tettek. Az egyikből azt lehet kikövetkezteni, hogy akár Hawke is visszatérhet, sőt, találkozhat az első rész főhősével. A második azonban ennek ellent mondott, az ugyanis azt sugallta, hogy egy teljesen új főszereplőt kapunk.

29.
29.
hedzsooo
Jo lenne, ha tovabb vinnek az elso resz tortenetet... es inkabb az elso reszre hajazna a jatekmenet is majd !
28.
28.
adamsfamily
Ha a 3. olyan lesz mint a 2 volt akkor én köszönöm,de nem kérek belőle.
A 2. rész egy kritikán aluli sz*r lett amit a sok retardáltnak csináltak,akik nem tudnak rpg-vel játszani,mert túl fogyatékosok ahhoz,hogy számoljanak meg olvassanak.Egy tetves hack and slash-t csináltak belőle a hülye emberek kedvéért.
27.
27.
givi6
az lenne a legjobb, ha a régi jó öreg hősünkkel csatázhatnánk, szerintem
de ha azzal mégsem, akkor inkább legyen egy új karakterünk,
bár sajna a 2. rész sztorija miatt, szerintem hawke-el leszünk, végülis az egész arról szól, hogy a társát fenyegetik, hogy mondja el hol van, mert csak ő rá halgatnak a mágusok, vagy templomosok....
26.
26.
vuliem
#22: Hát jah, ez az a pont, mikor már azt akarják, hogy az analfabéták is RPG-t nyomjanak, mert ők a Szélesebb Közönség *éteri zene*
25.
25.
JacoB
én csak a kettő demojával játszottam PS-en, és nem volt valami nagy durranás :/
24.
24.
sexapl
#22: +1. Az első rész magával ragadott, s a kiegjével együtt benne is van közel 100 órám, remek szórakozás volt. A régmúlt igazi RPG-it juttatta eszembe. A 2-ből meg bőven elég volt a demó is...
23.
23.
Adamknight
#21: Hát nekem speciel a Dragon Age 2 sokkal jobban tetszett, mint a Witcher 2, pedig a legtöbben az utóbbit szeretik. Na mindegy ízlések és pofonok.

Ha a 3. részbe visszahozzák a 2-ből a harcrendszert és átveszik az 1-ből a párbeszédeket (mármint azt hogy sok a választható lehetőség, de a főhősnek is maradhatna hangja), meg valami jó kis story-t összedobnak, akkor jó kis game elé nézünk.
22.
22.
adamsfamily
#20: Egyetértek.Az első rész azért volt olyan jó mert egy régi vágású rpg volt a harc is úgy volt jó ahogy volt,akinek pedig nem tetszett az valószínűleg nem szereti az rpg-ket.A második részben valóban nevetséges volt,hogy még ikonokat raktak a válaszok mellé,hogy a hülyék is tudják,hogy mit nyomogatnak.
21.
21.
Netsu
Mi a francnak kellett egyáltalán az első részt "folytatni"? Már a 2. részből se lehetett semmit kihozni, egy 3. részből meg aztán végképp nem.. Az lenne a legjobb, ha nem gyaláznák tovább.
16.
16.
vuliem
A második részből két dolgot tartsanak meg: a harc design-ját és a főhős hangját, minden más kuka, a mass effectes párbeszédrendszerrel együtt, mert az nem Dragon Age-be való, plusz jó lenne a 3. részben újra elffel vagy törpével nyomulni :P
14.
14.
Archondelta
#12: Nem vettem észre, hogy komolyabb története lett volna a második résznek. :D Inkább sok kisebb részből állt össze. Legalábbis a cél ez volt, az egy másik dolog, hogy szétesett útközben: a deep roads-ot félbehagyják, hogy elővegyék a végén, egy Gyűrűk Ura klisé keretein belül, és csináljanak belőle egy Final Fantasy-s ugrást (Meredith ugrása a vörös "fénykarddal"). A templar vs. mage ellentéttel pedig csak önmagukat ismételték (az első részben ugyanez megvolt). Egyedül a qunari szál volt egybefüggő és kifejezetten új, de történet gyanánt az is kevés.
13.
13.
Archondelta
#11: Touché, sir! Touché!
12.
12.
DzsungelCsirke
#11: A kettő harcrendszere tényleg szar volt (na jó, szerintem csak egyszerű) de a többi mocskolódást nem értem. A történet frankó volt, a karakterek is, végre pedig sokkal inkább Hawke-ról szólt, nem pedig ismét a ,,mentsük meg a világot miközben szövetségest szerzünk'' ami már az Elder Scrollstól a Mass Effecten át mindenben szerepelt.
11.
11.
Mortis
Olyan lehetőség nincs, hogy a BioWare-t mentjük meg saját magától? Pedig jó volna...
10.
10.
molten
9.
9.
adamsfamily
#3: A 2. rész egy összegányolt szar volt,ami nem szólt semmiről csak a csövezésről.
8.
8.
Skyer
Csak ne olyan szar legyen, mint a 2. (Jobb jelzővel nem tudom illetni, bocsánat)
Ha visszatérnek az első rész vonalaihoz (vagy megközelítik) akkor talán említésre méltó lesz..
7.
7.
bali182
Én PC-n játszottam először a 2-vel, utána az Origins-el. A 2 eléggé magábaszippantott, végigvittem mindhárom class-al. Szerintem nagyon korrekt játék volt, a harcrendszerben, a menüfelületek kezelhetőségében és abban, hogy a főhős megszólal nagy előrelépés, egy csomó dologban viszont (sztori, kis bejárható terület, ismétlődő környezet, fantáziátlan quest-ek) visszalépés. Mindkettő jó játék szerintem, de teljesen más dolgokért lehet őket szeretni.
5.
5.
Garfartix
Nekem eddig egyik Dragon Age játék sem jött be - hát remélem ez már tetszeni fog!
3.
3.
molten
#1: Jaja egyetértek ha az előző két rész jó volt akkor a harmadik részt csaknem rontják el!
2.
2.
xelalex19
Hmm. Érdekes az egyik utóbbi DA3-as hírben arrol olvashattunk, hogy mind a 2 részből a jó pontokat szeretnék kivenni és azt beletenni egy 3.-ra. Nagyon úgy néz ki hogy a történetre is e téren gondoltak. Kiváncsi vagyok mi lesz belőle. Amugy meg szerintem fölösleges megint behozni egy új hőst a 2 kapcsán is kicsit csalódtam hogy mást kaptunk, talán most megmarad Hawke. Majd meglátjuk.
1.
1.
metercsiken
Nekem mindegy kik szerepelnek majd benne, csak jól rakják össze a "srácok" !
: )
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...