Újra a Valve hardveres törekvéseiről pletykálnak

  • Írta: fojesz
  • 2012. szeptember 4.
  • Pletyka
Link másolása
Ugyan a várakozásokkal ellentétben mégsem jelentették be a nyáron a Valve konzolját, a közelmúltban rengeteg pletykát hallottunk a Half-Life alkotóinak hardveres törekvéseivel kapcsolatban. A minap újabb hír érkezett, mely szerint a Valve olyan munkatársat keres, aki hardverfronton is erősítené a csapatot.

A Valve hardveres fejlesztéseiről rengeteg pletyka látott napvilágot a közelmúltban, azonban a Half-Life és a Steam fejlesztője mindmáig nem mutatott be semmit a témával kapcsolatban. Most újra arról beszél a sajtó, hogy a Valve-nak ilyen törekvései lehetnek, erre egy álláshirdetés szolgáltatott alapot.

Még a hardvert is bevállalja a Half-Life 3 előtt?

A vállalat állásajánlatai között ugyanis egy ipari tervezőre vonatkozó hirdetés is felütötte a fejét (a weboldalon az "Industrial Designer" címkére kell kattintani), aki a honlap szerint "egy világszintű villamos-, gépész- és szoftvermérnök, illetve dizájner csapathoz csatlakozna", hogy "új szórakoztató élményeket teremtsen mind hardver-, mind szoftverfronton".

A Valve reméli, hogy a választott "szakértelmével a terméktervezéshez, a gyártáshoz, az ergonómiához, a használhatósághoz és az esztétikumhoz is hozzájárul majd", továbbá megjegyzi, hogy "az alapvető beviteli eszközök, mint a billentyűzet és az egér, nem változtak jelentősen az elmúlt években" - a Valve piaci résként hivatkozik az elavult irányítási módszerekre, így gyanakodhatunk, hogy esetleg itt ugrana be a versenybe, vagy itt próbálna újítani.

Hogy mi lehet a háttérben, arról csak találgatni lehet, mindenesetre a Valve nem elégszik meg egy amatőr munkatárssal: olyan embert keres, aki legalább hatéves tapasztalattal rendelkezik világszintű high-tech termékek gyártása terén.

5.
5.
Papus
Inkább a Half Life 3-at készítenék gőzerővel....
4.
4.
mestermagyar
#2: A lényeg az lenne: szerintem: egérnél se gyorsabb, se lasabb irányítás.Bár lehetne már valami olyan kontroller, ahol arra edzenek, hogy a reakció a max legyen, és keresgélni se kelljen, és hogy gyorsaság melett nagyon precíz legyen, nem úgy mint a kontrolleren.Ott sokszor van rásegítés.
3.
3.
Necreon
Pályakezdő technikusként beadhatnám az önéletrajzom, takaríthatnék a sarokban :D.
2.
2.
Cooper911
Hát ha kontroller szinten gondolkoznak akkor kiváncsi leszek mivel állnak elő.
Az egér és a billentyüzer azért nem változott jelentősen, mert igy jó ahogy van.
1.
1.
Extol
HL2 most akciós a Steamen
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...