Notch: hívtak a Valve-hoz, de nem mentem

  • Írta: fojesz
  • 2013. december 10.
  • Érdekesség
Link másolása
Azt gondolnánk, hogy egy feltörekvő játékfejlesztőnek álommelót jelent a Valve-nál dolgozni, de úgy tűnik, akadnak kivételek: Markus "Notch" Persson, a Minecraft atyja inkább visszautasította a cég állásajánlatát.

Notch erről a Minecraft: The Unlikely Tale of Markus 'Notch' Persson and the Game that Changed Everything című könyvben mesélt.

Elmondta, hogy mikor a Minecraft bétája egyre népszerűbb lett, meghívták, hogy látogassa meg a Valve-ot. Megmutatták neki a fejlesztőcég irodáját, találkozott Gabe Newellel, majd egy tárgyalóba vitték, ahol egy HR-es várta. Beszélt magáról, a Minecrafttel kapcsolatos terveiről, és ekkor jött rá, hogy valójában nem egy mezei stúdiólátogatáson veszt részt: állásinterjún van.

Válaszolt még néhány kérdésre, majd a Valve munkatársai közölték vele, hogy szeretnék, ha náluk dolgozna, mire ő egy udvarias, de határozott nemmel felelt. Hogy miért? Notch elmondása szerint az volt élete egyik legkeményebb döntése, de akkor valamiért úgy érezte, hogy lehetősége van arra, hogy "saját Valve-ot építsen, és ne csak dolgozzon a Valve-nak".

A történet további részét ismeritek: a Minecraft mára több mint 33 millió példányban fogyott világszerte, és már készül a PS3-as, PS4-es, PS Vitás és Xbox One-os változat is belőle.

18.
18.
Enopapa
Én nem értem Notch-ot. Megalkotott egy olyan játékot amibe végre szabadon rongálhatsz,építhetsz egyszóval szabad lehetsz. De mióta Notch otthagyta a Mojangot,és Jeb-é lett a Tulajdon,azóta 1 nagy kaki a játék.
Generál olyanokat miket régen SOSE! pl gravel hegy=0fa=nem lehet élni kő hegy=0fa=nem lehet élni. MI ÉRTELME VAN? Persze nem egyedül csinálta,hiszen ott volt Jeb,Jakob,Carl,Daniel és még vannak asszem(ha jól tudom). Én Hardcoreozni akartam de úgy felidegesített a generálás...Beledob óceánba 0sziget Kidob 1 szigetre ahol 1 NYOMORULT FA SINCS! 5ször generáltam kb újra a világot. az 1.6-1.7óta télleg meghalt a Minecraft :'(

NOTCH MIÉRT?...MIÉRT?...MIÉRT?...AMÉG TE CSINÁLTAD ADDIG SOKKAL JOBB VOLT

NOTCH GYERE VISSZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aki arra szavaz hogy Notch vissza térjen írjon a kommentemhez egy igent,aki nemre szavaz az meg egy nemet!
17.
17.
Ooorky
#11: Mert a resource pack az nem mod... Még véletlenül sem MO'Dosítja a játék kinézetét...
16.
16.
Necreon
", de akkor valamiért úgy érezte, hogy lehetősége van arra, hogy "saját Valve-ot építsen, és ne csak dolgozzon a Valve-nak". "

Na ez kérem, ez valami. Emelem kalapom. Hihetetlen bátorság és ambíció egyszerre - élete végéig bánhatta volna ha nem sikerül, és ezek után meg is csinálta!
15.
15.
mestermagyar
#14: http://wurmonline.com/about-the-game/
13.
13.
mestermagyar
#12: Már előtte is írt minecrafthoz hasonló játékot, ott is építeni, és craftolni kellett ha jól tudom.
12.
12.
Pizza74
Amúgy a Minecrafton kívül működött bármi más projektje? Nem. Valószínű ez volt az utolsó esélye arra, hogy igazán feltörjön.
> "Hé, srácok, 2009 van, írjunk java alapú játékot PC-re, az biztos jól kezeli majd hosszú távon az ilyen nagy méretű térképeket is és nem zabál fel minden memóriát, amihez csak hozzáfér! JEEE!!!"
11.
11.
mestermagyar
#2: Nope.

Én kutya életemben ragaszkodtam az alap minecrafthoz, és azért untam csak meg, mert multiban szeretem nyomni, a magyar szerók meg hát... Persze ez szubjektív.
Felismerhetetlenségig moddolás? mmm. Biztos azért mondod, mert nem hallottál még arról, hogy resource pack. kérlekszépen, ez egy megoldás arra, hogy minden textúrát, nevet, zenét, és hangot át tudjál cserélni a játékban, a lehető legegyszerűbben. Hát ettől aztán nem sokat változik, én élvezem az alaptextúrát is.
Igen, amúgy a moddolás, ha valaha is játszottál vérbeli PC-s játékokat, egy megszokott dolog (volt régebben biztosan). Na ezen modok beleraknak új blokkokat, de legtöbbször ragaszkodnak az alap minecrafthoz elég keményen. Mindig meg lehet ismerni, hogy az minecraft, kivétel ha valami nagyon jó klón, bár a legtöbb ilyennek a fényhatásai elárulják, hogy mivel van dolgunk.

Te azokról a videósokról beszélsz, akik 10 évesen látják milyen könnyű videózni a játékot, és ezért sok szart raknak ki a youtubera. A régebbi minecraftos videók jelentős része rohadtul színvonalas volt. Nem tudom ismered-e, de pingvinharcos redstone áramkörök bemutatásából hatalmas nézettséget. Jól hallottad, "uncsi" áramkörök építését nézték régen a csatornáján több tízezren. Nagyon ment az agyalás etéren anno külföldön is, én is youtubeon tanultam ezt meg, nem ilyen gagyi minepedián, és láttam mellé egyenesen redstone minijátékokat. Nem is beszéltem még a sok kreatív építményről, az adventure mapok végigjátszásáról, a minecraft animációs zenevideókról, a paródiákról stb.
Azért nézd már meg ehhez képest mit tudsz felhozni egy COD-hoz, GTA V-höz, vagy bármi nagycímhez.
4.
4.
Skyer
#2: +1.
Önmagában a játék csak a kezdetekben izgalmas, utána dögunalmassá válik az egész. A modok azok amik híressé tették úgy istenigazából.
Egyébként Notchnak egy életre meg van oldva minden gondja, annyi pénzt/presztízst szerzett az mc-vel, minek dolgozzon még pluszba a Valvenak.
3.
3.
randall13
Én csak azt nem értem, hogy miért a szar javában kellett megírni? Konkrétan zabálja a memóriát.
2.
2.
JcGross
Szerintem túl nagyra van magával. A Minecraft sem azért lett olyan népszerű mert ő olyan jó játékot írt volna, hanem mert szétmodolták a felismerhetetlenségig, meg milliárdnyi videót csináltak róla a YouTube-on.
1.
1.
mestermagyar
ÉÉÉs talán jól is tette. 1 emberek maximális igényeinek kielégítése miatt dolgozó cégnél mi más lenne jobb, mint 2. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...