PS4 - digitálisan is megjelennek a dobozos játékok

  • Írta: zoenn
  • 2013. február 25.
  • Hír
Link másolása
A Sony Worldwide Studios elnöke, Shuhei Yoshida szerint a PlayStation 4 egyre inkább a digitális szórakoztatás felé mozdul el, olyannyira, hogy minden lemezen megjelenő címe digitális formában is letölthetővé válik.

A The Guardiannak Shuhei Yoshida elmondta, hogy az új konzol esetében több szolgáltatást is elérhetővé tesznek. Számos "vonzó csomaggal" készülnek, melyek egy részét előfizetéshez kötik.

"A platform egyre inkább a digitális oldal felé mozdul. A PS4 hasonló lesz a PS Vitához, azaz minden játék elérhető lesz digitálisan, letölthető formában" - mondta a SCE Worldwide Studios elnöke.

A digitális elosztási rendszer ezen felül sokkal rugalmasabb, elvégre több kisebb játékot szerezhetünk be pár dollárért vagy ingyen, netán olyan szolgáltatásokon keresztül, mint a free-to-play vagy a különböző előfizetési modellek.

Yoshida szerint több csomaggal készülnek a jövőben. A módszer hasonló lesz a TV-társaságok kábeles csomagjaihoz, arany, ezüst vagy platina szintű tagság is könnyedén elképzelhető. A Gaikai technológiájának segítségével új távlatok nyílhatnak. "Egy előfizetéssel több ezer játékhoz hozzáférhetünk - ez az álmunk" - tette hozzá.

Ugyanakkor a Sony brit részlegének fejese, Fergal Gara nemrégiben elhintette, hogy túl korai még a Gaikai felhasználásának anyagi vonzatáról beszélni, hiszen a végső pénzügyi modell még nem áll készen.

Marad a Blu-ray

Minden meglepetés nélkül, a Sony Europe vezetője, Jim Ryan azt is megerősítette, hogy a lemezes játékok egyhamar nem mennek ki a forgalomból, s továbbra is Blu-ray adathordozókon szállítják a produktumokat, köszönhetően annak, hogy néhány országban még mindig nincs olyan internetes infrastruktúra, amellyel viszonylag rövid idő alatt letölthetnénk a játékokat.

Dél-Európában például akár három napig is eltarthat egy átlagos játék leszippantása, s ott mindenképpen a lemezalapú megoldást részesítik előnyben. Legalábbis a belátható jövőben.

31.
31.
Azeroth87
#26: Nincsen azzal semmi gond, hogy van egy ilyen digitális lehetőség is, de továbbra is körülményesebbnek tartom. De ez az én véleményem - csak, ha már így lejjebb megszólítottál.
30.
30.
gergo1988
Micsoda :) Világ legjobb játéka :)
29.
29.
pats
#28: én lehet hülye vagyok,de még ingyen sem kellene :)
28.
28.
simon 555
#27: Pl Darksiders most 3 font. Annyiért megéri még a hülyének is.
27.
27.
gergo1988
Az elején dragabb mindenkepp, de késöbb lesznek hatalmas nagy akciók ami lesöpri a dobozost :) Olyan játéknál érdemes aminél az ember kételyekkel van tele.
Bár én is dobozos párti vagyok, de elöbb utóbb sajnos lépni kell...
Mondjuk nagyon szeretek várni.. ami kell az kell azonnal... ezért örülök, hogy marad a jó öreg box verzió :)
26.
26.
shatterhand
#25: Én se úgy tervezek vételt,hogy eladom majd. Viszont volt egy olyan pillanat,hogy én meguntam és mivel 2ezerért a hülyének is megérte ezért továbbadtam. Megbeszéltem a másik acc tulajjal ,hogy gond-e neki, de mivel nem volt rajta pénz, őt meg úgyse érintette így belement. Utána deaktiváltam az accot, töröltem a játékot.

25.
25.
simon 555
#23: Te azt írtad, hogy el is lehet adni ha megunom, de ez csak úgy lehetséges ha új accountot csinálsz annak a játéknak amit megveszel.
Abból meg csak a kavarodás van aztán. Így is van 3 accountom PSN-en és már ez is idegesítő,
24.
24.
metercsiken
Ha marad a dobozos változat, onnantól csak egy plusz pont ha le is lehet tölteni, semmi gondom nincs ezzel!
Csak tényleg ne szűnjön meg! ( még ha nem is a közeljövőről beszélünk )
23.
23.
shatterhand
#22: Hát persze. Gondold át miről írtam. A lehetőségről,hogy tudsz venni store-s játékot féláron és tovább is tudod adni. Nem kell mindig ezt csinálni. csak a lehetőség adott és nem olyan,hogy basszus nem lehet megcsinálni ,eladni.
Az ismerősről most gondoskodjak én? Nem tehetek róla, ha egy db olyan pajti nincs akivel meg lehet dumálni. Át se lehet verni. Intézd de a dolgot, a haver meg utalja előre a pénzt. Majd, ha te letöltötted a cuccot akkor oszd meg az accot.
Ha viszont bankkártyát is aktiválsz elötte jelszót cserélsz arra az időre és nem tudnak ledobni se közbe.

Macerásnak tűnhet pedig pofon egyszerű. Arról nem is beszélve,hogy diszkont, leakciózott játékokat féláron megvenni nagyon megéri. Decemberi akciókkal azért nem volt rossz 3-4ezerért venni friss játékokat. Vagy ott van a plus. Egy haverral féláron előfizetsz rá és kész.
22.
22.
simon 555
#13: Hát persze, mert majd biztos minden játéknak külön accountot fog az ember csinálni nem?
Na meg nem mindenkinek van olyan ismerőse akiben megbízik annyiban, hogy megossza az accountját és van konzolja.
20.
20.
#17: Megértelek téged is, bizonyos kategóriában (képregények) én is ezt csinálom, hogy letöltöm, de a könyvek nekem csak most gyűlnek igazán a polcon, és imádom őket, nem szeretnék soha e-bookot lesni, olyan jól néz ki ott egy rahedli halálosztó 2029, aliens, warhammer 40k :) Meg a blu-ray filmek is a polcon szépek, nem letöltve.
19.
19.
p3ti
#6: Van ami PCn exclusive van ami konzolon. Engem nem kötnek le az mmorpg -k, szóval abszolút nem hiányzik. A legtöbb ember akit ismerek, kimondottan utálja az mmo -kat
18.
18.
p3ti
#17: Én abszolút nem vágyom a digitális dolgokra. Sőt, kimondottan ellenzem őket. Régen mikor még hónapokon keresztül gyűjtöttem a pénzt egy PS1 vagy PS2 játékra, akkor hatalmas élmény volt megvenni a dobozos gammákat. Volt hogy haverokkal 3-4x végig olvastuk a játékok kiskönyvét. Pl. olyan gyűjtői kiadásoknál mint a halo Reach, ahol olyan háttér információkat találunk meg a játékról, 3x élvezetesebbé teszik a storyt. Ameddig lehet, én dobozos játékokat fogok venni, a letöltések lélektelenek
17.
17.
Kenny88
Én már hosszú ideje igyekszek átállni kizárólag a digitális életmódra. Valahogy szimpatikusabb. Anno pl volt kb 300 könyvem, 200 DVD-m, 10-20 PS3 játék, stb. Ma már 1 sincs:) Könyvek e-bookon, dvd-ket eladtam, játékokat úgyszintén. Most mindössze egy PS3 játékom van (RDR). Idén tuti vétel: God of War: Ascension, GTAV. Aztán ezeket végigtolom párszor, majd eladom. Akárcsak a PS3-at, és irány a 4. Múlik az idő, múlnak a generációk, és ez így van rendjén.
16.
16.
Ecneb
#15: Nem rossz a pack, de én azért a vadi újban hiszek! Sok sikert az eladáshoz!
15.
15.
trufa12
#10: hello trufa12 néven vagyok prohardveren hirdetek 1 jó ps3 packot , nézd meg ha gondolod
http://hardverapro.hu/apro/uj_ps_3_super_slim_jatekokkal_hdmi_kabellel_elado/hsz_1-50.html
14.
14.
shatterhand
#13: penzt nem szabad az accon hagyni ha eladasra kerul. Illetv bankkartya szamat mindig kitorolni.
13.
13.
shatterhand
#4: Akciosan, felezve kifogsz nagyon jo jatekot, azt ha megunod az acc reszedet eladod es deaktivalod. Semmivel sem nagyobb kunszt mint hasznalt lemezt eladni.
Es online passal sincs gond mert kodot sem ker.

Es igen, tapasztalatbol tudom.
12.
12.
shatterhand
#11: Az valojaban pont a megosztas miatt ketszer ennyi.
11.
11.
Azeroth87
#4: Számomra is a lemez a legjobb megoldás.
A mostani online áraknál pl. a FIFA13 24.000 Ft volt legutóbb, boltban 13.000-ért megvettem. Arról nem is beszélve, hogy szeretem a polcon látni azt, amit megveszek, mert így cserélhető, eladható stb... nem foglalja a helyet, ráadásul gondolom nem mindenkinél adott a gyors internet (nálam ezzel mondjuk nincs gond hál' égnek). Szóval több dolog szól a lemezes megoldás mellett!
10.
10.
Ecneb
Ha konzolt szeretnék most venni mi a legjobb választás? Jelenleg PS3 amiben gondolkozok!
9.
9.
Jól hangzik, de remélem nem úgy mint xbox live piactéren, ahol a letöltött játék drágább, mint a lemezes.
8.
8.
Supra
Itt Szerbiában nemhogy digitálisan, de még lemezen is művészet játékot beszerezni...
7.
7.
simon 555
Ez így jól hangzik.
Mármint ez az előfizetéses modell. Az még jól is elsülhet ha pl elő lehetne fizetni a Gaikai szolgáltatásra és akkor amíg él az előfizetésed az összes fent lévő játékkal játszhatnál.(PS3 játékok,demók stb)
6.
6.
Falcon
ez amúgy nagy hátrány konzolon hogy a pc -sek 10 free-to-play mmo rpg közül választhatnak konzolosok meg kimaradnak a jó ból
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...